Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 01:16 - Истини и аблуди
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 676 Коментари: 2 Гласове:
0



 ИСТИНИ И ЗАБЛУДИ,

в светлината на общата теория за базовата същност на Вечността-/ Бог, Природа, Космос Всемир и пр./

 

1.    Независимо от човешката мисъл има всеобща същност: безначална,безкрайна, не се създава и  не се унщожава ,съхрани ма, от която, в която е  всичко преходно ,като форма, структура, природен ,ненарушим, вечен закон. И тя е във всичко, което реално го има във Всемира, като част от  нея. Това е голямата, най- голямата обективна ИСТИНА.Тя е и самият Бог- творец и рушител на всичко..

Плод на човешко мислене има  и ЗАБЛУДА, че няма Вечност -Бог.- творец и рушител на всичко преходно.

 

2.    ИСТИНА е ,че същността на Вечността-Бог три неща , неделими ,съхрани ми притежава за да може всичко тя, като Бог-творец да изгражда и разрушава и света тя да управлява: пространство- материя- движение

С пространството осигурява на всичко в какво да бъде.

С материята осигурява от какво да бъде.

С движението осигурява с какво да го изгражда и разгражда.

Плод на мисълта, която не признава на вечната същност реалността има и ЗАБЛУДА:, човек, нищожен, жалък над Вечноста –Бог се извисява,той света да управлява. Невъзможното, възможно да стане. Човекът – еднодневка нищожна над Вечността –Бог да се извисява,Вечността –Бог да унищожава. Той господар на света да става. С такава идеология-ЗАБЛУДА, голяма комунизмът  на сцената на битието се появи и яко дим, за по малко от век  се изпари, без нищожеството –човек да може да победи Вечността-Бог ,и като вечност да го унищожи, без да вижда, осъзнава, че преходното/нищожното/ не може вечното/ значимото/ да унищожи и над него , освен с глупост с друго не може да се извиси. Но! Как атеиста да проумее и истината да види, когато Вечността за миг го създава и унищожава  и време няма истината да разбере.

 

3.    Без произведение от маса, като количество материя и скорост, като път, приет за единица мярка за път и за време енергия няма. Това също е ИСТИНА ,  голяма.Без нея, движение, енергия, сила няма.

Но! плод на мисълта и ЗАБЛУДИ  пак има, като: наличие на частици без маса, изкиривено пространство, като извор на гравитация, сила голяма. И пр.

 

4.    Движение консервативно няма! Това също е обективна ИСТИНА  голяма.

Но! и срещу нея ЗАБЛУДА  голяма има, че гравитационното поле е консервативно, което без движението, което не е консервативно не може да го има.

 

5.    Без  действие по голямо от противодействие изграждане и разграждане  и двигатели няма. И това е обективна ИСТИНА голяма.

Но !  и по отношение на нея ЗАБЛУДА голяма има. И хора в тази заблуда, без да се замислят, като латерни ежедневно повтарят”Всяко действие има равно на себе си противодействие”.

З а б е л е ж к а:

  За изтеклите хилядолетия човечеството, в религия и наука от много заблуди се е освободило Но! от цитираните и още много други все още не се е освободило. Да се освободи от тях нужно му е много време. От една още век. От други още хилядолетие, От трети още–десетки хилядолетия. Освен, ако Вечността –Бог друго реши и възможностите на мозъците човешки сто кратно, хиляди кратно  увеличи,кое е обективна ИСТИНА и кое е ЗАБЛУДА да бързо за виждат и различават и от заблудите да се освобождават.,бедите човешки да не са тежки.

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. gmihov - Недостатъчно е!
31.07.2015 08:56
Недостатъчно е ИСТИНАТА и ЗАБЛУДАТА да разбереш. Нужно е ПЪТ на ИСТИНАТА да дадеш, от ЗАБЛУДАТА да се освободиш.
цитирай
2. doctora - доктора
01.08.2015 23:55
Ние хората Учителю работим с от 3 до 5 % от възможностите на нашия мозък и съответно съзнание. Ние капацитета го имаме, но поради умишлено индуцирани вероятно грешки от вирусно естество този капацитет не можем истински да го ползваме или по - точно ползваме само една двадесета от него, че и по - малко. За това и говоря за енергийна бариера, която ни пречи да разберем истините за движението, материята и пространството ... истинските. Амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3314965
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930