Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2014 01:18 - за обективната истина с въпроси и отговори в светлината на общата теория за базовата същност на вечността.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 458 Коментари: 4 Гласове:
0



 Въпрос:

  Какво имаме ,при гравитационното привличане между две тела в пространството?

Кратък отговор:

1.    Две гравитационни излъчвания с противоположни посоки на движение по правата между телата, формиращи гравитационите им енергийни /силови/ полета в пространството.

2.    Две гравитационни импулсни сили с противоположни посоки по правата, между телата.

3.    Две гравитационни сили, продукт на преминаването на гравитационните полета през телата с противоположни посоки  на правата между телата.

4.    Две различни по големина гравитационни ускорения с които телата се приближават едно към друго. с различна скоост, които не зависят едно от друго.

5.    Сумарно гравитационно ускорение на приближаване на телата спрямо пространството, равно на сумата от двете противоположни, независими едно от друго гравитационни ускорения  между телата.

 

Въпрос:

  Има ли гравитационно движение на телата по права линия?

Кратък отговор:

  При липсатана неподвижност  на телата в пространството, поради вечността на движението НЯМА  и гравитационно придвижване на телата по права линия в пространството.

 

Въпрос:

  Какво осигурява липсата на гравитационно движение на небесните тела по права линия?

Кратък отговор:

1.    Орбиталните/ синусоидните движения/ на небесните тела в пространството.

2.    Намаление до минимум възможностите за сблъсък между небесните тела.

 

Въпрос:

  Кое от двете твърдение :

-         На Аристотел,че тежките тела винаги падат по бързо от леките.

-         На Галилей, че гравитационното ускорение не завси от масата на телата, които падат в дадено гравитационно поле

-         е реално и кое е само теоретично ?

Кратък отговор:

 Съгласно закона за гравитационната сила на Нютон реално е твърдението на Аристотел. Само теоретично и в реалния космос го няма твърдението на Галилей, поради реалността, че в пространството няма гравитационно привличане само от едно гравитационно поле.

 

Въпрос:

  Кое обуславя гравитационното привличане между телата?

Кратък отговор:

  Реактивният механизъм на гравитационното силово въздействие, при преминаване на гравитационните излъчвания през  телата.

 

Въпрос:

  Кое обуславя намалението на гравитационната сила с квадрата на разстоянието между телата?

Кратък отговор:

  Радиалното излъчване на гравитоните от телата, носители на гравитационната енергия, при което плътността им намалява с квадрата на разстоянието. Друго обяснение няма и не може да има.

 

Въпрос:

  Кое обуславя центробежните сили, при орбиталните движения на небесните тела едно спрямо друго?

Кратък отговор:

   Инертността на структурите на Вечността, в проявлението й, като материя, на базата на която имаме и първият принцип на Нютон и без която не може да имаме този принцип.

 

Въпрос:

  На какво се дължи неизчрпаемостта на енергията при водните, въздушните, светлините, гравитационните  магнитните и пр. енергийни потоци/полета/ докато те съществуват.?

Кратък отговор:

  На движението, което ги обуславя. Без движението тях ги няма и не може да ги има.

 

Въпрос:

  Кое свързва по простите структури на Вечността в по сложни и ги разрушава в по прости?

Кратък отговор:

  Движението, като неделима част от същността на вечността и нищо друго. Няма куки, въжета, конци, които да ги свързват. Свързва ги само движението и само движението ги разрушава само движението.

  Без движението няма атоми, молекули клетки,планети, звезди, звездни системи и пр. Без връзки  обосновани от движението няма и не може да има и живи организми,в тома число и човека.

 

 

  

 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. doctora - доктора
04.09.2014 12:58
Здравей Учителю. Само едно нещо ми се ще да изясним по-подробно от горе изнесеното. Защо е прав Аристотел, а не Галилей при условие, че телата във вакуум падат с едно и също ускорение и скорост независимо от масата си ... И това са го потвърдили космонавтите на луната където все пак има някаква свръхразредена атмосфера ???
цитирай
2. doctora - доктора
04.09.2014 13:12
Или може би имаш предвит фактът,че никога няма равенство на силите поне в този отрязък от Вечността.
цитирай
3. gmihov - на вниманието на доктора.
04.09.2014 22:53
Галилей е прав за следното: Гравитационните ускорения в дадено гравитационно поле не зависят от масата на телата, които падат в това поле.
Аристотел е прав за следното: "Тежките тела винаги падат по бързо от леките".
Дълго време това твърдение и аз считах като заблуда. При последните анализи , които правих на закона за гравитационната сила обърнах внимание , че реално ,при гравитационното привличане между две тела скоростта с която се приближават се обуславя от не само от гравитационното на едното тяло, но и на тялото ,което приемаме, че пада.
Реално във всемира нямаме тяло, което да пада в дадено гравитационно поле, а тялото, от което изхожда това гравитационно поле да не пада в гравитационното поле на падащото тяло. На тази база реалната скорост на падане зависи и от масата на падащите тела.
Много сериозно ,в последно време, се стовариха на главата ми житейските проблеми, чието решение е много по трудно от решението на проблема: "Консервативно или не консервативно е гравитационното поле и от доста време не сме се чували и виждали.
Добре ще е, в удобно за теб време до ми се обадиш по телефона, а при възможност и да се видим.
Въпреки всички трудности не трябва да оставим каруцата в блатото и трябва да продължим да я измъкнем от блатото.и да я покажем на всички - грамотни и неграмотни и това, което има в нея. от което ще имат полза.













цитирай
4. doctora - доктора
05.09.2014 21:48
Добра вечер Учителю. Нека спрат дъждовете и ще дойда да те видя. Не ти се обаждам по телефона защото честно да ти кажа повечето от думите ми е трудно да ги разбера и предпочитам директен контакт, а и тази година ме налегна много извънредна работа ... не че до сега съм стоял мирен, но тази година на фона на това, че ни удави ... три пъти се наводняваме в избите и се наложи един месец да правя отводнявания и изправяния на работите на родните майстори. Как да им върви на идиотите като на сто места им оправях обратните наклони и нямаше сглобка на фи 110 където да е поставена гарнитура или да е залепена. Сега всичко това е направено, но как да им върви на българите като не спазват закона за безупречното поведение и не прави на другите това, което не искаш да направят на тебе. Всичко в този живот се връща и завръща и така до безкрай. Както и да е Учителю. Скоро ще се видим. Със здраве и амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300136
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031