Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2011 10:58 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 326 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.10.2011 15:57


Въпрос:  Какво са Бог, Природа, Вечност в светлината на ОТБСВ? Кратък отговор:  Това са три понятия с една и съща обективна същност с различни заблуди и представи в съзнанието на всеки отделен човек по отношение на тях.  Ако Бог не е вечен той не може изобщо да бъде Бог и твърдението, че всичко е от Бога, в Бога и Бог е във всичко не може да бъде истина.  Ако Природата / Всемира/ не е вечна твърдението, че всичко е от природата, в природата и та е в него също не може да бъде истина.  Ако Бог и Природата не са Вечност и не притежават съответната същност няма как всичко да бъде от тях, в тях и те да са във всичко.  След, като всичко е в Бога, в Природата , ако те не притежаваха пространството, като част от своята неделима и вечна същност нямаше как всичко да бъде в тях.  След, като всичко е от Бота, от Природата, ако те не притежаваха материята, като част от своята неделима и вечна същност нямаше как всичко да бъде от тях.  След, като те са творци на всичко от себе си , в себе си, ако не притежаваха движението, като част своята вечна същност нямаше как и с какво да бъдат творци и рушители на всичко.  Който тези обективни истини не може да проумее, не може и да разбере ОТБСВ. Не може да разбере безсмислието и глупостта на спора между вярващи и атеисти и жестоките борби които водят помежду си спорейки за една и съща същност с различни наименования и различни представи за нея, като религиозните лидери за един и същ Бог от различни представи и една и съща, неосъзната и осъзната цел, кой над кого да бъде за да го бъде като лидер , включително и с войни и с тероризъм.  И израилтяните и християните и мохамеданите вярват в един единствен Бог и на него се  молят. На база на вяра не могат и не водят спор. Водят спор на базата на религии, на базата на борба за власт и надмощия, както политическите партии и идеологии. Като част от същността на Бога, Природата, Вечността, като форма и структура човек не може да притежава нещо, което го няма в същността на Вечността, включително разум и чувства и не може да направи нищо, което е в разрез със същността на Вечността и произтичащите от нея вечни и ненарушими природни/ божи/ закони.  Ако по силата на същността на Вечността гравитационното поле беше консервативно,  аз по никакъв начин и с никакви средства и опити не бих могъл да стигна до откритието “Наличие на условия, при които гравитационното поле не е консервативно” в 1960т.  Ако директните гравитационни двигатели бяха в противоречие с базовата същност на Вечността –Бог,Природа и произтичащите от нея вечни и ненарушими природни/божи/ засони, аз по никакъв начин и с никакви опити не бих могъл да стигна до онкритието "Наличие на условия, при които гравитационнато поле не е консервативоно"
Ако директните гравитационни двигатели баха в противоречие с вечните и ненарушими природни/божи/ закони аз в 1960г. не бих мотъл с мжите опити и анализи на реалностите да стигна до тях.
 Ако нямаше заблуди и в науката, както в религията още в 1960 г. тези фундаментални достижения за човешкото обективно познание щяха да станат достояние на всички хора и днес след 51 година от тогава светът в който живее щеше да се промени повече от колкото се промени с атомната енергетика.  Ако не бяха заблудите в религиите за всички хора, които вярват в един Бог, щеше да има само една религия, без спорове и борби за власт и надмощие на човека над човека с претенции някой от тях да бъде наместник на Бога на земята с право да определя и показва на хората кое е божа истина и кое не е.  Вечността, като Бог, като Природа е нещо много повече от човека. Той е продукт от нея, я не тя. Тя знае много повече от него. Глупост над глупостите е човек да се “извисява” над нея и той да казва кое е възможно и кое не е, без да изучава тази Вечност и да се учи от нея, от това, която тя му показва ежедневно с реалностите около него.        



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3323483
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930