Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2014 09:33 - за обективната истина с въпроси и отговори в светлината на общата теория за базовата същност на вечността.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 222 Коментари: 1 Гласове:
1



 ИЗВОДИ И ТВЪРДЕНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С КОНКРЕТНИ АНАЛИЗИ В СВЕТЛИНАТА НА ОБЩАТАТА ТЕОРИЯ ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА.

 

Въпрос:

  До какви изводи  и твърдения достигнах, при анализа на Първият принцип на Нютон,че нито едно тяло не може да промени своето положени на относителен покой и инерциялно движение, без външно силово въздействие?

Кратък отговор:

1.    Без този принцип и същността на Вечността, която го обуславя, Всемира/Космоса/ и всичко в него не може да го има,такова, какъвто е, като го наблюдаваме, анализираме и  изучаваме.

2.    Без този принцип, като реалност няма и не може да има ускорително и закъснително движение,небесната механика и живота и смъртта , като неделимо единство.

3.    Всяка външна сила, по отношение на телата ,в свободното пространство ,колкото и малка да е е по голяма от инертното противодействие на масата на телата, колкото и голяма да е тяхната  маса и им придава ускорително движение. При липсата на опора и най- малката външна сила, като действие по голямо от инертното противодействие на телата, колкото и големи два са техните маси.

4.    При наличието на Първият принцип на Нютон във Всемира /Космоса/  няма и и не може да има покой и чисто инерциялно движение на телата спрямо пространството. Всяко движение съдържа две компоненти: ускорително  и инерциялно движение, което ускорителното движение непрекъснато променя, като увеличава големината му и намалява големината на ускорението с което действува върху телата. Всяко ускорение е обратно пропорционално на нарастване на нерационалното движение, което, при липса на външно силово въздействие върху телата е съхраним о.

5.    Без същността на Вечността, от която произтича,  не може да го има Първият  принцип на Нютон. Без Първият принцип на Нютон не може да го има Всемира/ космоса/ такъв, какъвто го наблюдаваме и изучаваме.

6.     И други изводи и твърдения, които под различни формули и формулировки в големият си процент отдавна са известни на науката и при анализите на реалностите не рядко се забравят и ни водят, не към обективната истина, а към общи и конкретни заблуди, които пречат да се види истината за реалностите, включително и за Бога , такава, каквато е.

 

Въпрос:

  До какви изводи и твърдения стигнах, при анализа на Принципа на Нютон”Всяко действие има равно на себе си противодействие”?

Кратък отговор.

1.    Наличие между първият и този принцип за равенството на Действието и противодействието. При равенство на между действието и противодействието няма и не може да има ускорително движение. Не може да го има Първият Принцип.на Нютон. При равенство на действието и противодействието  относителният покой и относителното инициално вижение движение  са константни, не променливи. Променя ги само действие по голямо от противодействието.

2.    При липсата на празно пространство и съхранение на движението, като неделима част на същността на Вечността всяко действие има противодействие,което може да бъде: по голяма , равно и по малко от действието.

3.    При противодействие равно на действието всичко е съхранима статика. Няма и не може да има живот и смърт,небесна механика, ядрен разпад и синтез и пр.

4.    При действие по голямо и по малко от противодействието имаме динамика Имаме живот и смърт, небесна механика, ядрен разпад и синтез и пр.

5.    И други изводи и твърдения, които като реалности ,в големият си процент са известни на науката, но ,не рядко, при анализите на реалностите в науката и религията е забравят и господство в съзнанието на човка дават на заблудите , да дни, години, векове.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. gmihov - За истината
28.09.2014 07:21
Всяка конкретна истина има конкретна реалност, която я обуславя. Без тази същност да виждаме и познаваме истината за нея не познаваме..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3319638
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930