Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2008 22:58 - ТЕМИ ПО КОИТО......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 296 Коментари: 0 Гласове:
0



ТЕМИ  ПО КОИТО В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВСЕМИРА МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ И СТИГНЕ ДО ПОЛЕЗНИ ЗА ЧОВЕКА ОБЕКТИВНИ РЕЗУЛТАТИ:

 

1. За триединната същност на Всемира и това, което произтича от нея

2. За общата характеристика на триединната същност на Всемира и характеристиките й , като пространство, като материя, като движение.

3. За базовите качества на материята и движението и продуктите от тях.

4. За инертността на материята която я определя, като единствен инертен строителен материал на Всемира .

5. За движението, като единствен строител и рушител на всичко, което обективно съществува във Всемира, структура и явление, в това число и човека.

6. За простия и единствен механизъм с който движението изгражда и разгражда всичко във Всемира .

7. За структурите на материята, като продукт на движението и тяхната непрекъсната промяна

8. За енергията, импулса, ускорението, силата, като измерения  на реалностите, които произтичат от материята и движението..

9. Инерцията, като продукт на съхранението на материята и движението.

10. За природните закони, като продукт на базовата същност на Всемира.

11. Законът за съхранение на базовата същност на Всемира, състояща се от неделимо и съхранимо триединство от : пространство – материя – движение, като всеобщ фундаментален закон на Всемира и всичко в него.

12. Корпускуларните и вълнови енергийни потоци , като продукт на движението и относителността им, като продукт на относителността на движението.

13. Вълновите енергийни потоци, като продукт на корпускуларните такива в материална среда.

14. Корпускуларните гравитационни енергийни потоци, като продукт на движението и формираните от него структури на материята , носители на гравитационната енергия, импулс, ускорение, сила.

15. Концентрацията на материята, като израз на преминаване на отворено в затворено движени

16. Разсейване на материята в пространството, като израз на преминаване на затворено в отворено движение.

17. Затвореното движение, като израз на взаимна обвързаност на по малките структури на материята в по сложните структури.

18. Отвореното движение , като израз на разрушение на взаимната обвързаност на по простите структури на материята в по сложните такива.

19. Гравитационните енергийни потоци, като всеобща взаимна обвързаност на структурите във Всемира.

 

                                                           2

 

20. Радиалното излъчване на гравитационните енергийни потоци, като реален фактор, който обуславя намалението на плътността на гравитационните полета с квадрата от разстоянието до структурата на

материята от която изхождат, в резултат на преход на затворено движение в отворено такова.

21. За неинерциалните и инерциални енергийни потоци, като продукт на движението.

22. За общите закони и техните частни случай , при енергийните потоци за енергията, импулса, ускорението, силата  и масата, формулирани при изграждането на общата теория за енергийните потоци/ енергийните полета, които те формират в пространството /.

23. За механизма на силово въздействие ,при различните енергийни потоци и неговото отражение върху формулите на законите за енергията, импулса, ускорението и силата в тях.

24.. За директните центростремителни гравитационни сили и индиректните центробежни гравитационни сили, от какво се обуславят и какво ни предлагат, като полезен за хората продукт.

25. За вечното  движение, което не позволява реализация на вечен двигател.

27.За реактивните енергийни потоци, като фактори за концентрацията на материята в пространството и за право действащите, като фактор за разсейването й в пространството.

28. Закона за съхранение на енергията, като фактор за получаване на гравитационни потенциали в гравитационните полета, по големи от изразходваните  такива.

29. За гравитационните полета на небесните тела, като съвкупен продукт на гравитационните излъчвания от най- малките структури на материята от която са изградени, обосновани от движението.

30. Различните орбитални скорости на движение от центъра на небесните тела, които обуславя гравитационното излъчване , като фактор за

напрежение, триене, повишение температурата им и разместване на масите им вътре в тях, обуславящи и водещи и до земетресения при небесните тела.

31. За това, което ни обуславя и гарантира обективната истина FCos90градуса = 0 , като полезен за хората продукт.

32. За зависимостта на обемите, масите, теглата и гравитационните потенциали ,при системите с гравитационно обоснован променлив обем и маса от положението им спрямо направлението на гравитационната сила и това, което тази зависимост обуславя и гарантира ,като полезен продукт за хората.

 

                                                                3

33. За настоящата и бъдещата полза от обективната истина, че енергията на всеки енергиен поток, независимо от неговото естество е неизчерпаема докато той съществува.

34. За липсата на праволинейно и инерциално движение, при наличието на всеобщото силово въздействие на гравитационните полета едно в друго.

35. За липсата на относителност ,при пространството и материята и наличието на такава, при движението и това, което произтича от това.

36. Връщането на изхвърлените високо над повърхността на земята земни маси от вулканите, като конкретен израз на мощността на гравитационното излъчване от единица площ на земната повърхност и ползата от това за хората.

37. За реалната неизчерпаемост на гравитационните потенциали, при директните гравитационни двигатели, обоснована от закона за съхранение на енергията.

38. За предимствата на бъдещите директни гравитационни енергийни магистрали в сравнение с естествените такива, произтичащи от мултиплицирането на пада при тях.

39. Атмосферното и хидростатичното налягане , обосновани от наличието на гравитационното излъчване от земята , формиращо гравитационното й поле, като неизчерпаеми естествени енергоизточници, гарантиращи неограничен икономически изгоден и безопасен добив на енергия  на базата на наличието в тях на неизчерпаема индиректна гравитационна  центробежна сила.

40. За липсата на пълен вакуум, който движението не търпи и резултатите в природата от появата на относителен такъв, обоснован от инертността на материята и движението.

41. За наличието на маса, съответно и на инертност и инерциално движение при  гравитоните , като фактори  обуславящи  орбиталните движения  на небесните тела

42. За липсата на силово въздействие на пространството спрямо телата, които се намират в него и обратно на телата върху пространството, което изключва всякакво изкривяване на пространството.

43. Експериментални възможности за синхронизиране на часовниците в два движещи се един спрямо друг космически кораба.

44. Реалното, измеримо време, като марка,  продукт на движението.

45. Фактори, които обуславят реализацията на бъдещата директна гравитационна енергетика.

46. Реалности, които обуславят неограничените и безопасни възможности на бъдещата директна гравитационна енергетика за производство на енергия на земята и други небесни тела , на базата на гравитационните им излъчвания , формиращи гравитационните им полета, като естествени и неизчерпаеми източници на енергия.

                                                   4.

47. За видимите и невидимите гравитационни вълни и тяхното въздействие върху земята.

48.  За доминирането на по мощните гравитационни полета над по слабите такива, които се намират в тях.

49. За предимствата на бъдещата директна гравитационна енергетика в сравнение с енергетиките на базата на въглищата, петрола, природния газ, ядреното гориво и др.

50. За възможностите на директната гравитационна енергетика за радикално решение на назрелите екологични и други проблеми, които застрашават бъдещето на човечеството на земята.

 

 

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3319890
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930