Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2014 09:09 - за обективната истина с въпроси и отговори в светлината на общата теория за базовата същност на вечността.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 380 Коментари: 2 Гласове:
1



 Въпрос:

  Кое е общото доказателство, което доказва, че ,както Аристотел, така и Галилей са прави.?

-Аристотел с твърдението си че тежките тела винаги падат по бързо  от леките.

  Галилей с твърдението си, че гравитационното ускорение в дадено гравитационно поле не зависи от масата на телата, които падат  в него.

Кратък отговор:

  Това е законът за гравитационната притегателна сила между две тела на Нютон.

  Като произведение от две гравитационни ускорения този закон потвърждава твърдението на Аристотел.

  Като ускорение, което зависи само от една маса  потвърждава твърдението на Галилей

  И твърдението на Аристотел и това на Галилей са правени, преди Нютон да открие закона за гравитационната сила между две тела. И на двамата твърденията изхождат от конкретните реалности, без да имат представа за реалната причина, която обуславя достоверността на техните твърдения.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. doctora - доктора
05.11.2014 13:54
Пак малко в страни от темата, но този път и съвсем по темата касаеща социалната среда и конверсията на ИНЕРТНАТА страна на Вечността в нея ... Проявленията на Инертността в социалната среда на човека ... има ли я или я няма. Разбира се че я има и е неотделима от действието и действието е неотделимо от нея и все пак са винаги заедно, но отделени. Тъ жена ми продължи да чете за него и от него - Теодоси Теодосиев ... изключително умен и надарен учител по физика ... учител с главна буква. Какво ми направи впечатление в нейните думи / на жена ми - тя е учител и лингвист ... всъщност има и още 2 висши образования, но с това няма да занимаваме широката публика, а и това не е по темата за инертността ... по скоро колкото е по - образован истински човека, защото има и неистински ... примерно нашия кмет е инженер, но е толкова далеч от науката колкото циганите в гетото ... без да влагам лоши чувства в тези думи ... тъ колкото е по - образован човека толкова е по - близо до действието и обратно колкото е по - необразован е по - близо до инертността /. И така какво ми направи впечатление в нейните и на Физикът думи по които съдя, че има доста подготвени хора да възприемат Истинската истина за Вечността. Сутринта мен ме болеше главата и бях в процес на събуждане и осеферване, а жена ми писукаше около мен ... Физика това Физика онова ама той учил така, ама той учил онака и изведнъж се събудих кукоряк за миг ката взе да миповтаря, че едно от основните неща заради които го е харесала, че в преподаването прилагал същите методики като нея и любимата му фраза, която прилагал и на практика била, че не е дошъл на тази Земя за да прави революции, а напротив винаги търси еволюцията. Защо се ококорих ... Защото тези думи казани от двама човека - Жена ми и Физика означават, че нивото им на съзнание е на определен предел на който предел те усещат повече от интуитивно, че стена с глава се непробива, което е перифраза на физическата истина, че колкото повече действие прилагаш толкова и
цитирай
2. doctora - доктора
05.11.2014 14:08
откатното противодействие е по - голямо, а в сложна среда където инертността може да действува / метафорично казано разбира се /, а движението да се явява противодействие на друго движение нещата тават изключително сложни и взаимообвързани. Хора които осъзнават фактът, че еволюцията е по - ефективен метод от революцията за развитие и усъвършенствуване реално осъзнават всъщност фактът, че Природата и Господа имат и инертна страна и тази страна изисква не шоково, а целенасочено достатъчно дълго прилагано усилие за да бъде преодоляна. Реално те осъзнават материята без да я разбират истински ... както и физическата миссъл днес, но важното е че такива хора при определени условия воистина могат да разберат истините за и на Вечността. На такова ниво са били и Братя Стругацки защото в повече от едно произведение са засягали и предъвквалли тази тема. На такова ниво и малко над него бях и аз преди да срещна теб и твоето Учение Учителю. Смятам, че в моментът на Земята има достатъчно човешки съзнания които могат да бъдат " обърнати в правата вяра " просто им трябва силово интелектуално въдействие върху техния ум. Между другото Физика използва често думите създаване на силов интелект, а това вече е усещането и на активната страна на Вечността. По тази тема Жена ми се изказва подобно, но с други думи, а най ми харесват думите на Карлос Кастанеса и неговите Учители, че намерението на учителя не се предава по наследство, но може да послужи на ученика той да натрупа и рафинира своето намерение в правилната посока. Не бъдем ли подкрепени от официалната наука и то от нейните най - умни представители дето могат да водят стадото трудно ще стане в теоретичен план работата. Еееее и това не е съвсем вярно защото алгоритъма - направен и работещ ДГД сриващ устоите на науката по пътя си е другия шоковонеприятен начин за навлизането на ОТБСВ в човешкия социум и вместо еволюция може да се случи революция, а шибаните революции винаги носят със себе си смъртта и още как ... най - идиотското нещо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3321439
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930