Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2008 11:10 - За обективната истина с....
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 242 Коментари: 0 Гласове:
0



  ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И КРАТКИ ОТГОВОРИ В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА/ НА ВСЕМИРА, НА КОСМОСА, НА БОГА И ПР./

                                         /П р о д ъ л ж е н и е/

 

Въпрос 52:

  Колко работа извършва гравитационното поле на земята за  една секунда за да текат водите на р.Дунав?

Кратък отговор:

  Работата , която извършва гравитационното поле за една секунда за да текат водите на р.Дунав е : A = 0,5mv^2,  където  “m” e масата на водите в коритото на реката, които текат в даден момент, “v” e скоростта с която текат.

  Масата е равна на обема по плътността:  m = Vp , Като заместим  масата с обема и плътността  формулата за извършената работа е:  A = o,5Vpv^2.  При плътност единица и постоянна скорост 1м/с  формулата за извършената от гравитационното излъчване на земята  работата  за една секунда добива следния  вид . А = 0,5V, което е равно и на енергийната мощност на течащите в реката води.

  Ако средното напречно сечение на водния поток на реката на разстояние от 1000клм. е 100 кв.м. Общият обем на течащите в реката води ще е : V = 10^8 куб.м.. Извършената работа от гравитационното излъчване от земята , формиращо гравитационното й поле за една секунда ще е:

 А =0,5.10^11.9,8 нм / ж. ,вт./ = 490Гвт.

   С индиректна гравитационна хидроенергийна магистрала със съответно техническо устройство , разположена по дъното на реката на базата на тази енергийна мощност на реката  могат да се реализират икономически изгодни и безопасни  енергийни мощности за производство на енергия от порядъка на 49Гвт и повече.

  Считам, че подобни енергийни мощности заслужават вниманието на политиците, икономистите, администраторите, инвеститорите , обективно мислещите учени и технически специалисти, без научни звания, еколозите и пр. и мисля, че след половин вековно пренебрежително, надменно и не

                                                          19

 

сериозно отношение към неограничените възможности, които ни предлага гравитационното поле , като естествен и неизчерпаем източник на енергия ще се намерят прозорливи и сериозни  сред тях, които ще благоволят да обърнат внимание на тези възможности и в не далечно бъдеще човечеството ще има своята директна гравитационна енергетика с неограничени възможности за безопасен добив на енергия , който му е необходим за радикално решение на редица глобални проблеми, които вече осезаемо засягат бъдещето му.

 

  

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Тагове:   Обективната,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3320221
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930