Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2009 00:05 - За обективната истина с...
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 202 Коментари: 0 Гласове:
0



Въпрос 241:
Кои са предимствата на бъдещата директна гравитационна енергетика, която в не много далечно бъдеще ще заеме водещо начало в безопасния добив на енергия?

Кратък отговор:
1. Директно достъпен мощен , неизчерпаем и напълно безопасен и безплатен естествен източник на енергия, по запаси на енергия който няма равен на себе си,включително и в сравнени с ядрения разпад и синтез.
2. Проста и сигурна техника, която гарантира реализация на неограничени енергийни денонощни мощности за кратки срокове на неподвижни и подвижни платформи.
3. Може да се реализира, както на суша, така и на вода, във океана, така и на други небесни тела.
4. За реализацията и експлоатацията й е необходима сравнително малък брой работна ръка.
5. При разгърнато промишлено строителство и монтаж на енергийни мощности ще произвежда енергия с непознати ниски себе стойности до сега.
6. Може да замени АЕЦ-ли на атомните самолетоносачи с ДГЕЦ-ли, при пълна безопасност и пълна енергийна независимост за целият експлоатационен период на самолетоносача.
7. На базата на тази енергетика в духа на казаното от Жул Верн могат да се реализират изкуствени островни поселища в океана, при налична икономическа изгода от тях с значителни възможности за труд и бит на значими човешки общности.
8. На базата на тази енергетика могат да се реализират, при съответна икономическа изгода изкуствени екосистеми за труд и бит на значими човешки общности на полюсите и в пустините на земята. Такива екосистеми за значими човешки общности ще могат да се реализират и на луната и други небесни тела.
9. На базата на тази енергетика могат де се реализират неограничени енергийни мощности за пречистване на води от океана за питейни , битови и производствени нужди.  Ще може да се организира и неограничено производство  на водород и кислород

11. Наличният на земен, селищен и между селищен транспорт вече осезаемо задръства  селищата и магистралите. На базата на тази енергетика ще могат да се реализират нови по безопасни и по изгодни транспорти схеми за придвижване на хората, нуждата от което , при глобализацията на човешкото общество все повече и повече ще нараства.
12. Много още проблеми ще може човечеството да реши на базата на тази енергетика.
За да стане реалност тази енергетика е нужно учени и лаици да преодолеят една много вековна заблуда , че гравитационното поле е консервативно и да проведат един прост опит, да видят неговият обективен резултат и да проумеят, че гравитационното поле не е консервативно, като са преодолели заблудата, че земята е неподвижна

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3322068
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930