Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2015 07:28 - За обективната истина с въпроси и отговори , в светлината на общата теория за базовата същност на Вечността.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 578 Коментари: 1 Гласове:
2



   Какво е вярата?

Кратък отговор:

  Тя е убеждение , по отношение същността на Вечността Нужда от власт и пара няма. Нужда има да опознава реалността. Да не потопява хората в заблуди и да им създава беди големи.За вярата да няма борби и войни и навред в човешкото общество на мърша да вони. Да няма гадости без брой и човек, човек от Вечността създаден ,за живот даден,  да убива, да затрива. Обич и любов между всички хора да има.

  Една Вечност – Бог има. Втора няма. Разум нужен е с една вяра всички хода да са и да се обичат и на омраза и беди за другия да не разчитат.

  Всеки ,човек,като господар и слуга един край има. До смърт стига. Разум нужен е,че повече от това човек не може в битието да получи.  Глупост човешка голяма е, че  за вяра човек, човек да убива, рай в небесата за него да има. 

За престъпници и убийци  и в битието и в небитието рай няма.  Рай има в битието за този, който и   другите обича и престъпни мисли по отношение на тях няма.

Въпрос:

  Какво е религията?

Кратък отговор:

  Тя не е вера. Тя е власт за вяра. Човек над човек да застава ,в своя изгода да го използува и управлява. С приоми свои от политическата власт , по същество не се различава. И тя лидери и институции в подчинение хората да държи притежава и който лидерите не слуша, наказание получава. И тя хората един срещу друг изправя  с престъпна умисъл , другите религии да унищожава, господар единствен на става да бъде,без милост и съвест да проявява „неверници” да унищожава, когато и те в същият Бог вярват,но лидер друг предпочитат.

 

Въпрос:

  Какво има при всяка власт?

Кратък отговор:

  Има две страни:

1.    Лидери и институции с служители , които да управляват  и условия за живот да си осигуряват, на базата на тези, които благта за живот осигуряват.

2.    Народ, който да управляват и на своята воля лидерите да го подчиняват, Блага да твори, живот да има за лидерите и служителите. Че без блага за живот, живот за управляващи и управлявани няма. И никой във властта не се настанява, без блага за живот да получава и то повече от този, който с ум и  труд ги създава, а управляващият  по своя воля разпределя и за себе си дял по голям отделя.

 

Въпрос:

  Какво във вярата, която от власт нужда няма, за приоритет има, без хората с това да се съобразяват, когато власт упражняват?

Кратък отговор:

  Приоритет има ИСТИНАТА ,за ВЕЧНОСТТА и  ЧОВЕКА, с което управляващи и управлявани не се съобразяват  и беди много сами си създават, мечтите им за рай до ад да стигат, в който човек,човек, от Вечността създаден, право придобива, да убива и оправдание за себе си да има.

 

Въпрос:

  Какво в религията , като приоритет има, за да я има, като власт с истини и заблуди и диви и луди, за човешки беди?

Кратък отговор:

  Има алчност за богатство и власт, които от битието в небитието не достигат и рай там не осигуряват, но беди големи в битието създават. В жестоки борби и кървави войни, хора, хрисими добри, като зверове един срещу друг изправят не по волята на управляваните, а по волята на управляващите, което със сила и власт право с живата на управляваните да разполагат, имат.

 

Въпрос:

  Защо религиите с хилядолетното си съществуване, като форми на духовна власт своята цел голяма – рай да има, не са осъществили?

Кратък отговор:

  Защото със същността на Вечността не са се съобразили. С думи я признават. На дело , без преходността си на еднодневки да осъзнават, над нея, като „Богове” се „извисяват”те света да управляват, без безсилието си да осъзнават. Без да осъзнават, че от човекът, и когато религия създава, Бог от него, с човешкото му его и преходност нищожна ,във веригата на живата –сложна,  не става.

 

Въпрос:

  Какво , в светлината на общата теория за базовата същност на Вечността  трябва да се промени ,за да може  човечеството своята голяма мачта ,за вечен мир и благоденствие да осъществи?

Кратък отговор:

  Без лидери , управляващи и управлявани човешка общност няма. Нужно е справедливост да има. Доброто над злото гривест да получи. Алчността,агресивността, заблудите на бунището на знанието да изпрати. Човекът на обективното   знание да се довери. Същността на Вечността да опознае и с това, което от нея произхожда  да се съобрази. Пример от Вечността, продукт на която е, да вземе На базата на този пример своите общочовешки взаимоотношения да изгради и от беди човешки, които сам си създава да се освободи. Всеки свобода да има,без свободата на другите да не нарушава. Човек за човека, като престъпник и паразит да няма. Всеки за добро да го има и за зло да го няма. Това да се получи разум и сила нужна е не от злото над доброто, а на доброто над злото.

  Стопанин, които бурените от корен в нивата си не унищожава, добра реколта не получава. При жал за бурените, добро за житото няма. При жал за престъпниците , жестокост спрямо жертвите има.

  Човешко общество в което жал към злото има и, от корен злото не се унищожава и свобода, да го има злото с закон му се осигурява, справедливст, мир и благоденствие –НЯМА! Беди големи ИМА!

 

Въпрос:

  Какво е нужно човечеството от беди да се спаси  и своята голяма мечта- за вечен мир и благоденствие да осъществи?

Кратък отговор:

  Една вечност има. С истината за нея и това, което произтича от нея да се съобрази. На тази база една вяра, една религия, една наука, с един общочовешки морал да има. И от заблудата голяма в борба за власт и имане, човек над човек да се извисява да престане и насилие над него да прилага да няма.. За престъпник,убиец, крадец, мошеник, измамник и пр., в битието на човечеството място да няма.Както пчелите търтей те , когато в паразити се превърнат извън кошера ги изхвърлят ,за да оцелеят. От този пример на Вечността човечеството да се поучи и паразитите от битието си да изключи за да го има доброто и да го няма сред хората злото...

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. gmihov - Вечността-Бог!
29.07.2015 19:20
Вечността -Бог е решила по най - простия и понятен изграждането и разграждането на всичко от от себе си ,в себе си и тя да е налице във всичко, като част от нея. Но!
Безкрайното разнообразие от структури, природни закони и явления,които обуславя това просто решение,, което разнообразие изпълва целият Всемир е извън възможностите да се обхване и от най- големият човешки гении със съответните конкретни и достоверни обяснения., което прави ОТБСВ трудно разбираема, както и същността на гравитацията и директната гравитационна енергетика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3314178
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930