Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2008 23:07 - Отражение на промените в ......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 494 Коментари: 1 Гласове:
1



  ОТРАЖЕНИЯ НА  ПРОМЕНИТЕ В ОБЕМИТЕ НА СИСТЕМИТЕ  С ГРАВИТАЦИОННО ОБОСНОВАН ПРОМЕНЛИВ ОБЕМ , БЕЗ ПРОМЯНА В МАСИТЕ ИМ  ВЪРХУ КОНКРЕТНИТЕ РЕЗУЛТАТИ, КОИТО СЕ ПОЛУЧАВАТ ,ПРИ ОПИТИ С ТЯХ.                                                                               

                                  Научно съобщение

 Г.Михов, член на Съюза на учените гр. Ст.-Загора,

 Б.Богданов – младши

 КРАТКО  В Ъ В Е Д Е Н И Е

  За да провери  и  потвърди своите опити от 1960 година с които открива, установява и доказва наличие на условия,при които гравитационното поле не е консервативно  и изобретява първите варианти на директни гравитационни двигатели с неограничени възможности за добив на енергия от гравитационното поле на земята, като естествен и неизчерпаем източник на енергия , на  26.06.1984 год. Г.Михов, с помощта на : инж. Я.Червенков,инж. Ж.Савов  и механик Ж.Богданов , със система с гравитационно обоснован променлив обем  и  постоянна  маса , изработена в военния завод гр. Казанлък ,по проект на д-р Г.Михов, инж. Ив.Михов и д-р Р.Михова , провежда опити във водите на Черно море. Резултатите от тези опити участниците в провеждането им  записват в съответен протокол , надлежно подписан от всеки един от тях.

  Между резултатите , отразени в този протокол, при движение на системата по затворен път във водата  са налице и следните:

1. Тегло при падане на системата  G1 = 16,1кг.

2. Тегло при издигане на системата G2 = 14,6кг.

   Целта на настоящето  съобщение е  да отчете няколко конкретни резултата , ако към системата се прибави допълнителен обем , без да се променя масата й.

 

 КРАТКО  И З Л О Ж Е Н И Е:

 

  В  съответствие с закона  за запазване на енергията  имаме :  Еп = Еи  / /Енергията на падане е равна на енергията на издигане../

  Когато  системата по затворения път  пада  на дълбочина  10м.  енергията , която се получава  от гравитационното поле е: Еп = 16,1кг.10м = 161 кгм.  На каква височина с тази получена от гравитационното поле енергия може да издигнем  същата   тази система, когато  в положение на издигане тя тежи 14,6кг?   В съответствие с закона за запазване на енергията тази височина е: 

   Н = 161кгм. : 14,6кг. = 11.027м.

  Ако към системата прибавим допълнително 10литра обем, без прибавка на маса  теглата на системата при падане и издигане ще бъдат : При падане

 

 

                                                      2

 

G1 =6,1кг. При издигане G2= 4,6кг. При тези резултати за теглата , на системата , при падане енергията, която ще получим от гравитационното поле ще е : Еп = 6,1кг.10м = 61кгм. , височината на която може да се

издигне системата в положение на издигане ще е : Н = 61кгм. : 4,6кг. =13,26м.

  Ако към системата прибавим  обем от 13литра ще имаме следния резултат  за височината на издигане:, при падане 5м.

   Е-падане = 3.,1 . 5м. = 15 ,5 кгм. ,  Н = 15,5 кгм : 1,6 = 9,68м.

   Като вземем предвид, че  собственото тегло  на  система,независимо от това дали е положително или отрицателно във водата  е достатъчно да я преобърне от положение на падане в положение на издигане  за което, в съответствие с размерите й  се губи височина от 0,3м.  Последният  резултат ни предлага следното :                   

 1.  Изразходван гравитационен потенциал  15,5 кгм..9,8 =151,9 нм  /джаула/

2. Получен гравитационен потенциал  Еп = / 9,68м. -0,3м./.3,1кг =29,078кгм.9,8 =284,964нм. /джаула/

 При този резултат печалбата , за сметка на енергията на гравитационното поле е:

 284,964 – 151,9  = 133,064 джаула

   Като вземем предвид, че  системата с която са проведени опитите и направени съответните измервания на теглата й, във зависимост от положението й спрямо  посоката на гравитационната сила , при минимален и максимален обем  е изчислена и може да се използува  до 10м. дълбочина ,без отклонение в разликата в теглата й ,при падане и издигане,  то максималната печалба, при  един затворен цикъл на движение на тази система  е :  Е = 10м.1,5кг.2 = 30кгм.9,8 = 294нм. /джаула /.

   При увеличение на налягането на въздуха затворен в системата дълбочината на ползуване на системата може да се увеличи до два пъти, съответно и печалбата на енергия се увеличава два пъти.

    На безконечна верига на директен гравитационен двигател ,на дълбочина до 10м., могат да се окачат 20 броя системи ,като нашата с която провеждахме нашите опити. С такъв двигател за един пълен оборот ще се получава енергия от гравитационното поле 20 пъти повече от колкото ние получихме ,при опита със само една система Е = 294нм.20 = 5880нм /вт/

   Всички наши опити, резултати  и изчисления ,направени  в периода 1960 -2005 година ,  показват , че  със  изобретените от нас директни гравитационни двигатели  може да се получи  от гравитационното поле на земята несравнимо много повече полезна енергия  от колкото от: въглищата, петрола, природния газ, атомното гориво ,вземате заедно.

  За да се разбере това и директната гравитационна енергетика да стане реалност,  нужно е само едно:  да се повторят  нашите опити и видят нашите реални  резултати в подкрепа на директните гравитационни двигатели на базата на системи с гравитационно обоснован променлив обем

                                                      3

 

и маса  и на базата на безконечни ленти ,при липса на хидростатично съпротивление , което ,при наличие на съответни финансови средства не

представлява проблем за нивото на съвременните научно –технически познания .

   Защо, въпреки тази възможност в продължение  на 46 години нито една официална научна  институция и нито един специалист не е проверил , не е повторил нашите опити и не е видял нашите резултати, а ги отричат с единични изключение , априорно с чувство на непогрешимост,както съвременниците на Коперник, Галилей, Ж.Бруно, Р.Майер са отричали обективните истини до които те са достигнали?

   Защото и тогава и сега в съзнанието на хората са господствували в продължение на векове заблуди. Тогава заблудите са: че земята е неподвижна, че тежките тела винаги падат по бързо от леките, че небесните тела са кристали, че няма закон за съхранение на енергията и др. Днес от векове  господствува в съзнанието на хората и от векове се учи , че гравитационното поле е консервативно,при всички възможни условия, както се е учило,че атома е неделим, че директните гравитационни двигатели са вечен двигател, каквито те не са и не могат да бъдат.

   Не е било лесно, по времето на Коперник и Галилей и др. хората , особено  специалистите и власт имащите да се откажат от заблуда ,която през целият си съзнателен живот са приемали,като обективна и неоспорима истина. Не е лесно и днес хората / специалисти и лаици /, които в целият си съзнателен живот са учили и възприемали , заблудата, че гравитационното поле е консервативно,при всички възможни условия ,като неоспорима обективна истина да приемат,че това е една от поредните заблуди в обективното човешко познание и да се откажат от нея. За тях , катто по времето на Коперник ,Галилей и др. всеки,който се съмнява  в това, което те са приели ,като аксиома е неграмотен и луд. Така е било и така ще бъде по силата на инертността и инерцията от които не прави изключение и човешкото мислене. Време е било нужно да се проумеят обективните истини за подвижната земя, за наличието на условия,при които и тежките и леките тела падат с еднаква скорост, за наличието на закон за съхранение на енергията, за делимостта на атома и пр. Време е нужно и да се разбере, че има условия, при които гравитационното поле не е консервативно, че получените от нас и  съавтори  обективни опитни резултати и изобретените на базата на тях директни гравитационни двигатели не са фикс идея, а реалности, които в реални условия могат да си видят и използуват, както днес се използува  делението на атома за добив на енергия , при това с далеч по големи и безопасни възможности.

  Когато в 1960 година при изчисления ,опити и реални резултати  Г.Михов открива ,установява и доказва наличие на условия,при които гравитационното поле не е консервативно и изобретява първите варианти на

 

                                                      4

 

директни гравитационни двигатели той прогнозира, че времето до края на  живота му  няма да бъде достатъчно за обективната истина да стигне до

съзнанието на хората, да я видят и оползотворят. Изтеклите 46 години потвърдиха тази негова  прогноза.  Ще се потвърди и втората прогноза,която  той прави още тогава, че обективната истина е вечна и ненарушима и идва време когато тя достига до съзнанието на хората. Колкото и трудно да е това , когато му дойде времето то става, както е станало по отношение на истината за подвижната земя, за делението на атома и пр. така ще дойде време когато ще стане и по отношение на наличието на условия,при които гравитационното поле не е консервативно и тогава директните гравитационни двигатели и електроцентрали  ще станат реалност, както днес реалност са делението на атома, атомните реактори, атомните електрически централи. До тогава ние и нашите  съавтори ще продължаваме за “непогрешимите “ наши съвременници, като  за “непогрешимите “ съвременници на Коперник, Галилей и др. да бъдем невежи глупаци и луди за лудница . Но това няма значение защото ,независимо ,кой го казва “непогрешим” религиозен лидер или лаик от него обективната истина не зависи. Тя зависи само от базовата същност на Вечността –Бог,като реалност и произтичащите от нея вечни и ненарушими природни закони и от нищо друго.

  

                                                                                                                                                                                         

  



Тагове:   отражение,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gmihov - Резултатите
13.11.2008 03:15
Резултатите отразени в постинга са 100% обективно доказателство за наличието на условия , при които гравитационното поле не е консервативно и че директните гравитационни двигатели не са вечен двигател.
Моган да се видят в условията на опит многократно.
На базата на тях могат да се направят мнобройни конкретни обективни и достоверни изчисления, които показват неограниченити вазможности за икономическси изгоден и безопасен добив на енергия на базата на гравитационните полета на земята и други небесни телау като естествени и неизчерпаеми ицточници на енергия.
За да стане реалност дирекстната гравитационна енергетика е нужно да отпаднат заблудите, че гравитационното поле е консервативно и че директните гравитационни дивгатели са вечен двигател, които изобретих не в разрез с закона за съхранение на енергията, а на базата на този ненарушим фундаментален закон. На базата на него са получени , в условията на експериментент, посочените в постинга резултати, които достоверно могат да се проверят от всяко технически грамотно лице.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3320199
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930