Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2008 20:26 - ВЪПРОС 3
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1011 Коментари: 7 Гласове:
0



ВЪППОС 3 :

Какво ще може да се измери и отчете в бъдещите гравитационни ускорители?

Кратък отговор:

 Ще може да се измери и отчете относителността на скоростта на светлината, като корпускуларен енергиен поток.


Тагове:   въпрос,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - алеле майко...
13.10.2008 20:33
Аз реших, че тук има хора дето могат да разговарят за наука.. А тоя кво.. някъв напушен убитак..
цитирай
2. gmihov - отговор
13.10.2008 20:53
Какво разбирате под понатието наука и каво Ви е необходимо за да разговаряте за наука? Какв учен сте на базата на един въпрос с кротък отговор, без да знаете обективните доказателства на които се базира , да давате така категорлични заключения и характеристики?

цитирай
3. анонимен - Реплика
13.10.2008 21:03
Бихте ли се обосновали относно методите за въздействие върху гравитацията чрез съвременна технология?
Също така това, за което говорите, е в бъдещето, следователно, може да се причисли единствено към научната фантастика.
цитирай
4. gmihov - отговор
13.10.2008 21:26
Когато отговорите се базират на конкретните реалности и на конкретни обективни и достоверни резултати те не са фантазия.
Няма въздействие върху гравитацията. За нсега знаем, ме тя въдействува върху всичко, с изключение върху пространството, но не знем за някакво въздействие върху нея.
Има използуване на гравитацията съзнаелно и не съзнателно, без което човекът не чоже да задържи на земята и да върши още многто други неща.
Ако за Вас представляват интелес опити, резултати, открития, изобретения , теории , които ни разкриват нови възможности за използуване на гравитацията в полза на нашето съществуване на земята и при навлизането на човека в космоса четете внимателно написаното в този блог и ще стигнете до истината.
Ако ,сте открили, че петрола,въглищата горят и отделят топлина и преди да са създадени съответните технически средства може да кажете, че за в бъдеще хората ще се топлят с тях и това няма да бъде фонтазия. Ако знаете каксво ке представляват тези технически средства и ги упоменете, това съща няма да бъде фантация.
цитирай
5. анонимен - Грешка.
13.10.2008 21:35
Гравитацията представлява огъване на време-пространството. Случайно да знаете нещо за теорията на относителността (Айнщайн)? Дори и тя да е непълна, струнната теория казва че гравитацията се базира на частици, наречени гравитони. Тяхното съществуване все още не е доказано. Напълно разбирам Вашият оптимизъм относно потенциалното използване на самата гравитация, например за изкуствено изкривяване на пространството, но тези неща са все още в сферата на мечтите. Не ги отхвърлям като възможност, но засега е нелепо да бъдат обсъждани.

P.S. Съветвам Ви да мислите, преди да пишете. И да си чистите правописните грешки, че дразнят.
цитирай
6. gmihov - отговор
14.10.2008 06:20
Всички хора са замесени от едно и също тесто ,по силата на едни и същи природни закони. Всички те по силата на своята същност възприемат по различен начин заобикалящата ги действителност. По различен начин тя се отразява и в тяхното съзнание. Затова масови истини и масови заблуди , в съответствие с инертността и инерцията на човешкото мислене има не само в религията , но и в обективното човешко познание. Огъването на времето и пространството е една от тези масови заблуди в обекстивното човешко познание на 20-ия век.
Може да огънете една пръчка. Може гравитационното силово въздействие върху насителя на светлината / фотона/ да промени посоката на движенито му . Може да огънете една тръба вътре в която има пространство и прочие, но това съвсем не значи , че сте огънали и пространството и времето.
Пространството и времето са две различни неща.
Пространството е неделима част от всеобщата базова същност на всемира от която и в която произтича всичко и която се намира във всичко, необяснима с нищо друго освен със собствената си същнос. Времето е продудукт на движението,
обяснимо с движението и без движението то реално не съществува.
Благодаря Ви за съвета. Мислая когато пиша. Въпреки това приемам съвета Ви с благодарност, защото,когато се пише, без достатъчно да се мисли , се пишат не истини, а заблуди, за които нямаме ясна реална представа.
Моят съвет към Вас е преди да взеемте нещо за обективна истина и ревностно да го защитавате първо се опитайте, като реалност да си го представите.
Прав сте за правопишните грешки. Старая се да ги избягвам, но не всеки път имам търпението да проверявам написаното . А и когато го проверям, при заангажиранст на мисълта ми пак изпущам не само запетийки и букви, а цели думи, което е сериозен пропуск.







































цитирай
7. анонимен - Смотаняк си!
14.10.2008 07:34
Не бих искал да те познавам.

FUCK OFF
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3320732
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930