Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2009 06:51 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С.........
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 251 Коментари: 0 Гласове:
0



ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОНГОВОРИ В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА /НА ВСЕМИРА,НА КОСМОСА,НА БОГА И ПР./

                           / П р о д ъ л ж е н и е/

 

Въпрос211:

  Защо законът на Нютон за гравитационната сила и законът на Айнщайн за енергията не отразяват напълно конкретната реалност?

Кратък отговор:

  Защото и в двата закона не е отразена напълно конкретната реалност. И при двата закона не е отразена относителността на движението, както и съвокупността  от всички реални  естествени сили, които действуват от вън и вътре в телата.

                                                          87                                                         

Въпрос 212:

   Какви компоненти има всяко движение в пространството, при наличието на гравитационните излъчвания от небесните тела , формиращи гравитационните им полета  и упражняващи външно силово въздействие едно в друго върху телата намиращи се в тях?

Кратък отговор:

  Всяко движение в пространството , при наличието на гравитационното излъчване от небесните тела има две компоненти: инерциално и не инерциална .

  Инерциалната компонента , на базата на инертността на масата на телата се стреми да се запази големината и посоката си.

  Не инерциалната  компонента непрекъснато променя големината на инерциалната компонента и посоката й.  В резултата на това пътят телата в пространството не са и не могат да бъдат права линия.

  Правата линия за движение телата в пространството, при наличието на гравитацията е граница, която те не могат да достигнат.

 

Въпрос 213:

  При начало на падане в гравитационното поле , близко да самото тяло от което изхожда съответното гравитационно излъчване , формиращо гравитационното му поле телата падат на небесните тела.  При начало  на падане ст далечно разстояние от небесното тяло падащите тела стават спътници на съответното небесно тяло. От какво се обуславя това?

Кратък отговор:

 Обуславя се от:

1. От движението на небесните тела в пространството.

2. От инерциалната скорост на падащото тяло .

3. От непрекъснато променящия се ъгъл между посоката на гравитационната сила, под влияние на която пада даденото тяло  и посоката на растящата инерциална скорост на падащото тяло.

 

Въпрос 214:

  От какво зависят формите на орбитите на сателитите около небесните тела?

Кратък отговор:

  От големината на инерциалната скорост  и гравитационното ускорение, което обуславя промените в нея. При по големи промени в инерциалната скорост орбитите са повече елипсовидни.  При по малки промени в инерциалната скорост те са по близки до окръжност, като окръжността е граница, която не може да бъде достигната.

 

Въпрос 215:

                                                             89

 

На какво се дължи, че въпреки липсата на пълна теоретична достоверност на закана на Нютон същият има достатъчна достоверност за нуждите на пратката , включително и при изчисляване орбитите на космическите полети?

Кратък отговор:

 На голямата скорост на гравитацията и относително много по малките скорости , при които и за които стават съответните изчисления.

 

 

 

                                                               

 

 

 

 



Тагове:   Обективната,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3322475
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930