Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2009 09:21 - най лошото за обективната истина е..
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1437 Коментари: 8 Гласове:
0



     Най лошото за обективната истина по пътя й към съзнанието на хората е мълчанието, при което гласът й е глас в пустиня.  Доброто е да има спор за и против нея.  Това буди любопитството у хората и така тя достига да съзнанието на повече хора и дава своите плодове.  Докато не се появи истинска обективна дискусия, без априорни и необосновани мнения и становища срещу нея резултатите, откритията, изобретенията, теориите до които достигнах няма да стигнат до съзнанието на хората, да ги разберат и оползотворят.  За гласът на истините до които достигнах все още е глас в пустиня, но когато по тях се разгърне широко мащабна обективна дискусия хората ще видят нещо полезно, по което сега нямат представа и трудно биха могли да имат.  


Тагове:   най,   Обективната,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. baletlnetpepas - аз съм
19.10.2009 09:23
против обективните истини
цитирай
2. анонимен - доктора
19.10.2009 10:18
вярно е доктор михов. на мен ми е много по лесно да сващам твоите теории когато съм виждал сблъсъка на идеите между теб и братята физици. не случайно в библията пише че по делата ще ги познаете. примерно в един велик филм - матрицата един от героите каза на нео че е трябвало да се бие с него за да разбере що за човек е. по делата се вижда дали човек е подлец или не, убиец или не, разбиращ или не и т.н. само в дискусията може да се разбере истината за дадена идея. тези които се "бият" със теб ми помагат да разбера все по-дълбоко твоите идеи. лошото е че те непомагат особенно на себе си. успехи братя.
цитирай
3. gmihov - baletlnetpepas
19.10.2009 11:31
Добре е да има и такива, като Вас. Егото си да защитават, пример да дават и по добре в живота да преуспяват.
цитирай
4. gmihov - доктора
19.10.2009 11:43
Когато на сцената интереса се появи и права над истината изяви, сблъсъка моща ще си покаже и на всички ще покаже, че това, което днес "непогрешими" учени и лаици считат за невъзможно, е възможно, просто и очевидно.
цитирай
5. baletlnetpepas - интересно ми е
19.10.2009 12:16
как разделяш обективните истини от субективните си такива?
цитирай
6. анонимен - доктора
20.10.2009 09:57
обективната истина е само това което е. няма истина на доктор михов или на други доктори. това че човека е гений и е открил очевадното и го е изказал като думи и формули непроменя нещата. обективната истина са реалните процеси и явления и ние самите дори, а не думите които се опитват да опишат понякога неописуемото. например единия и може би най-висшия смъртен грях касаещ всичко във вселената от атома до човека - ленността. казано като думи прикрива физическата истина, че има закони за съхранение и преразпределение на движението. но дори и така казано като думи или формули то прикрива, че зад думите стои цяла една вечност обозначавана с думата движение която е страна на троична вечност наричана без да я разбират хората - бог. виж как изпадаме в позиция която братята физици наричат метафизика без да разберат, че тези думи макар и да изглеждат като философия или метафизика пфу-пфу са реално думите на една бъдеща и много по-съвършенна физика и един неин много по-съвършен математически език. обективната истина в повечето случаи е безмълвно познание, което ние реално ползваме, но и г. да си съдерем неможем с думи и формули да изразим. в повечето случаи за наше щастие обаче част от обективната истина може да се изрази и чрез думи и формули. заради по-голямата част на обективната истина като безмълвно познание е толкова трудно тя да бъде осъзната. търсийки я във думите ние изпускаме по-голямата и по-истинската и част. почувствай човече иначе нямаш шанс. успех.
цитирай
7. анонимен - доктора
21.10.2009 22:07
гений и гениалност: това са доста относителни категории. обикновенно зад тези думи стоят хора които обикновенно неизкайки са обречени от движението да донесат нови нива на осъзнаване за човечеството като цяло. и колкото истините които донасят на света са по велики и основни, толкова и носещите ги съзнания са по-мощни и по-древни. в повечето случаи тези хора знаят, че са по-умни от другите и че са надскочели с години, десителетия, столетия и хилядолетия епохата си, но някак си незнаят че са гении. и наистина на техните потомци се пада честта да достигнат до техните истини в по-пълен обхват. дано сега да не е така. моля се от все сърце. обикновенно зад празните думи гений се крие човешко същество, което схваща страните на природата/бога много по-ясно и по-всеобхватно от своите съвременници. той вижда в очевадното/скрито очевидното/логично. той чувства обективната истина която е самата реалност а не думите , формулите и мислите за нея. тогава идва вътрешната необходимост да даде на своите събратя по съдба тази своя визия. и тук идва най- трудното. обикновенно това са хора от народа с различна степен на образованост, с различно ниво на специализираност и съответно с различни езикови познания включително и формулни такива. съответно тези хора тръгват от своето ниво на съзнание и от своето ниво на думи да обяснят трудно обяснимото и понякога необяснимото. примерно физиците очакват да говори на техния език, химиците на техния, математиците на техния лекарите на техния, но веднъж осъзнал обективната истина този човек ще говори само на нейния език. независимо дали е лекар, физик или математик. и тука идва нашата задача да неочакваме физика, химика, лекаря в него, а да видим носителя на новото и неочакваното, непредвидимото и невъобразимото. ние имаме шанс поне опашката на живота на гения да хванем иначе ще си хапем г. до второ пришествие. почуствайте братя физици, химици, математици ясния нов език на новата епоха. за първи път става дума не за духовен водач, а за истински научен водач. почувстването е винаги лично. немога вместо вас да почувствам. аз почувсвах за себе си и застанах на вярната страна. застанете и вие. амин.
цитирай
8. gmihov - доктора
22.10.2009 01:11
Бог е понятен със своята триединна същност,като пространстно - материя - движени, но безкраен и необхватен с това което може и което произтича от неговата същност и то е всичико, което има във Всемира , от кваната до до звездните системи,от молекулата до животшнското безкройно , разнообразие, включително и човека с тяло, ум и чувства.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3323162
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930