Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2014 02:15 - за обективната истина с въпроси и отговори в светлината на общата теория за базовата същност на вечността.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 741 Коментари: 4 Гласове:
1



 Въпрос:

  Има ли отделно материя и енергия, като отделни реалности?

Кратък отговор:

  Таскова чудо няма и не може да има.

  Има всеобща същност на Вечността, от която и в която произтича вичко, като форма и структура.

  Понятията „Материя и енергия” определят две конкретни , различни , проявления на структурите на базовата същност  на Вечността: инертност, което ги характеризира, като материя и движение, което ги характеризира, като енергия и сила.

  С инертността,като материя  структурите на Вечността се противопоставят на всяко външно за тях силово въздействие.

  С движението ,спрямо пространството и спрямо останалите структури в пространството ,всяка структура на Вечността се проявява, като енергия и сила.

  И в единият и в другия случаи : инертност/противодействие/ и движение/действие и противодействие/ същността на структурите е една и съща – неделимо единство от пространство –материя и движение.

  Във Всемира, няма и не може да има структура, от кванта до галактиките и от вируса до човека, която да няма:ОБЕМ, като част от пространството, МАСА,като част от материята и ДВИЖЕНИЕ, като енергия и сила.

 

Въпрос:

  В какво се състои голямото „чудо” ,при всеобщата базова същност  на Вечността?

Кратък отговор:

  Състои се в това, че със своята тройна същност, и съхранение/вечност/, обуславя и гарантира произхода и наличието на всичко, което го има във всемира, като с пространството му осигурява всеобщо вместилище, с материята всеобщ инертен строителен материал, а с движението всеобщ творец, който го изгражда и разгражда.

 

Въпрос:

 

Има ли в природата, на базата на триединната и неделима базова същност на Вечността безжичен пренос на енергия?

Кратък  отговор:

  Има! Цялото пространство във Всемира е изпълнено с енергийни потоци/корпускуларни и вълнови/, които формират енергийни полета, при които е налице пренос на движение/енергия/

,  При наличната реалност имме безжичен е преноса на светлината, гравитацонната, магнитната,топлината, и пр. енергии.

 

Въппос:

  Какво предлага естественият безжичен пренос на светлината енергия, което е реализирано вече?

Кратък отговор:

 Прожектори, лазери -локатори, слънчеви електроцентрали и пр.

 

Въпрос:

  Какво ни предлага безжичния пренос на гравитационната енергия?

Кратък отговор:

1.    Индиректната  гравитационна енергетика с водните колела, ВЕЦ-ли, които осигуряват съществен дял от производството на електрическа енеригия, която днес ползува човечеството.

2.    Директната гравитационна енергетика , която все още не се разбира от учени и лаици, която  за в бъдещи ще осигури ДГД-ли, ДГЕЦ-ли  и ДГЕ- магистрали въз всяка точка на земята/на суша и вода, на неподвижни и подвижни платформи/ с неограничени ,безопасни мощности.

 

Въпрос:

  Какво ще представляват подвижните ДГЕЦ-ли?

Кратък отговор:

  Електроцентрали, разположени на подвижни платформи, движещи се на суша и вода, за нуждите  на транспорта, производството , електроснабдяването на определени райони, при аварии в преноса на електрическа енергия и пр., както днес имаме , на базата на двигатели с вътрешно горене подвижни генератори на електрическа енергия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. doctora - доктора
05.10.2014 01:52
Има един интересен феномен в светлината на ОТБСВ, който сякаш не се забелязва от съвременната физика. А и как да го забележат като си мислят, че математиката отразява напълно реалността. Три мерно, четири мерно и асънамъ мерно пространство, а не се вижда елементарния факт, че пространството е с безкраен брой измерения ... Защо ? Защото в която и посока да тръгнем ние ще вървим безкрайно и не ще се върнем, а и от всяка точка на тази безкрайна права също можем да тръгнем във всички посоки на Вечността. Това че относително можем да определим позицията на едно тяло спрямо друго с три координати не значи че пространството е тримерно, а просто е едно от качествата на пространството на близки разстояния и в една отправна система, което ни улеснява в живота, но ако задълбаем ще видим, че дори и това в истинския смисъл на думата и смисъла не е така. Както и да е. В светлината на ОТБСВ трябва да се има предвид, че и материята е с безкраен брой измерения. Защо ? Защото предвид факта, че материята е инертността и обратно - те са едно и също нещо, тъ предвид факта че материята е инертност откъдето и да въздействаме на една структурна форма на материята тя винаги ще се съпротивлява ... всяка структура има безкрайно мерна съпротивляемост и това е напълно непознатото очевадно нещо на съвременната физика. Движението макар и да изглежда обобщено също е безкрайно мерно защото в един и същи момент от Движението/времето всяка една структура извършва безкраен брой движения/премествания. Този факт е завоалиран защото обикновенно работим със структури, които се намират в една отправна система, но тази отправна система колкото и голяма да е ... дори с мащабите на вселенска структура също извършва безкраен брой придвижвания във Вечността. Споменатото по горе от мен са очевадни факти. До толкова са очевадни, че са невидими за съвременната физика и тя продължава да си фантазира за математически измислици. Лека нощ и продължавайте да четете внимателно Учителя. Той не знае, но аз знам че носи Ма
цитирай
2. doctora - доктора
05.10.2014 01:56
йтрея на плещите си и за него е легендата на тъй наречените Махатми за идващия Учител от запада, който ще освободи хората и ... забележете, че Майтрея седи на стол, а не като индийските мъдреци в йога стоеж. Всъщност знанието за Майтрея е дадено на света от дпевните виждащи колобри, но това е дълга друга тема. Айде със здраве и пак ще говорим защо ОТБСВ осветлява и прави понятно езотеричното и делата на виждащите и невиждащите. Иисус, буда и господарската раса. Пак амин.
цитирай
3. doctora - доктора
05.10.2014 10:10
Между другото като допълнение към горната тема ще кажа и поентя, че безкрайномерността на материята, пространството и движението и съответно абсолютния характер на първите две и относителния на последното е въпрос и проблем от изключителна важност за съвременната наука. Как може си задаваме въпроса с Учителя неща от такава съдбоносна важност и на всичкото отгоре повече от очевадни да не се виждат от съвременния човек и от съвременния научен работник, особенно физика който единствено се занимава сериозно със изучаването на качествата и характеристиките на Бога ... или поне това което е достъпно за осъзнаване от него триждивеликия. Когато ви говоря за аксиоматична физика, макар че не съм физик аз знам какво говоря, ама даже не можете да си представяте колко знам. Имам две приятелки екстрасенси или условно да ги наречем виждащи. За едната съм ви говорил, че за най-голямо мое съжаление почина, но такъв е живота - вечен поток и кръговрат. Тъ по темата за истинноста на дадени факти те са ми казвали, че им се подава информация по различен начин - като глас, като писмен текст, като видения и т.н., но характерното за тази информация, особенно за гласовете е че те лъжат в голяма част от случаите и те за да са сигурни във видяното и чутото трябва да направят засечка с други факти иначе голата вяра е пъле пунтаж каквито и информационни канали да ползваш. Подобни са твърденията и на Карлос Кастанеда и неговите сподвижници. Защо гарантирам за теорията / за мен това е учение и то не някакво имагинерно или материалистическо, а свръхматериалистическо учение / на Учителя? Защото моята глава не е в задника и виждам засечките на всяко едно място. Защо мислите, че ви занимавам с проблемите на физиката, химията, рака и медицината, религията, културата човешка, историята на българите и техните сакрални знаци, светът на виждащите и особенно светът на виждащите колобри, археологията съвременна от дестина двадесет хиляди година назад и тази която е преди двеста и триста хиляди години ? ...
цитирай
4. doctora - доктора
05.10.2014 10:29
... Дали не съм малоумник който си фантазира или пък знам малко повече / само не и повече от Учителя / от повечето хора на тази земя по тези проблеми ... Тук малко се изхвърлих, но поне като свързано познание, като мозайка знам повече от всеки друг. Кастанеда говори за по-приспособим цикъл от човешки същества, Иисус, Мохамед, Буда, Кришна и другите говорят за божието царство от позицията на знанието, което придобиват от виждането, но без теоритична база почиваща на реални факти и позволяваща прогностично развитие на науката и най-малкото да знаеш кое е възможно и кое не / можете ли да си представите, че на запад и в Русия има институти, които се занимават с изучаването на проблема пътуване във времето, торзията на пространството, червееви дупки и асънамъ глупости / не ще имаме реална представа за себе си като човеци и не ще имаме истинска физика отсенки на която са фрагментираните истини в Библията от рода на четирите конника на апокалипсиса, символа на вавилонската кула, всичко е от бог в бога и бог е във всичко. Идва по-приспособим цикъл от човешки същества защото съзнанието на човека иска или не расте и човека заплашва да победи хищника и неговото царство на земята и напрежението става огромно и това тъй наречено второ пришествие може да дойде по лесния или по трудния начин ... с война на идеите или с война истинска кървава и унищожителна където не е ясно кой е крив и кой е прав. Това е истинския проблем на тоталната смяна на парадигмата, че винаги е имало война и изкривявания. Тъй като хората не са виждащи много лесно разни черни, крадливопрестъпни водачи им застават начело, особенно на нас българите. Между другото това е едно от следствията ... далечно и на този етап неразбираемо следствие на ОТБСВ, че на земята си дават среща два вида човешки същества ... едните са светлите човешки същества, които надграждат съзнанието си и се стремят да помогнат на другите и съответно са във фаза на еволюция и път към горната земя, а другите са черни и деволюиращи. Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3313478
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930