Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2010 11:15 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 780 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 20.05.2010 11:18


Въпрос:  На базата на какво формулирах и какво показват реалностите  на базата на закона за безкрайност на енергията във времето? Кратък отговор:    Формулирах го на базата на следните реалности: 1. Енергията е продукт на движението, като част и творец от базовата същност на Вечността/ Космоса, Природата, Всемира,Бога и пр./. Без движението няма и не може да има енергия. 2. Като количество, конкретно тя е произведение от количество материя, измеримо, като маса и движение, измеримо, като път / скорост – път приет за единица мярка и за единица време/. Без маса/ количество материя/ и път / количество движение/ няма и не може да има количество енергия. 3. Абсолютния характер на масата, като количество материя – определено количество маса е еднаква спрямо всички отправни системи. 4. Относителния характер на движението, като количество, като път -  Изминатият път спрямо различните отправни системи, като количествена величина е различен. Изминатия път на луната спрямо земята е един, спрямо слънцето друг, спрямо звездите друг и при една и съща маса на луната има различна енергия и импулс спрямо тях. 5. Съхранение на движението и неговата относителност в резултат на което  едно тяло може да бъде неподвижно само по отношение на една отправна система. При това положение във Всемира от: кванта до звездите няма и не може за миг за има структура с енергия равна на нула.  Ако на относителността на движението една структура има нулева енергия спрямо дадена отправна система, до по отношение на другите отправни системи нейната енергия  импулс са по големи от нула.  Всички тези реалности обуславят закона: Et = oo / Енергията на всяка структура на материята във времето е безкрайна, неизчерпаема.   Въпрос:    Какво показва анализа на общия закон за енергията по отношение на една система, на базата на относителността на движението? Кратък отговор:  Краткият анализ на общия закон за енергията  / E = //mv1 -+ v2/^2// : 2  показва: 1.При v2 = 0  имаме постоянен импулс и постоянно тегло, но нямаме движение и енергия от страна тялото върху което действува импулса. 2. Когато  v2 расте импулсът намалява до нула, в резултат на намалението на относителната скорост на движението чиято граница е нулата.  В резултат на тези две реалности, при всеки енергиен поток/ поле/ имаме импулсна сила, която във зависимост от конкретните условия има максимална и нулева стойност. От тази реалност не прави изключение и гравитационното поле. На тази база формулирах  общият закон за гравитационния импулс така: I = Сум.m/ c – v2/, закона за гравитационната силав дадена точка от гравитационното поле така: F = mg1/ c – v2/ : c.  Анализа на този закон показа, че закона на Нютон е негов частен случа, който е достоверен само при v2 = 0.    



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - доктора
20.05.2010 22:55
не мога да разбера един израз, че едно тяло може да е неподвижно спрямо само една отправна система. ами когато примерно имаме един енергиен поток той се състои от относително инерциално движещи се тела /всяко едно мисля че се явява отделна отправна система/и те запазват съотношенията си едно спрямо друго. тоест те едни към други са относително неподвижни и са много. тоест всяко едно от тях спрямо останалите е относително неподвижно. нито се приближава нито се отдалечава. искам това да разбера или не съм доразбрал. със здраве учителю.
цитирай
2. gmihov - доктора
21.05.2010 06:59
Правилно си разбрал. Всички структури на базовата същност на Вечността, като материя, една спрямо друга, всяко от тях може да бъде отправна система. Независимо от това, че те са във вечно движение в пространството, когато разстоянието между тях е постояно те са в покой едно спрямо друго и енергията им и импулсът им едно спрямо друго са равни на нула, защото скоростта им/ движението им едно спрямо друго /е равна на нула.
Всяко произведение, при което нулата е множимо или множител е равно на нула. Това е всеобщ природен закон от който не правят изключение и реалностите, при гравитаицята.
цитирай
3. анонимен - доктора
21.05.2010 22:47
още нещо: след като една към друга съставните на даден енергиен поток са относително неподвижни значи ли че този енергиен поток си е реално една отправна система. да конкретизирам: от источника примерно земя до безкрая където "завършва" даден гравитационен лъч този лъч представлява една отправна система. май така го разбирам.
цитирай
4. анонимен - доктора
21.05.2010 23:20
и още нещо учителю. бая ще ги озориш да разберат последните изречения в основния текст. примерно много ще им е трудно да разберат, че импулс на сила и импулсна сила са равнозначни по съдържание, а не са игри на думи и че въпреки равнозначността все пак по-точно е да се ползват твоя термин импулсна сила, а не техния импулс на сила. ха-ха-ха. не мога да не се засмея. имам чувството, че непрекъснато ги испитваш и правокираш с тази смесена терминология. но в края на краищата ти знаеш. все пак всичко "започва" с първичния импулс, но как да разберат, че този тласък е вечен и обхваща минало, настояще и бъдище от които истинско е само настоящето. без дгд шансът им е нулев, а с него ще имат шанс да имат шанс за разбиране. амин..... вече трети ден се връщам назад към интересния спор с "анонимен", но човекът май се отказа да спори с нас неграмотните. е неграмотен съм по-скоро аз, но пак ми е жал за хубавия диалог който се заформи. жалко е наистина. ще проверя само още един ден и ще оставя думите да плуват във вечността. това е белег на българите. много лесно се отказват о двубои. от господ дарската раса съдбата ги е превърнала в роби, но се чудя дали е само за назидание или за испитание. до епохата н дгд. пак амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3321826
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930