Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2009 09:09 - ЗА СИЛАТА НА ....
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 627 Коментари: 5 Гласове:
0



ЗА СИЛАТА НА МАСОВИТЕ ЗАБЛУДИ, ПРИЕТИ ЗА “НЕОСПОРИМИ” ИСТИНИ В РЕЛИГИЯТЯ И НАУКАТА.     И в религията и в науката хората са едни и същи, изградени от една и съща материя. При масови заблуди, приети , като  “неоспорими “ истини реагират по един и същ начин. Априорно, упорито, без желание да ги видят и проверят отричат обективните истини, които оспорват заблудите им, като обективни истини. Обективно това се обяснява с инертността и инерцията от които не прави изключение и човешкото мислене.  Обикновено ,при масова заблуда силата й е точкова голяма, че хората до такава степен са заблудени, че не вярват не само на собствените си очи, но и на собствените си обективни знания.    Още от времето на Архимед е известно, че теглата на телата във флуиди зависят и от обемите им. От това време също е известно, че с помощта на лост и макари с различни диаметри могат с по тежки тела да се издигнат по леки на по големи височини. Тези обективни истини много добре се знаят и от специалисти и от лаици,но въпреки това в продължение на 50 години, поради силата на заблудите, че гравитационното поле е консервативно, а директните гравитационни двигатели са вечен двигател, каквито те не са и специалисти и лаици, като фанатизирани, заблудени религиозни последователи продължават да се противопоставят и да бъдат слепи за обективните резултати, които се получават със системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса ,които разкриват обективната истина, че гравитационното поле не е консервативно, а директните гравитационни двигатели не са вечен двигател.    Поради инертността и инерцията и на човешкото мислене, при масови заблуди пътят и на най- значимите обективни истини е бил и ще бъде труден и трънлив. Такъв е бил за обективната истина, че земята е подвижна, че има условия, при които и тежките и леките тела падат с еднаква скорост, че атома е делим  и пр. Такъв е в продължение на 50 години  и още дълго ще бъде и по отношение на обективната истина, че гравитационното поле не е консервативно, а директните гравитационни двигатели не са вечен двигател



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gmihov - Онгжвор
16.05.2009 12:52
Къде прочетохте, че не правя разлика между обем маса?
Къде прочетохте , че твърдя, че телата с различна маса падан с различни скорости?
Ако съм допуснал подобни груби грешки посочете ми за да ги корегирам.
цитирай
2. vmir - Е, хайде да не издребняваме сега пък.
16.05.2009 15:14
Да направим две сфери с еднакви маси, но едната от стириопор, а другата от стомана, да видим тогава ще твърди ли някой равенство на скоростите. Даже мога без точни пресмятания да предвидя, че стоманената сачма ще превиши с десетки пъти скоростта на стириопорената, но това е дребнавост без отношение към космоса, все пак...
Това беше малко за разсейване ... :)))
цитирай
3. анонимен - доктора
17.05.2009 21:48
ако едната сфера е от въздух и тежи колкото другата от стомана ще падат с една и съща скорост. дори и ако сферата от въздух е 1000 пъти по тежка или по- лека пак ще падат с една и съща скорост . работата е да е във вакуум за да няма относително други действащи сили. цялата работа е,че колкото е по голяма масата толкова повече гравитони и отдават движение и обратно и поради това и планина да падне ще е със скороста на бълхата при липса на други дейсващи сили.
цитирай
4. анонимен - доктора
17.05.2009 21:56
колкото до силата на масовите заблуди винаги съм си мислел, че това е само исторически момент и че никога няма да попадна в ситуация в която да виждам инертността и инерцията в човешкото мислене и заблудите следващи от тях. да ама попаднах. винаги съм си мислел, че една категория от хора с особенни качества или ще са умрели или ще са на луната или ще са в бъдещето и аз няма да имам честа и щастието да ги познавам. още повече тези хора да са българи. да ама имах късмет. който го може го може. другите, те си знаят.
цитирай
5. gmihov - За гравитационната сила.
18.05.2009 00:59
Въпроса за гравитационната сила е много по соложен от колкото тук го разглеждаме накратко.
Това, което искам да отбележа е:
1. Колкото едно тяло е по плътно толкона на неговата повърхност ,неговото гравитационно поле е по плътно, толкова и гравитационното ускорение близко до пъврхноста е по голямо.
2. Отитите на Галилей и безтегловноста на телата на космонавтите в косчическите кораби покадват, че гравитационното ускорение не зависи от масата на падащите тела в гравитационните полета.
3. Причината / наличието на въздух/ с която обяснява Галилей падането на тежките тела по бъзво от леките не е досдтатъчна да обясни независимостта на гравитационното ускорение от масата на падащите тела в гравитационните полета. По важната и по съществената причина е в механизма на гравитационното силово въздействие.
4. Във всяка точка от пространството действува неопределен брой гравитационни сили. При тази реалност, както формулите, които не могат да включат всички тези сили, така и измзерванията, които не могат да отделят и определят точната големина отделно на една от тях не отрозяват пълната истини в свметлината на която следва да се разгрлежда въпроса до колка грлавитационната сила е слаба и до колко тя е силна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3322371
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930