Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2009 08:49 - За силата на реалността и ........
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 624 Коментари: 3 Гласове:
0



За силата на реалността и трудността логиката да я промени.
      / Кратко, не пълно изложение/
  Всичко се обуславя от всеобщата реалност : неделимо и съхранимо/ вечно/ триединство от: пространство – материя – движение и конкретните реалности, които произтичат от него. Това триединство, като обективна реалност е всеобща база и Бог- творец на вечния, безначален и безкраен Всемир и всичко ,което се намира в него.    Логически ,при наличието на един единствен Бог е да има една религия. Но самата реалност, със своята същност е по силна от логиката и не позволява това.   За да се достигне до една религия, при наличието на един Бог са недостатъчни няколко  хилядолетия. Историята с развитието на юдеизма, християнството и исляма нагледно ни показва това. И юдеи и християни и мюсюлмани на един Бог се молят, но, при наличието на агресивността на живата материя с религии се делят на не примирими врагове и не само на религии, но на секти вътре в своите религии, в разрез с всяка разумна логика.    Човешките общества в своето историческо развитие са се изграждали не само на агресивността на живата материя, по силния да се налага над по слабия но и на отстъпки от своята агресивност в името на общо добруване. Колкото повече човешките общности са нараствали, толкова повече отстъпки от своята агресивност, при човека са биле нужни.    За да се достигне до желания вечен мир нужна е глобализация на човешкото общество с максимални отстъпки от агресивността на всяко човешко същество ,в името на доброто за всички. За тази цел излишни религии и политики трябва да изчезнат. Налагането на човека над човека в религия и политика да се сведат до нула. Хуманността трябва да отстъпи приоритета си на справедливостта, като се поучи от самия Бог, пред който всички и всичко е равно поставено.  Всеки да е напълно свободен, но и напълно отговорен за делата си стопроцентово. Отговорността да бъде всеобщ коректор на поведението на всеки член на човешкото общество.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - доктора
15.07.2009 09:49
при условие, че гравитона е вид частица, която се проявява като вихър с определен спин т.е. спирала, която се върти в определена посока. възможно ли е по подобие на архимедовия винт при обръщане на спина=въртенето на частицата да се получи и "антигравитация". знам, че става дума за колосално количество движение, но все пак принципно дали е възможно. най-вероятно нещо подобно става и при положителния и отрицателния полюс при електромагнитните взаимодействия, но частиците са електроните и техния спин осигурява взаимодействията. при това те са по масивни от гравитона и поради тази причина електромагнитното взаимодействие са го "кръстили" по-силно?
цитирай
2. ivesa - За да стане отговорността коректор на поведението,
15.07.2009 15:29
трябва да се възпита у хората отговорно поведение.
Поздрави!:)))
цитирай
3. анонимен - доктора
17.07.2009 15:00
ще станат отговорни, когато разберат че на нютон закона че на всяко действие има равно по големина и обратно по посока противодействие е истинска божа заповед, а тъй наречените в библията божи заповеди са приблизителни перифрази на природните закони. когато разберат ще станат отговорни защото ще осъзнаят, че за всяка една постъпка и дори мисъл се плаща и понякога принципа е око за две и зъб за чейне.амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3321715
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930