Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 04:19 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 983 Коментари: 2 Гласове:
0



Въпрос:  Какви варианти на гравитационни енергийни магистрали могат да се реализират на базата на водите на р.Дунав с мощности до стотици Гвт. , без да се пречи на корабоплаването по реката и без да се нарушава екологията на реката? Кратък отговор: 1.    Придънни витлови индиректни с и без тръбопроводи. 2.    Придънни индиректни с напорни площи с и без тръбопроводи. 3.    Крайбрежни индиректни безконечно релсови с ускорен гравитационен пренос на големи водни маси. 4.    Крайбрежни индиректни безконечно въжени с ускорен пренос но големи модни маси. 5.    Плаващи индиректни гравитационни безконечни вериги на базата на напорни площи със сумарни големи напорни площи. 6.    Крайбрежни директни гравитационни на базата на променлив обем и променлива маса. 7.    Крайбрежни директни гравитационни на базата на безконечни ленти.   Всички тези базови варианти могат да имат , на базата на конкретни технически решения свои подварианти.   Въпрос:  Кое обуславя икономическата изгода на тези енергийни гравитационни магистрали въпреки значителния им обем, като строителство? Кратък отговор: 1.    Ползуването на безплатен мощен и неизчерпаем източник на енергия, каквото е гравитационното поле на земята. 2.    Простите и сигурни технически решения, които гарантират дълг период на експлоатация за стотици години и ползуването на евтини строителни материали, като пласт маси и др. 3.    Поетапната им реализация, която позволява в хода на строителството им самофинансиране от продажба на енергия. 4.    Автоматизирано серийно производство на детайлите им с стандартна технология за монтаж. 5.    Сравнително малък брой работна ръка за реализацията и експлоатацията им. 6.    Липса на разходи за опазване на работната и природната среда. 7.    Възможности за ремонтни дейности , без спиране на експлоатацията им.   Въпрос:    Защо пренасочването на енергийната стратегия към гравитационните енергийни магистрали е труден процес?  Кратък отговор: 1.    На пътя им към съзнанието на хората е заблудата у учени и лаици , че гравитационното поле е консервативно, както е било с заблудите, че земята е неподвижна, че атома е неделим и пр., което обуславя трудност равнозначна ,в името на единния Бог в който вярват евреите, християните, мохамеданите да преодолеят своите заблуди и да се обединят в една религия. 2.    Идеята за тези енергийни магистрали и изчисления идва не от официалните институции с “непогрешимите “ в тях лидери , а извън тях от лаик, както е било с хелеоцентричната система на Коперник, закона за съхранение на енергията, открит от Р.Майер, което засяга авторитета , самочувствието и “ непогрешимостта”на лидерите в науката , политиката и  религията и те инстинктивно  застават срещу нея, без да вникнат в същността й и възможностите, които разкрива тя.                                    



Гласувай:
0



1. анонимен - доктора
29.06.2010 09:29
обобщените думи на горните изводи са инертност като фундамент и зад нея инертност на общото и индивидуалните съзнания, които са част от структурите на материята. ето тук ще дам още една разлика в старата и новата научни парадигми. сегашното схващане във физиката за същността на енергийно поле е като за нещо безплътно тоест нещо което няма материален носител, а само носи въздействие. с това "безплътно" схващане е свързано и погрешното разбиране, че имаме преход на материя в енергия и обратно при което съответно се унищожава едното, а другото се създава. абсолютно погрешни схващания, но какво да се прави това е старата научна парадигма. как да обясниш, че неможеш да унищожиш или създадеш вечна същност, но можеш да я преразпределиш. неможеш да унищожиш материя и енергия защото те са вечна същност и страна първото на бог, а второто две вечни същности и страни на бог. е те за това казвам, че се касае за енергиен праг на съзнанието било то индивидуално и общочовешко такова, а защо не и съзнанието на целият живот на земята. всичко е свързано на ниво троица и всичко е в промени и вечно движение, но да се схване материята само като съпротива, пространството само като несъпротива, а движението само като относителност и действие е най трудното нещо на света защото изисква жестока промяна на съзнанието. а всяка промяна е свързана със жестоко усилие от страната на самото съзнание. помните приказката за барон мюнхаузен нали ..... където барона се измъкнал заедно с коня от блатото като се хванал за косата. привиден парадокс но със дълбок смисъл под повърхността. по отношение на съзнанието нещата стоят точно така. ускоряването и просветлението са дело на самото съзнание, а делото на съзнанието за осъзнаване и разбиране е усилието на това съзнание. вижте каква смислова абракадабра се получи, но е вярна. успехи в разбирането.
цитирай
2. gmihov - достора
29.06.2010 15:26
Все повече навлизаш в базовата същност на Вечността - Бог и това,което поризтича от нея и тя все повече и повече ти разкрива обективните истини за себе си и това което произтича от нея, като всеобщо начало на всичко във Вкемира, обект на човешкото познание във всичики негови направиление.
Изхождайки от базовата същност на Вечността - Бог ние се отзоваме не само пред самата Вечност, но и пред неиното безначалие и безкройност ,обославящи безброй истини и реалности, които нашето индивидуално съзвание не е в състояние да обхване и анализира в пълен обем, но колкото повече се придържаве към това вечно начоло и това, което произтича от него толкова по малко ще изпадаме в заблуди , на които ставаме роби и изграждаме бариери на пътя на собствената си голяма човешка мечта да има вечен мир и рай за всички хората.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3318624
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930