Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2009 07:30 - Наука творя
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 977 Коментари: 6 Гласове:
0



НАУКА ТВОРЯ.   Наука творя. Стихове редя. Добро градя. Заблуда да сразя. Хората зова на тях да го дам. Знам! Трудно е това заблуда да преодолееш истина да дадеш. Преди да те разберат За глупак те обявяват. Но! Заслужава си. Човек извисява се, кога живот отдава добро да създава. Така! До Бога се доближава. Уважение заслужава. Напразно не е живял. За другите нещо е дал. 1996г.      


Тагове:   стихове,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - доктора
01.07.2009 10:26
вярно ли е моето твърдение, че на практика скороста е инерциалната компонента на движението, а ускорението е символ на неинерциалната компонента?
цитирай
2. анонимен - онзи
01.07.2009 11:00
още едно следствие от твоята теория, което е повече от интересно: теорията на дарвин, която реално е не само негова теория за еволюцията неважи само за "живите" материя , а важи и за "мъртвата" такава. всичко което ни заобикаля в истинския смисъл на думите е живо, но с различно ниво на йерархична сложност=различна сложност на движението в себе си. и всичко което ни заобикаля от елементарните частици до вселените и отвъд тях е търпяло еволюция в две направления едновременно-съзидание и разрушение. защо преобладава съзиданието само бог знае. и механизма на реализация и на двете направления е един - сблъсъка на структурните форми на материята на микро и макро равнище.
цитирай
3. анонимен - човека
01.07.2009 11:24
сега точно прочетох в една медицинска физика следното твърдение: тежката маса е равна на инертната такава. според мен доколкото съм разбрал от ОТБСВ това не би трябвало да е така. теглото е израз на гравитационната сила приложена върху дадено тяло от гравитационното поле в което се намира. докато инертноста е качество на материята и колкото тя е повече в дадена структурна форма на материята толкова и инертността е по-голяма. съответно на едно и също количество материя теглото ще е различно в зависимост от интензивността на дадено гр. поле. те пишеха, че тъй наречената тежка маса е равна на инертната маса. явно освен закона за съхранение на енергията и базисното качество на материята - инертността като вечност е неразбрана от съвременната физика. може пък и аз да не съм разбрал напълно моля те отговори ми.
цитирай
4. gmihov - Кратък отговор
01.07.2009 23:15
Скоростта може да бъде ,както инерциална,така и не инерциална.
Когато сумата от външните сили, които действуват върху едно тяло е равна на нула скоростта е инерциална и съхранима до нарушение на тази нулева сума от действуващи вътшни сили.
При инерциалната скорост няма ускорение.
Когато сумата от външните сили, които действуват върху едно тяло е различна от нула на леце е ускорение и скоростта не е инерциална.
Когато инерциалното движение под действие на външни сили преминава в не инерциалнсо движение
Инерциалната компонента може да се увеличи или намали и когато сумата от външните сили стане равна на нула инерциалната скорост се запазва но, вече с друга конкретна стойност.
По отношение на общото пространство, при наличието на гравитацията и други енергийни потоци, сумата от действуващите нвърху едно тяло сили не е равна на нула.Затова, реално във всемира няма и не може да има чисто инерциално движение.

При всеобщата базова същност обективните физични закони са еднакви, както за живите струтури на материята, така и за " мъртвата ". Едните и другите движението ги изгражда и разгражда с един и същ механизъм, като ги сблъсква една с друга, при което едни се раграждат, а други се изграждат. При схранението на движението този процес във всемира е вечен и непекъсваем. На базата на него вечно е единството между живот и смърт.

Както няма две базови същности, два бога, така няма и две маси: теожка и инертна. Има само една маса, като количествена мялка за материя и тази маса при никакви обстоятелства не гули сноето базово качество инертноста, която обуславя и наличието на инертността и принципите на Нютон.

цитирай
5. анонимен - човека
02.07.2009 00:33
благода
цитирай
6. анонимен - човека
02.07.2009 00:41
и все пак мисля, че съвременната физика неразбира същността на понятието инертност=съпротива като основно и единствено качество на материята. да неговорим за същността на вечността наречена материя. напрактика за една "черна дупка" можем да съдим за нейната маса по съпротивата и на каквото и да било въздействие, а движението е това което няма да и позволи да остане вечна и ще я изпари до нула за да създаде някъде в безкрая нова звезда и отново "черна дупка" и така до безкрай. и все пак ми е интересно колко маса внася и изнася гравитацията от дадена планета или звезда. амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3321626
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930