Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2009 23:19 - Въпрос с кратък отговор
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 595 Коментари: 4 Гласове:
0



Въпрос:    Колко и какви гравитационни ускорения, съответно сили имаме във всяка точка на небесните тела и техните гравитационни полета и от какво се обуславят те? Кратък отговор:    Както във всяка точка от небесните тела, така и във всяка точка от гравитационните им полета има неопределен брой гравитационни сили, които се обуславят, както от гравитационното поле на дадено небесно тяло, така и от гравитационните полета на другите тела в пространството.  Всички гравитационни ускорения, съответно сили, които се обуславят от гравитационното поле на дадено тяло са центростремителни сили спрямо това тяло.  Всички гравитационни ускорения, съответно сили , които се  обуславят от гравитационните полета на другите тела имат центробежни  посоки.  Във всяка точка на всеки радиус, вътре в дадено небесно тяло имаме две противоположни гравитационни сили: центростремителна и центробежна. Съотношението на тези две сили зависи от мястото на точката от радиуса. В центъра на небесните тела , както разликата от центростремителните, така и разликата между центробежните гравитационни сили е равна на нула.  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ranko - слаб-2
14.08.2009 00:00
отговорът е грешен.
цитирай
2. анонимен - доктора
14.08.2009 01:06
обоснови се ranko. до този момент съм се начел на доста хора, които си мислеха, че оборват доктор михов, но бъкел неразбираха от това което той им казваше. изкам поне един от тях наистина да го обори за да снеме огромен товар от плещите ми, но ней си, моето желание няма нищо общо с обективната истина. всъщност връщане назад няма да има. имаше една поговорка че истината ще ни освободи и това е абсолютно вярно, но ума пречи на сърцето ни да достигнем до правилните изводи, че първоисточника е бог и неговото истинско име е троица, а нейното истинско име е пространство, материя и движение. белегът за абсолютност на тази истина е че противоречи съвсем пряко на интересите и на сегашната наука и на сегашната религия. обаче те са поставени до стената, но все още незнаят че са загубили битката ( когато битката приключи ще имаме една много по-разбираема наука и много по-разбираема религия, които даже ще се обеденят и ще претърпят метаморфозата на аксиоматизацията ) . лошото е, че самия процес на загуба на битката, което е добро за всички хора трае всъщност незнам колко време ще трае щом вече сме загубили 50 години. толкова е проста и очевадна истината, че намираща се пред очите ни и обикновенните хора и виждащите да ги наречем условно така не я виждат и осъзнават. идват много интересни времена. със здраве.
цитирай
3. gmihov - В отговор на ranko
14.08.2009 07:37
Преди да дадем оценка за нещо нужно е първо да го разберем.
Обективна истина е, че при луннте приливи в океана на земята имаме земна гравитационна сила и ускорение насочени към центъра на земята. Имаме и лунна гравитационна сила и ускорение насочени към центъра на луната, които са центробежни по отношение на земята.
Може да го кажем и така: Земната гравитационна сила и ускорение са центростремителни по отношение на земята и центробежни по отношение на луната и другите небесни тела.
Доказателство за това са лунните и слънчеви приливи на океана на земята.
цитирай
4. анонимен - доктора
14.08.2009 09:28
още един факт в полза на ОТБСВ. допреди нея прекалено много НАДЦЕНЯВАХ математическите и физическите формули и неразбирах изрази от родана: когато един човек неможе с думи прости да обясни това което е създал значи нищо не е създал ( доктор михов великолепно обяснява както с помоща на езика на буквите, който е по разбираем на обикновенните хора, така и с езика на фундаменталните формули това което е открил и въпреки всичко вижте вие които четете тези редове колко е трудно да го разберете). сега вече знам до мозъка на костите си, че макар и по-ясни и по-близки до обяснението на природата математическите формули нетрябва да се надценяват защото прикриват незнанието на хората които ги употребяват доста често, особенно когато няма истинско разбиране на физическата проблематика. първо стои осъзнаването и разбирането на даден природен процес и тогава чак идва езиковото обяснение било то с формули или с думи. нетрябва математиката да се надценява. тя е царица, но езикова царица и е великолепен инструмент за описание и опознаване на света, но е и затворен тип наука, защото зависи от парадигмата която и е подадена в момента. при грешна парадигма и резултатите са грешни. доктор георги михов ни учи с думи прости как е построена основата на света, но това незначи че неможе да употребява един чаршаф с формули, които ще са още по-неразбираеми от думите. когато е изкривено разбирането за света, новото е трудно разбераемо и изисква за съжаление много време за да дойде, понякога векове и хилядолетия. аз знам, че в нашия случай няма дя отнеме толкова време, но все пак ще видим. успехи в осъзнаването.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3323540
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930