Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2015 07:40 - Мисли и разсъждения в .........
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Продължение.

 

46. Възприемаме същността на Всемира ,на Космоса и всичко в него с нашите сетива, но  го опознаваме с мозъка си като анализираме , това, което ни доставят нашите сетива, като конкретна информация  за Космоса и всичко в него.

  Ако в слънчев, безоблачен ден, когато слънчевата светлина екранира от погледа ни всички небесни тела, отправим  поглед във всички посоки виждаме само  безкрайното пространството и не виждаме небесните тела в него.

  Ако в безоблачна нощ погледнем  във всички посоки виждаме безкрайният брой небесни тела, които изпълват пространството, неделимо от енго,вечно във него и то в тях.

  Ако през деня отправим поглед към слънцето, а вечер към луната  виждаме заблудата, как слънцето и луната обикалят около земята и ако не е нашият мозък и натрупаните в него обективни знание не може да прозрем и опознаем истината, че не слънцето обикаля около земята ,а земята около него слънцето.

47. На базата на опознаването на всеобщата базова същност на Вечността от която и в която произхожда всичко, което реално го има във Всемира, Космоса , Нютон достига до три фундаментални принципа.

  Двата от тях: че нито едно тяло не може да промени положението си в пространството без външна сила, която да го придвижи и вторият , и че всяка сила е пропорционална на масата на телата ,в светлината на ОТБСВ  са неоспорими обективни истини, но третата, че всяко действие има равно на себе си противодействие  е  заблуда, както твърдението на Аристотел, че тежките тела ВИНАГИ падат по бързо от леките.

  Ако този принцип на Нютон беше всеобщо валиден не можеше да я има, като обективна и неоспорима истина неговата небесна механика, която е едно от най-големите и най- значими достижения на обективното човешко познание в неговото историческо развитие без което съвременните космически полети са немислими.. Не може , при противодействие равно на деийствито да имаме първият принцип на Нютон. Не може да имаме гравитацонните полети на небесните тела в пространството, по техните гравитационно обосновани пътища.

  ОТБСВ корегира третия принцип така: Всяко действие има противодействие, което може да бъде по голямо,равно и по малко от действието. Поради инертността на човешкото мислене, обосновано от инертността на материята, като неделима част от всеобщата същност на Вечността „Много вода ще е необходимо да изтече” докато това се разбере, като обективна и неоспорима истина.

Цялата небесна механика на Нютон се обуславя от наличието на гравитационно силово действие по голямо от наличното противодействие. Наличието на неделимото единство живот и смърт също се обуславя от наличието на действие по голяма от противодействието, без което няма и не може да има изграждане и разграждане , като единен и неделим процес на живи и „мъртви” структури на всеобщата базова същност на Вечността.

48. Както ,при всеки естествен двигател, какъвто е всяко орбитална движение на небесните тела едно спрямо друго и орбиталното движение на електроните около ядрото на атома, така и при създадените до сега двигатели от човека имаме действие , по голямо от противодействието, така и при директните гравитационни дивигатели имаме действие по голямо от противодействието , без което не може да ги има.

49  Действие по голямо от противодействието, при директните гравитационни дивгатели се осигурява от:

А. Принципа на Нютон”Всяка  сила е правопропорционална на масата на телата”  

Б. Закона на Нютон за гравитационната сила, пропорционална на масата на телата.

В Закона на Архимед за подемната гравитационна сила във флуидите, пропорционална на масата на изместения  от телата флуид, който зависи не от масата на телата ,а от обема им.

50. Без промяна на обем и маса при телата , съответно тегло-сила няма и не може да има голяма част от възможните варианти на директни гравитационни двигатели.

51. Освен на промяна на обеми, маси и тегла, при телата варианти на директни гравитационни двигатели може да имаме и на базата на положението на телата спрямо направлението на гравитационната сила, при елиминиране на флуидното гравитацонно налягане, като противодействие, каквито са вариантите на директните безконечно лентови хирдо и аеро статични двигатели.

52. Колкото по стриктно се придържаме към същността на Вечността и това, което произтича от нея,като реалност и вечен и ненарушим природен закон, толкова по малко изпадаме в заблуди, на базата на информацията, която сме получили с нашите сеитива очи, уши и пр., при анализа и от нашия мозък, при наличните възможности, които има мозъка ни.

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3309026
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930