Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2014 00:57 - за обективната истина с въпроси и отговори в светлината на общата теория за базовата същност на вечността.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 456 Коментари: 1 Гласове:
1



 Въпрос:

  Какво са заблудите във вярата , религиите, науката, политиката, обществото?

Кратък отговор:

  Грешни представи в съзнанието на хората за Вечността-Бог и реалностите, такива, каквито те не са.

 

Въпрос:

  Плод на какво са ,в съзнанието на хората истините и заблудите във вярата и политиката?

Кратък отговор:

  Истините са плод на реалностите, такива каквито са и не зависят от съзнанието на човека.

  Заблудите , в вяра и наука , са под на човешката мисъл , и зависят от хората, които ги възприемат, като истини или, като средства да защитят лични интереси и насаждат непрекъснато в съзнанието на хора, които им са подвластни със всички възможни средства: слово, литература, власт и насилие.

 

Въпрос:

 В заблуда срещу какво се изправят вярата и науката,  като убеждение и  и религиите и политиките,, като форми на власт с възможности , човек да се налага над човек и власт и сила да упражнява над него, да го награждава и наказва,ако заблудите не възприема и с тях не се съобразява?

Кратък отговор:

  И вярата и науката се изправят срещу същността на Вечността – Бог , на когото вярващите се молят  и не приемат Всемира такъв, какъвто произтича от същността „Вечността –Бог”./ В ОТБСВ Вечността и Бог са една и съща същност , от която и в която произтича всичко и която със своята базова характеристика”ПРОСТРАНСТВО-МАТЕРИЯ-ДВИЖЕНИЕ” е налице във всичко, което, като конкретна реалност го има във Всемира/

Във религиите и политиките,като форми на власт и насилия, присъщи на всяка власт/Няма реална власт без насилие и закони за прилагането му и сила за реализирането му/, религиите и политиките се изправят срещу обективните истини, в подкрепа на заблудите, които възприемат ,като истини  или, като средство да защитят лични интереси и амбиции за власт и имане.

 

Въпрос:

  Защо заблудите, във вяра и наука,като убеждения и в  религии и политики, като форми на власт пущат дълбоки корени  и се задържат в съзнанието на хората за векове и хилядолетия”

Кратък отговор:

  Защото са тясно свързани с формите на живот, включително и като човек, с присъщата им агресивност/ осъзната и неосъзната/ да оцеляват. Няма жив организъм от вируса до човка, който агресивност към други форми на живот да не проявява за да оцелява. Няма и човек, който други форми на живот да не унищожава, храна и защита да си осигурява и оцелява.

 

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. gmihov - За истината
28.09.2014 09:43
Само в мозъка на човка има, това, което реално го няма-ЗАБЛУДАТА.
Тя на пътя на това, което го има-ИСТИНАТА, застава и път на истината не дава, преходното да победи вечното, ни щото, нещото, което е невъзможно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3309885
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930