Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2015 09:28 - Мисли и размисли.......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 4802 Коментари: 28 Гласове:
0



 Продължение

35. Голямата всеобща обективна истина е във всеобщата,реална същност”ПРОСТРАНСТВО – МАТЕРИЯ-ДВИЖЕНИЕ”, като неделимо и съхраним отриединство, което съществува в безкраен брой преходни структури от кванта до галактиките  с пространствени и масови размери между две недостижими граници: Нулата и безкрайно голямото. На базата на това във Всемира, космоса няма и не може да има структура с нулев обем и маса и с безкрайно голям обем и маса.

36. Всяка структура на всеобщата базова същност на Вечността/ жива и „мъртва” притежава: обем, като част от пространството, маса, като част от материята, и  движение, като част от всеобщото движение.

37. Който, като реалност, като истина не може да види и проумее всеобщата базова същност на Вечността-Бог, като реалност в лицето на неделимото , съхраним о и вечно триединство”ПРОСТРАНСТВО-МАТЕРИЯ- ДВИЖЕНИЕ”, Той не може да види, проумее и разбере истините отразени в ОТБСВ. Не може да види и проумее произхода на всичко от тази същност, включително и произхода на човека. Не може да види и проумее, че откакто свят светува, само тази същност от себе си, в себе си всичко изгражда и разгражда, включително и всеки индивидуален живот на човека.

От нея човек истината узнава и с това, което тя му предлага той разполага.

38. Религия и наука, която до всеобщата базова същност на Вечността-Бог не достига, до корените на истината не стига. Витае в небесата, без да вижда земята, на която пребивава.

39. И вечните и ненарушими природни закони от всеобщгата базова същност произтичат. Без нея ги няма и не може да ги има.

40. Когато учени и лаици видят и проумеят неделимото и съхраним о триединство”ПРОСТРАНСТВО-МАТЕРИЯ-ДВИЖЕНИЕ” ще проумеят и разберат ОТБСВ и произхода и същността на гравитацията и заблудите, като: "Консервативно гравитационно поле", "Изкривено пространство", "Свойства на пространството" и пр. Ще отпаднат и ще отидат на бунището на историята на науката и религията, както са отпаднали и са на бунището на историята заблудите от миналото:" Неподвижна земя", "Неделим атом" и пр.

41. Големите заблуди в религия и наука се посаждат и пущат дълбоки и трайни заблуди от големите гении на човешкия род, като: Проломей- „Неподвижна земя”, Аристотел-„Тежките тела ВИНАГИ падат по бързо от леките” Нютон – „Всяко действие има равно на себе си противодействие”. Ако няма действие по голямо от противодействие ,Всемира в който живеем и част от който семе нямаше и не можеше да го има. Няма и не може да има и Бог,като база и творец на всичко живо и „мъртво”.

42. На базата на действие по голямо от противодействието във Всемира имаме Небесната механика на Нютон. В живота на човека имаме възможност да преодоляваме гравитационната сила и да е движим по земята и да летим в небесата, двигатели да създаваме и с тях блага да творим, за да ни има, като по голяма популация на земята и в небесата.

43. Истините отразени в ОТБСВ  осигуряват директен достъп до неизчерпаемата енергия на гравитационните излъчвания от небесните тела, които формират енергийните им гравитационни полета, като естествени източни на енергия. Докато тези истини не се разберат  човечеството директна ,безопасна гравитационна енергетика с неограничени възможности  за добив на енергия във всяка точка на земята и на други небесни тела няма да има, както, докато не разбра, че атома е делим, до атомната енергетика  не стигна.

44. Глупостта и заблудата човешка граници нямат. Бог всеки човек създава. От глупост и заблуда човек,човек убива, без да осъзнава, че с това срещу този, който го е създал се изправя ,по високо от него да застава, той света да управлява, като вярващ и атеист, без преходността си да осъзнава и проумява, че преходното по голямо от вечното не може да бъде и никога няма да го бъде , не Бог. -Вечността, а човек- конечността, преходността господар на света да бъде.

45. Всяко добро идва от истината. Всяко зло от заблудата и глупостта човешка. Докато човечеството това не осъзнае  и роб на заблуди и глупости  не престане да бъде, няма да стигне до голямата си мечта за вечен мир и благоденствие за всеки човек от век в век до безкрай,вечно.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. doctora - доктора
25.04.2015 00:25
Какво е необходимо на физиката за да стане ясна и наистина фундаментална наука? Първо трябва да разбере, че Бог, Природа и Вечност са едно и също нещо и че най - малкото Вселената е плуваща в тези Неща структурна форма на материята. Второ физиката трябва да се структурира истински и да се подреди пирамидално по приоритети ... трябва да се избистри така да се каже. Как може физиката да се избистри? Като разбере Фундамента на световете. Без ясно разбиране на това какво и защо е Фундамент и производно тя физиката никога няма да стане наука с главна буква и никога няма да заеме първенствуващо място в човешкия свят, а и най - малкото никога няма да отърве хората от религията. Дааааа хората когато възприемат обективната истина по един директен начин ще се отърват от религията и религиите, но това колкото и парадоксално да звучи ще засилили милиони пъти тяхната вяра. Кое е Фундаментът? Ами най - простото нещо на този бял свят и това е което непрекъснато Учителя повтаря: Триединството от Материя/Движение/Пространство. Просто не просто, но това " просто " нещо прави и най - простите и най - сложните неща на този бял свят. Реално троицата е Носещата програма на всяка една подпрограмна структура каквато са атомите, квантите, вирусите, хората ... слоновете и асънамъ. Когато физиците поставят като база на науката си основната аксиома, а именно триединството от материя/движение/пространство автоматично ще лъснат задниците на много заблуди в нея ... директно ще лъснат задниците на: заблудата изкривено времепространство и изобщо обединяването и съвместяването на времето с пространството, заблудата анихилация, заблудата превръщане на материята в енергия и обратно на енергията в материя, масата като нещо друго освен като измерение на материята, заблудата липса на Бог, заблудата, че човек е безсмъртен и може да стане безсмъртен, заблудата за връзката на скоростта с масата и нейното нарастване, заблудата за безплатния обяд наречен катализатор, заблудата за липса на причина на следствие
цитирай
2. gmihov - На вниманитео на доктора.
25.04.2015 06:47
Когато хората проумеят ОТБСВ в човешката популация, ако същността на Вечността-Бог разреши това, ще настъпят много по големи и значими промени, от колкото в процеса на преход от многобожие в еднобожие, който процес продължава хилядолетия и все още не е напълно завършен.Все още има хора по света, които вярват в много богове и не могат да проумеят ,че има само една единствена реална вечна същност-Бог, от която и в която всичко произтича и тя във всичко вечно и преходно се намира.
Много вода ще трябва да изтече, докато хората проумеят и разберат ,че вяра и религия са две различни неща. Вярата е убеждение .Релиигята е власт на човека над човека със своите структури, кой над кого да стои, кой над кого да е подчинен, която използва вярата за свои цели, на базата на истини и заблуди.
цитирай
3. krapetz - какво представлява гравитацията
25.04.2015 09:39
Според вашите теории какво представлява гравитационното взаимодействие, как се осъществява и как може да се възползва човек от нея, да черпи от нея енергия, когато черпи от нея директно енергия, не като издига маси и влага енергията а после я впряга в работа, а директно, така ще унищожава гравитация.
цитирай
4. gmihov - krapetz
25.04.2015 15:45
Гравитацията е енергия.Като всяка енергия тя е произведение от маса и скорост. Без такова произведение няма и не може да има енергия, в т.ч. и гравитационна енергия.Носителят на гравитационната енергия е гравитона с маса и скорост, без които няма и не може да има енергия.
Всяка енергия се предава от една структура на Вечността на друга. От тази реалност не прави изключение и гравитационната енергия.
Предаването на енергия от една структура на друга се реализира , на базата на сблъсък между структурите. (Без сблъсък няма пренос на енергия от една структура в друга.
Има закон за съхранение на енергията и няма и не може да има унищожаване на гравитационна енергия.
Директният добив на енергия от гравитационното излъчване,което формира гравтационните полета на телата се реализира на базата на същите общи, вечни и ненарушими природни закони, на базата на които имаме всички възможни двигатели, на базата на естествен източник на енергия, каквито естествени източници на енергия са гравитационни излъчвания/ полета/ на телата..
При внимателен прочит на това, което съм публикувал до сега, при наличие на съответни средства и знания от гимназия по физика и математика може да реализира директен гравитационен двигател, както може да реализира водно колело.Важно е да може да се сети ,как да го направи.
цитирай
5. gmihov - Не са проблем !
25.04.2015 16:02
Не са проблем знанията за реализацията на директен гравитационен двигател. Знания за реализация на такъв двигател/"Вечен двигател"/ са налице в човешкото познание още от времето на Архимед. Проблем е Вечността-Бог да разреши , кога това може да стане. За да може човек да се сети как да го направи.
Човек се учи от тва, което го има в реалността.
Гравитационното излъчване от земята, непрекъснато върши работа за да може луната да се движи около земята. Гравитационното излъчване на луната непрекъсната извършва работа по отношение на земята да до може да имаме непрекъснато работещи приливноотливни електрически централи..
Реактивното, радиално гравитационно излъчване от земята върши работа по отношение на всички тела , които среща на пътя си, както вятъра.. Ако на пътя му има директен гравитационен двигател , той може да работи докато двигателят издържи и докато земята продължава да излъчва гравитони , носители на гравитационната енергия.
цитирай
6. doctora - доктора
25.04.2015 23:11
Според Доктор Михов и според мен гравитационното взаимодействие не е просто взаимодействие, а е основното взаимодействие в Природата. То извира в буквалния смисъл от самата същност на структурните форми на материята. Примерно вероятно ако се сметне плътността на гравитационното излъчване на ниво атом, протони, неутрони и така нататъка ще се получат интересни неща за силното и в частност за слабото ядрено взаимодействие. Гравитационното ускорение в предвид принципа голяма плътност тоест голямо материално съдържимо в малък обем на ниво повърхност на " елементарните " частици е повече от достатъчно да ги държи една за друга на скорости приближаващи се до скоростта на светлината. Просто простотата е по - истинска от сложнотата за обяснение на дадена реалност . Няма нужда от измислени кваркови взаимодействие излизащи от върха на перото. Хората и в частност физиците не разбират, че математиката не може да роди нищо ... НИЩО, но пък тя може да опише всичко или почти ВСИЧКО. Математиката е език и няма защо да се възхищават точно за това на Айнщайн, че бил измислил с перото си същността на гравитационното взаимодействие. Има за какво да се възхищават на този човек, но не и за измислицата ИЗКРИВЕНО ВРЕМЕ ПРОСТРАНСТВО. Примерно физиците не разбират, че просто няма нужда да се спори дали гравитацията се дължи на изкривяване на времепространствения континиум от голяма маса защото първо масата е измерение на материята и това което е материята - инертността и второ, а всъщност първо е това, че времето не съществува просто защото е мимикриращо измерение на движението. Чети назад в блога човече по тези въпроси и ще разбереш. Гравитацията е " квантов " енергиен поток който си е реален квантов вятър духащ от всички страни в пространството. Където има струпване на материя този квантов вятър става асиметричен и се " визуализира " в нашия свят и имаме реалната гравитация. Как ни " служи " гравитацията като прав енергиен поток ? Като събираме горе в планината водни маси в язовири и ги
цитирай
7. krapetz - о кей
26.04.2015 00:11
но как ще се използва тази енергия на гравитацията ? вецовете не го ли правят ? но затова се изисква да има издигане на водни маси от изпарението причинено от слънцето, не са ли вецовете слънчеви централи всъщност. А тези гравитони как ще се екранират, така че да се получи разлика в налягането им върху обект, че да може да го задвижи ?
цитирай
8. doctora - доктора
26.04.2015 00:14
пускаме надолу върху перките на турбините ние реално ползваме закона за пропорционалност на силата на площа при правите енергийни потоци, но при ГРАВИТАЦИЯТА реалността е малко по - друга ... Имаме реактивен енергиен поток тоест вятър който не духа върху повърхността на перката а обдухва изотвътре цялото материално съдържимо на перката. А сега помисли Човече как да накараме тази перка да се движи при такъв енергиен поток ... поток който не признава буквално повърхостта. За да накараме перката да се движи от такъв енергиен реактивен квантов вятър ние трябва да се съобразим с неговите особенности на пропорционалност на материалното съдържимо на перката тоест ПЕРКАТА трябва не да променя площа си за да създаваме силови разлики, а трябва да променя обема и масата си. Представи си вместо перката, АКОРДЕОН с вързана тежест, всъщност два акордеона вързани на верига ... единия във фаза на падане и разгъване, а другия във фаза на издигане и свиване ... Ето ти най - прост променливообемомасовик. Виж в блога МАЗЕТО НЕТ - ФОРУМ ЗА СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ там един от блогърите беше направил принципна схема на такава система. Разбира се това .. тази схема е добра от дидактична гледна точка, но практически трябва много голяма и тежка система за да се задвижи тоест тази система не е практична за енергодобив, но такава е съдбата на човешката цивилизация ... КАТО НЕ ЩЕ ДА ЦЕЛУВА РЪКА ЦЕЛУВА ГЪЗ. Като искат да откраднат на всяка цена диамант от Градината на Бога трябва първо да се научат как да го направят, а за това се иска усилие на духа. Пак ще се повторя, че системата не е практична за енергодобив, но за това да научиш какво стои зад термина гравитационно платно е много добра. Гравитацията не може да бъде унищожена, но може да бъде ползвана и преразпределена като сила. Живите системи и в частност хората си я ползват от памтивека, но от определен момент нататък без да го осъзнават. Екстрасенсите виждат как живите същества се " хранят " с " любовтта на Земята ", но реално не осъзнават как
цитирай
9. doctora - доктора
26.04.2015 01:03
точно става защото обикновено са без академична " закваска " .. Аз съм с академична " закваска " и поради това се опитвам всичко да обясня причинноследствено. Как точно се осъществява това енергийно хранене така че да стане видимо и разбираемо за разумните хора като нас, а и реално за екстрасенсите .. Просто е и ще ни извади очите .. Извън енергийното уравнение поради нивото което имаме на науката към дадения момент в живите, а и изобщо в енергийните системи стоят катализаторите прави и обратни и те реално няма как да направят нещо бавно бързо без от някъде да вземат енергия и да я напомпят в дадения химически процес или някъде да я отдадат за да направят бързото бавно ... Реално катализаторите работят от и във реактивните енергийни потоци. Те са молекулноротационни мотори ползващи за ядро атомен мотор ... някакъв метал и тези квантови мотори работят поставени обикновено във флуидна/водна среда под силовото въздействие на гравтационния реактивен вятър в режим на опора върху земната повърхност, но това е друга тема ... Имай предвид, че самото изпарение на водата не става само благодарение на енергията на Слънцето, а и благодарение на енергията на гравитацията ... знам, че звучи парадоксално, но е факт. Това което издига загрятия и парообразен воден флуид в атмосферния флуид е индиректната гравитационна сила, но и това е многократно засягана назад в блога тема. Гравитоните могат да бъдат " екранирани " само от движещо се " огледало " .. Вероятно при масивно черпене на енергия от гравитационния вятър в зоните над дадената енергийна система ще се получава " антигравитационен " ефект .. всъщност антигравитация няма, но силовия реактивен ефект на гравитационния вятър вероятно ще намалява над зони на активно ползване, но това ща се види когато започнат да се строят мощни директни гравитационни централи .. Ще видим ако сме живи и тогава вероятно ще се заговори за гравитационна екология, но да не изпреварваме събитията много много .. Да те върна в представата на акордеоните
цитирай
10. doctora - доктора
28.04.2015 23:49
И така какво е ГРАВИТАЦИЯТА. Аз съм и със сърцето си за идеята на Учителя, че гравитацията е квантов реактивен поток ... от " най - малките " кванти. Колкото са по - малки квантите толкова тяхната твърдост поради голямата плътност на инертността/материята в тях е по - голяма. Представете си Природа изградена от ND решетка тоест от решетка във всички възможни посоки на пространството от потоци ... по - плътни или по - рехави от гравитони ... ВЪВ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ПОСОКИ. Реално в тази реактивна квантова решетка от ИСТИНСКИТЕ ЛИНИИ НА СВЕТА има интерферентнодифракционни аномалии каквито представляват тъй наречените материални структури. Трудно човешкото съзнание може да си представи явлението на интерференция и дифракция, но съотнесени към реактивен енергиен поток, а не към прав енергиен поток какъвто е светлината. От доста време го мисля, но за да се обхване от съзнанието напълно трябва малко по - друг мислене от обичайното. Както и да е ... По - важното е че външния гравитационен поток ... потока на Вечността захранва като електрическа крушка в буквалния смисъл вътрешния гравитационен поток примерно на дадена планета или слънце ... вътрешния гравитационен поток е условно казано ... по - скоро се касае за гравитационното лъчение " изхождащо " от дадено материално тяло. Даже представата е още по - сложна и по - скоро гравитационното излъчване на структурните форми на материята е в буквалния смисъл реактивната сянка на външния гравитационен енергиен поток. За това от дидактична гледна точка е относително по - лесна представата дадена на първо ниво от Учителя за това, че гравитационния енергиен поток на дадена планета или слънце се получава на квантово ниво в резултат на гравитационен микроразпад на квантовите структури на дадения материален обект. Тези гравитационни потоци се сумирет и формират гравитационното енергийно поле на дадената структура. Едва след усвояването на тази представа може ... както е в училище да усложнявате представата до истинската такава, че и да
цитирай
11. krapetz - отвътре навън
29.04.2015 07:35
Как може нещо излъчващо се от вътре на вън, да причинява сили вместо на тласкане от вътре навън, точно обратното, оттласкване от вън навътре , каквато е силата на гравитацията.?
цитирай
12. doctora - доктора
30.04.2015 11:57
По упростената представа е, че примерно Земята при микроразпад на квантово ниво на " елементарните " частици излъчват гравитонови кванти под формата на спирала ... Представи си поток от микроспирали минаващи като ТИРБУШОН през даден материален обект какво ще се случи. Ше се случи точно това което наблюдаваме непрекъснато на Земята, а и във Вселената, а именно посоката на енергийния поток е една, а силовото въздействие е в обратна посока. Само си представи какво прави тирбушона и ще разбереш. Разбира се много по - вероятната реалност е на квантово ниво да се получава гравитон избива гравитона и остава на неговото място и структурата от която изхожда избития гравитон се отпраща в обратна посока, но и тази представа не е съвсем съвършенна защото гравитоните просто се движат и не орбитират, но за да се уточни верния механизъм първо трябва да има обсъждане от Съмишленици в това дело и тогава ще се стигне до прецизната истина. За да се случи втората представа самите ГРАВИТАЦИОННИ ЛИНИИ КОИТО ПРАВЯТ ПРИРОДАТА ТРЯБВА ДА ОПИСВАТ СТРУКТУРНИТЕ ФОРМИ НА МАТЕРИЯТА ... ЕДИН ВИД 3Д ИЛИ ЕНД РИСУНКА НА ФОНА НА ПРОСТРАНСТВОТО ... ПРИ ТОВА ДВИЖЕЩА СЕ ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОКИ РИСУНКА. За това казвам, че първо трябва да се разбере упростената представа ... да се видят нейните слабости и силни страни и тогава нещата да се усложняват, а най - ясната представа за механизма на силово въздействие на гравитационния енергиен лъч е или преход на спирали през материална среда или билиардни топки на билиардна маса ... При всички случаи не се касае за глупостта изкривеното време пространство, че и още по изродените негови варианти на представа да движат структурните форми във Вечността. Няма да спра да повтарям, че в теоретичната база сме изпреварили и запада и истока с 200 години, а за сега за съжаление не можем да се възползваме от това стратегическо предимство, но ще видим ...
цитирай
13. krapetz - добре
30.04.2015 12:20
обяснението с гравитони тирбушони ми допада, но нали се образуват от непрекъснат разпад на материята, това означава че масата на едно тяло трябва да намалява с времето, а това не се забелязва, защо.
цитирай
14. doctora - доктора
01.05.2015 00:04
Харесва ми, че питаш алгоритмично човече / не фамилиарнича ... просто обичам това обръщение към мислещите хора /. Едно от първите неща които ми направиха впечатление в Теориите на Доктор Михов беше точно това за което ме попита. Разговаря ли сме на тази тема и това което аз изясних за себе си са няколко факта за гравитацията. Първо касае се за Максимално " елементарно " квантово лъчение, което се подчинява на законите на Вечността и още как, тоест носи в себе си инертност / когато Нютон открива инертността на материята този велик учен реално без да го осъзнава напълно открива самата материя .. материята и инертността тоест противодействието са абсолютни еквиваленти /, заема част от пространството тоест има обем и носи движение в себе си. Гравитацията е олицетворение на движението. Реално се касае за изключително плътен енергиен поток, който около материалните структури метафорично и неметафорично казано се визуализира. Реално и тук има две обяснения хипотези за неговата същност. Едната е че на " най - ниските нива " / кавичките са защото най - ниско ниво на структуриране на материалните структури няма колкото и невероятно да звучи това ... там долу и там горе е самият безкрай ... / на материята където са гравитоните на нашия свят се осъществява истински разпад на материалните структури и той е " пълен " за разлика от фотонния разпад при анихилацията, която е доста спорно явление в смисъла в който съвременната физика го разбира. Фотоните са безкрайно големи материални късове на фона на гравитоните. При този гравитационен разпад количествата движение които се освобождават от относително затворен тип в относително отворен са колосални и съвременната физика хал хабер си няма от тези стойности .. буквално съвременните фундаментални науки физиката и химията хал хабер си нямат от това иначе явлението катализа и катализатори нямаше да са очевадно бяло петно за тях, но това са други теми. И така колкото и пълна да е гравитационната анихилация мощността на гравитацията говори
цитирай
15. doctora - доктора
01.05.2015 00:20
че при гравитационното взаимодействие се разпределят и обменят огромни количества инертност тоест материя. И тук идваме до втората и по - вероятна идея хипотеза за източника на гравитацията. Много по - вероятната визия за нея е че материалните структури независимо от каква величина са са нещо като гравитационни крушки захранвани от общия гравитационен фонд на Вселената / всъщност Вечността като физическо понятие и стояща зад нея реалност е много по - точно да се каже /. Реално Вечността или поне това което като визия ни е достъпно с Учителя на този етап е съставена от ND гравитационна решетка съставена от гравитационни енергийни потоци с различна плътност / това са истинските линии на света / които въздействуват на материалните структури / всъщност нематериални структури няма, а аз просто визирам макроструктурите като планетите и слънцата примерно / на принципа или на тирбушона или на билярдната маса като външните от ND решетката за структурата гравитони захранват вътрешните такива на самата структура. При един такъв поглед фактът, че при прехода на гравитационните енергийни потоци през даден материален обект нямаме промяна във масата и температурата става много понятен ... Просто колкото маса внасят външните гравитони толкова и маса изнасят вътрешните за структурата гравитони. Единственото което се обменя непрекъснато и всъщност се променя е количеството движение и съответно количеството енергия за дадената структура. При тази физическа реалност закона за съхранение на енергията е очевадно, че не се нарушава за разлика от представата въведена от Айнщайн за произхода на гравитацията от изкривяването на времепространствения континиум от масивни обекти и примитивизма като представа с огънатата от метално гюле гумена мембрана, която даже когато гюлето било много масивно се затваряла напълно ... Пълни глупости на търкалета противоречащи със здравия разум, но ей ги на десетилетията на заблуда продължават да се търкалят. И да преговорим: гравитацията реално внася или
цитирай
16. doctora - доктора
01.05.2015 00:37
изнася движение от дадена материална структура, но не и материя. Тук интересното е, че действието тоест движението което носи гравитационния енергиен поток предизвиква в материалните структури два силови отговора. Единият е от факта на самия тласък на гравитацията който си е оттласък тоест в посока обратна на движението на гравитоните тоест към източника на гравитацията, а другия силов отговор е на базата на противодействието на материалното съдържимо на дадения обект на въздействие. Всъщност Нютон формулира принципа си на равно действие и противодействие на базата на визуалния факт, че примерно Луната не пада на Земята, а Земята и планетите не падат на Слънцето, но какво да се прави / аз не критикувам Великите, а просто коментирам / като нивото на научни представи са били такива за времето си. Сигурно и съвременните научни представи на нашите потомци ще изглеждат странно, но приемливо за нашето ниво на развитие. Съвременната физика отчайващо отказва да се съобразява със съхранителните закони които сама е създала. Нейните представи за света са в противоречие с тези основни заповеди на Вечността, а това е просто възможно само на белия лист и върха на писалката, но не и в реалността. Това е човече ... Тук май се олях от обяснения, но сложна реалност трудно се описва по прост начин с думи човешки. Питай и ще се постарая да ти обясня от моя гледна точка Теорията на Доктор Михов която Теория ми е много повече по сърце от колкото старата научна парадигма. Питай. Лека вечер.
цитирай
17. krapetz - разбирам
01.05.2015 11:33
Обяснението е интересно, значи гравитони се излъчват но и поглъщат, така че общото им съдържание не се нарушава, по този начин пренасят само силови взаимодействия между структурата на материята, без да се нарушава последната. Нещо приличащо на постоянно изпарение и кондензация при затворена термодинамична система, пренасяща само енергия но не и материя. Ти споменаваш каталитичните процеси, те имат ли общо с гравитоните ? доколкото разбрах, че те имат нещо общо, и ако имат как се обяснява това ? катализата е ускорение на химичен процес, химията се основава на квантови закони, щом по теорията на Михов, гравитацията е с квантов характер, то сигурно гравитоните освен като преносители на гравитацията, ще играят роля и в някои квантови процеси върху които се базира структурата на атомите и химизма.
цитирай
18. doctora - доктора
01.05.2015 12:11
Точно така Човече. Пътя към разбирането на нещо ново минава през аналогиите. По принцип и за съжаление ние разполагаме и работим с около 3 - 5 % от своите съзнания иначе всичко в човешкия свят щеше да е много по - лесно ... от разбирането на света такъв какъвто е и физикохимията лишени от религиозност до избирането на водачи които да ни водят към светлина, а не към тъмнина ... или поне да ни водят по - бързо, а не да чакаме всеки нов апокалипсис в коляннолакътно положение както обикновено се случва в социума. Имай предвид, че в Теориите на Доктор Михов място за затворени системи няма ... просто те като представа са част от религиозността в науката между другото. Самата Вечност по принцип не позволява съществуването на затворена система. Самите гравитони по същност за разлика от неутриното и всички " елементарни " частици не могат да бъдат спрени дори и за миг. Реално " екранирането " им и " улавянето " им става само чрез движеща се система .. поне Теорията на мен ми " говори " така. Пак ще подчертая, че съхранителните закони не допускат съществуването на затворени системи, но като аналогия помагаща да навлезнеш в дълбочина на Теорията гледам, че ти помагат много. Примерно изпарението на "" черните дупки "" в " дъната " - центъра на планетарните структури вероятно дават феномените от рода на кухата Луна .. вероятно и пукането на планетите като Фаетон например .. не е задължително Фаетон да е резултат от антропогенен катаклизъм, но кой знае истината преди да започнем да правим археологически проучвания в Слънчевата система .. само Бог знае. " Забрави " за квантовата механика такава каквато я познаваш / тук малко ще те разочаровам като кажа, че аз реално халхабер си няма от нея, но пък по косвени белези съдя, че в нея има доста заблуди .. доста / и си предефинирай понятията. Да започнем с това какво е квант и откъде идва като реалност това " животно ". Реално това понятие е въведено / поне така мисля / в науката с цел да обясни нещо много малко което е някаква неделима
цитирай
19. doctora - доктора
01.05.2015 12:47
реалност .. всъщност ей сега се сетих, че квантуването е въведено май от Планк във връзка с излъчванията на звездите. Човека видял/изчислил, че ако Слънцето примерно излъчва светлинна енергия непрекъснато То ще се изчерпи за миг и тогава за себе си въвел представата за порционността на излъчване. НО .. във физиката не се стига до дъното за да се види истински откъде аджеба произхожда по същност квантуването, квантите и квантовите процеси. Докато физикохимията и стоящите зад тях реални хора - хора на науката не разберат, че всичко е направено от материя, пространство и движение те реално няма да могат да разберат, че разделение между квантов и неквантов свят няма, никога не е имало и никога няма да има, освен на върха на писалката което е лъжлива реалност. И така макар и неделими материята, пространството и движението реално се реализират като отделни реалности в нашия бял свят. Разделението или квантуването произхожда точно от там ... Имаме ПЪЛНО МЯСТО = МАТЕРИЯ И ПРАЗНО МЯСТО = ПРОСТРАНСТВО. Реалността още на това ниво е предопределена да бъде едновременно аналогова и дискретна. Реално ДВИЖЕНИЕТО Е СИЛАТА НА ПОДРЕЖДАНЕТО НА ТЕЗИ ДВЕ РЕАЛНОСТИ ... ДВИЖЕНИЕТО КОДИРА ВСЯКА ЕДНА СТРУКТУРНА ФОРМА НА МАТЕРИЯТА НА БАЗАТА НА ПОДРЕЖДАНЕТО НА ПРАЗНО И ПЪЛНО МЯСТО ПО ЕДИН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО, БЕЗКРАЙНО СЛОЖЕН НАЧИН ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОВА КОЕТО ФИЗИКАТА СМЯТА ЗА КВАНТИ ТОЕСТ ЗА НЕДЕЛИМА РЕАЛНОСТ. Всеки един квант колкото и малък да е е изключително сложна структурна форма на материята .. вероятно и гравитоните които правят нашия свят ... за светлината която се счита за чиста енергия какво да кажем освен, че тя даже не е еднородна и при преход през призма се разделя тоест тя е изключително сложна реалност, но това е друга тема. Само ще спомена, че самото въвеждане на заблудата еквивалентсност на корпускула и вълна в квантовия свят е колям препъни камък за съвременната наука. Корпускула предизвикваща вълна при преход през материална среда ДА И ХИЛЯДИ ПЪТИ ДА, НО ДУАЛНОСТ КОРПУСКУЛА И ВЪЛНА
цитирай
20. krapetz - дуалност корпускула и вълна
01.05.2015 13:06
тази дуалност и на мен ми се струва странна, но експериментите я потвърждавали, когато пропускат корпоскули през дифракционна решетка, отзаде на екрана се появяват линии на интерференция, сякаш че частицата е и вълна и минава едновременно през двата процепа, също като вълна. Как става тази магия от гледна точка на теорията на Михов ?
цитирай
21. gmihov - Корпускуларни и вълнови енергийни потоци.
01.05.2015 17:32
Всяко тяло, всяка структура на същността на Вечността или група от структури на Вечността, които се движат в пространство представляват корпускуларен енергиен поток. Всеки сблъсък на корпускулите , носители на енергия, като произведение от маса и скорост, със материята, която изпълва пространството, води до вълнови енергийни потоци.
Енергийното поле от движещите се корпускули и енергийното вълново/трептящо / поле, се различават, както по формата на движение , така и по формата на пространството, което изпълват.
Корпускуларните енергийни потоци имат определена посока на действие, а при вълновите енергийни потоци имаме разсейване на силата ва въздействие във всички посоки на средата
Повече информация в самия блог..
цитирай
22. krapetz - среда
01.05.2015 17:59
как може да се получи вълна при сблъсък на корпускула със друга корпускула като структура на материята, като приемем че няма среда между двете корпускули които да провеждат тази вълна ?, трябва да приемем съществуването на една среда от корпускули, която да запълва пространството между сблъскващите се корпускули, за да може да се реализира вълна във среда от корпускули, причинена от сблъскващи се корпускули, също както един камък хвърлен във вода сблъсквайки се със средата която е вода, или в друго тяло, причинява вълна в тази среда.
цитирай
23. doctora - доктора
01.05.2015 18:47
Само да си довърша мисълта по - горе и ще обърна внимание на трите коментара, че едно раздиращо главоболие ме повали ... И така квантовата същност на Вечността е предопределено от РЕАЛНОСТТА, ЧЕ МАКАР И ЕДИНЕН - АНАЛОГОВ СВЕТА ЕДНОВРЕМЕННО Е И СЪВСЕМ ДИСКРЕТЕН - РАЗДЕЛЕН ... КАТО ЕДНА ТРИПРЪСТА РЪКА ... НА НИВО РЪКА ВЕЧНОСТТА Е ЕДНО НО ТРИТЕ И ПРЪСТА ПРАВЯТ ЦАЛА ЕДНА РАЗДЕЛЕНА ВЕЧНОСТ И БЕЗКРАЙНОСТ И ЦЯЛОТО РАЗНООБРАЗИЕ НА СВЕТА И СВЕТОВЕТЕ ... Квантуването и квантите започват още на нивото на НЕДОСТИЖИМИЯ ЗА ЧОВЕКА ФУНДАМЕНТ ... на нивото на материята/движението/пространството. Самото подреждане на пълно и празно място от движението предопределя една безкрайна квантова система, НО ТАЗИ КВАНТОВА СИСТЕМА Е ДОСТА РАЗОЧАРОВАЩА ЗА " РЕЛИГИОЗНО ВЯРВАЩИТЕ " ЗАЩОТО ВЪРВИ ОТ БЕЗКРАЙНАТА БЕЗДНА НА НЕДОСТИЖИМАТА РЕАЛНОСТ БЕЗКРАЙНО МАЛКО ДО НЕДОСТИЖИМАТА РЕАЛНОСТ БЕЗКРАЙНО ГОЛЯМО ТОЕСТ КВАНТУВАНЕТО КАТО ПРИНЦИП НИЕ РЕАЛНО НАБЛЮДАВАМЕ ПРИ ГИГАНСКИТЕ СТРУКТУРИ НА МАТЕРИЯТА КАТО БАКТЕРИИ, МУХИ, ХОРА, СЛОНОВЕ, КИТОВЕ, АСТЕРОИДИ, ПЛАНЕТИ, СЛЪНЦА, ГАЛАКТИКИ, МЕТАГАЛАКТИКА И Т.Н. Тоест при условия на безкрайна делимост и безкрайно обощаване като тъкан на Вечността всяка една структура на материята си е реален квант ... от сложен към по-сложен до безкрайно сложен квант. Между другото тук ще поправим едно религиозно схващане на Нютон до колкото си спомням и Привърженици за това ... като довод защо Вселената не е безкрайна. Нютон и привърженици смятат, че неопровержим довод за това е че небето е тъмно. Когато се разбере ЙЕРАРХИЧНАТА СЪЩНОСТ НА КВАНТУВАНЕТО ХОРАТА И УЧЕНИТЕ ПО ПОДРАЗБИРАНЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ ЧЕ В НЕБЕТО ЩЕ ИМА ВЕЧНО ТЪМНИ И СВЕТЛИ ЗОНИ И СВЕТЛИТЕ Е ПРЕДОПРЕДЕЛЕНО ПЕРИОДИЧНО РАЗУМНИТЕ СЪЩЕСТВА ДА ГИ ПОСЕЛВАТ И ДА ГИ ИЗЧИСТВАТ ОТ СЕБЕ СИ ПОРАДИ СБЛЪСЪКА НА СВЕТОВЕТЕ. Просто светлотъмното небе се предопределя от силата на подреждането тоест движението която подрежда и на микро и на макро ниво материята и пространството. Всъщност възприемането на светлото и тъмното се предопределя
цитирай
24. doctora - доктора
01.05.2015 19:13
от системата ни на интерпретация в нас ... Тя ни казва кое е светло и кое е тъмно, а реално всяка една материална структура натоварена с движение е светла, а всяка една с малко движение е тъмна ... пространството по подразбиране е тъмно. В тази НОВА НАУЧНА ПАРАДИГМА примерно " черните дупки " светят защото гравитационния енергиен поток изнася информация със себе си / по - нататък ако питаш ще говорим и какво истински е информацията и защо предстои изграждането на нова теория на информацията ... между другото и представите ми за старата теория на информацията са бледогимназялни, но въпреки това мога да говоря за новата безкрайно ... знам, че е парадоксално, но и за мен е учудващ факт /. В гравитационния диапазон няма абсолютна чернота, а имаме нюанси на светлосивото. И така след като обосновахме какво ние с Учителя разбираме под квант, квантуване и квантова механика / всъщност не говоря от името на Учителя, но при нашите разговори съм уточнил, че неговите схващания са и мои дори и казани понякога с различни думи / да се върнем на катализаторите и инхибиторите и квантовата механика в химията. Една от заблудите в химията е погрешното разбиране на ПРИНЦИПА НА НЕОПРЕДЕЛЕНОСТТА ОТ ХАЙЗЕНБЕРГ ... да уточня само, че не се правя на велик когато обикалям из идеите на великите хора като Нйтон, Майер, Хайзенберг, Галилей, Айнщайн ... просто техните идеи ги пречупвам през Учението на Доктор Михов и погрешните схващания в тях се виждат много ясно ... това е нещо като извинение че говоря за тези титани на човешката мисъл, но истината ми е по - скъпа от всякакви богове и хора ... Според Хайзенберг най - общо казано неопределеността на квантовите системи се дължи на дуалността на тези микросистеми едновременност от корпускула и вълна. Според нас с Учителя на всяко едно ниво на структуриране на Вечността корпускулата предизвиква вълнови процеси защото дори и вакуума реално си е материална среда. Да отидем сега при катализаторите били те положителни или отрицателни като инхибиторите
цитирай
25. doctora - доктора
01.05.2015 20:06
Сегашното обяснение на науката за техните ефекти е по скоро религиозно схващане отколкото реална представа. Според химиците катализаторите ускоряват химическите процеси като снижават ... разделят ... счупват енергийната бариера за осъществяването на дадено химическо взаимодействие. От моя гледна точка това е пълна заблуда защото то е все едно да ускориш една вагонетка като я разделиш на две, а не да и удариш едно рамо ... пълен абсурд описан с езика на математиката. И така тъй като този начин на ускорение или забавяне на ниско и високовероятностни химически процеси е невъзможен остава по - простия начин на разсъждение ... по - прост, но не е прост за разбиране особено без да се разбере троичната същност на Вечността и истински да се разбере от нейна гледна точка закона за съхранение на енергията и информацията в отворени системи. И така това което се натрапва е фактът, че няма как да стане реално ускоряването на една химическа система без да вкараш енергия в нея от някъде. Тоест логическо е допускането, че катализаторите са химически субстанции, които от някъде взимат и съответно някъде отдават енергия съответно за да ускорят или забавят даден химически процес. Каква е връзката с гравитацията и защо я подозирам съвсем основателно от моя гледна точка нея като източник на енергия за това. Разсъжденията са прости. От гледна точка на Учението на Доктор Михов гравитацията е квантов енергиен поток с реактивен характер докато от гледна точка на старата научна парадигма тя е продукт на изкривеното времепространство в което телата се движат ... пълни глупости са това от наша гледна точка ... при това глупости облечени в математически език .... математически или не си е реална глупост и как тази глупост да я обединиш с друго което си е добро но и то е изпъстрено с глупости с математически характер каквото е квантовата механика. Тъ единствения отворен източник на енергия на разположение на катализатора е топлината и гравитацията, но ако беше топлината химиците щяха да са се
цитирай
26. doctora - доктора
01.05.2015 20:21
усетили до сега защото щяхме да имаме необясними термодинамични промени .. докато гравитация по същност е студен енергиен поток който променя скоростите на процесите, но не вкарва или изкарва топлина тоест хаотичност и за това разсъжденията в химията блуждаят. Реално катализаторите засмукват енергия от гравитационния вятър и го напомпват в химическата система, а инхибиторите които са отрицателни катализатори отнемат енергия и я отдават на гравитационния вятър. Технологията на тези процеси е неясна на този етап, но от гледна точка на ГОРАТА НЯМА КАК ПО ДРУГ НАЧИН ОБЯСНИМО С ДУПИ ПРОСТИ ДА СТАВАТ НЕЩАТА НА ТЪЙ НАРЕЧЕНОТО КВАНТОВО НИВО. Само ще се опитам да действам по аналогия: представи си Човече една воденица на квантово ниво ... воденицата чрез водното колело което е елементарен двигател ползващ правия енергиен поток на водата на макро ниво използва линейно движение което преобразува във въртящ момент и от този въртящ момент можеш да направиш всичко .. На оста на воденицата можеш да закачиш струг, фреза, грънчарско колело, мелница, точило и т.н. и т.н. На квантово ниво имаме гравитационен вятър който трябва да го поставиш в режим на неконсервативност защото той е всепроникващ, но си е реален квантов вятър с невероятна енергия и плътност .. тъ поставяйки го в режим на неконсервативност ти можеш да го впрегнеш да върти квантовата мелница наречена катализатор, която квантова мелница вкарва въртящ момент/трептения в химическия процес и съответно ето ти неизвестното в катализируемите химически процеси ..великото неизвестно. От този въртящ момент/трептение/вибрация сблъсъка в химическата система се увеличава и нисковероятностните процеси стават високовероятностни. Няма как по друг начин да стават нещата обяснимо, а не на вяра както са старите, но все още официални схващания за катализата. Докато тези процеси не се разберат по този начин няма да бъдат разбрани неща от рода на пегола на Стефан Найденов и Джон Андрюз, трансмутациите, спонтанните човешки самозапалвания и т.н
цитирай
27. doctora - доктора
01.05.2015 20:32
По отношение на новите коментари: Реално празно място няма ... вакуума си е реално материална среда натъпкана с материя, движение, пространство, но тя изглежда като празно място просто защото силовите фронтове в нея във всяка една точка се нулират, докато в нашия тъй наречен материален свят имаме асиметрия в тези силови фронтове и за това нашия свят изглежда материален, а света на вакуума изглежда празен, но това е само една привидност. ЕТЕРА СЪЩЕСТВУВА но не по този начин както са схващали древните и някои съвременни изследователи. Просто накъдето и да се обърнеш Ти като човек се сблъскваш с материална среда ... всъщност със среда притежаваща инертност, измерения и движение във всички възможни посоки и за това когато една корпускула се движи в тази среда на " квантово " или " неквантово " ниво тя предизвиква вълнови процеси като камък хвърлен във вода. Вероятно и там някъде се крие обяснението за процепите, дифракционната решетка и корпускулите и вълните. Не съм мислил подробно по този въпрос, но ще дойде време и ще помисля. Със сигурност ще има някакво обяснение. Просто вероятно интерпретацията на тези явления са погрешни както погрешно примерно се интерпретира опита на Майкелсон и Морли, а твърде вероятно и червеното и синьото преместване в спектъра на светлината за далечни и близки обекти ...
цитирай
28. doctora - доктора
03.05.2015 22:17
Проблема ни на нас хората в разбирането на фактът, че където и да отидем ние винаги сме в материален свят ... свят от структурни форми на материята идва от фактът, че усещането ни за материалност идва не от материалността, а от силовите разлики които нашите тела и съответно сетивата ни усещат. Там във вакуума където се реализира закона КВАДРАТА ОТ РАЗСТОЯНИЕТО колкото по - далече сме от гравитационни и други силови центрове силите които ни противостоят и отвън и отвътре са равни на силите които ни помагат и бутат във всички възможни посоки. Разбира се това е пожелателна граница, която трудно може да бъде достигнат при всепроникващата рола на гравитацията, но все пак в тъй наречения дълбок вакуум нещата стоят приблизително така. Тъй наречения материален свят е нещо като рехава пяна на повърхността на истинския свят и ако трябва да бъдем точни нашия свят ... света на структурните форми на материята е хаоса, а онзи свят където имаме подреденост на материята/движението/пространството е света на порядъка, НО ... реално двата свята са прелетени и неотделими. Всъщност както казват Кастанеда и Кохорта от ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА ... ОТ ТОЧКАТА НА ХОРАТА ВЪЗСТАНОВИЛИ ЧАСТИЧНО ГРАВИТАЦИОННОТО ЗРЕНИЕ И ГРАВИТАЦИОННАТА СИСТЕМА НА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ НА/ЗА СВЕТА / това са онези 95 % от генетичната информация, която е нечовешка или нека да я кажем не толкова стряскащо която е сгрешена ... тези 95 % кодират тъй нареченото без да се разбира ни от виждащи ни от нас обикновените хора трето око и рая на земята в който агнеца до вълка ще застане в буквалния смисъл на тези думи ... / света на нагуала винаги присъствува в света на тонала и се старае да го подреди и това е равновесието даващо и създаващо разума ... странна картина да си рожба на разтапящата и унищожителна подреденост влизаща в света на изглеждащата подредена асиметричност ... А иди и го обясни това във физически категории ... Със здраве за сега.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3301042
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031