Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2012 00:04 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1550 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Въпрос:  Какво става с гравитационното ускорене и сила на повръхността на телата, при увеличение и намаление на обема им, без увеличение и намаление на масата им? Кратък отговор:  При намаление на обема им гравтационното ускорение и сила нарастваат на пъвръхността им. При увеличение на обема им гравитационното ускорение и сила намаляват.  Тези реалности, отразени в закона за гравитаицонната сила на Нютон ни показват , че при елементарнитечастици от които се изградени атомите на пвърхността, огромната им плътност , гравитационното ускорени е ще има ограмни стойности.



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. doctora - доктора
12.08.2012 01:04
може при пресмятане да се окаже, че черните дупки които се търсят в небесата са на хората между краката ... само си представете каква сила е необходимо за да се удържи летящ фотон на кръгова орбита около протона или неутрона ... едно це на точковидно разстояние ... знам че от тази представа се е родило силното ядрено взаимодействие, но да има да взима ... силното ядрено взаимодействие е "мимикриращата" гравитация ... гледайте със сърцата и главите си ... амин.
цитирай
2. zarenkow - "атомите на пвърхността, огромната им плътност"
12.08.2012 11:56
Плътността на кое по точно :-)
цитирай
3. abstrakttsionist - Re: doktora
12.08.2012 12:35
на този линк :
http://dox.bg/files/dw?a=acdb253034
Може да си свалиш файл от трудовете на проф Канарев , засяга въпросите за черните дупки , в действителност черни дупки с космични размери не съществуват , а само с радиуси равни на дължината на вълната на ренгеновите и гама фотони.
Приятно четене.
цитирай
4. doctora - доктора
12.08.2012 13:35
елементарните частици при размерите и масата която имат - всъщност инертното съдържимо което съдържат, са доста плътни обекти, а плътността на гравитационното поле на всяка една структурна форма на материята зависи от плътността и ... тоест гравитационните ускорения на близки разстояния до повърхнастта на атоми, протони неутрони и т.н. трябва да са огромни ... по-големи от търсените черни дупки и неутронни звезди .... черни дупки с космически размери съществуват ... има ги в ядрото на земята, но трябва да се сметне с какви размери /е те тук физиците трябва да проявят творчество/ със сигурност ги има и в ядрото на слънцето и звездите ... реално черните дупки са степен на еволюция на структурните форми на материята в дълбочина на плътни обекти ... в зависимост от материалното съдържимо на звездата и съпътстващото го движение съдържимо, черната дупка в центъра също трябва да варира по размери и свойства, но при всички положения ги има и са с големи размери ... реално в по-високите слоеве на черната дупка би трябвало да се извършва "нулирането" на структурните форми на материята до протонна супа, а тя е горивото на звездата и така до "безкрай" ... има доста противоречия за изглаждане в тази картина, но и братята физици трябва да имат какво да правят ... все пак те пишат чаршафите с формулите ... едно такова противоречие е примерно прехода на протонната супа от нивото на симетратора /черните дупки не са хаотични, а са свръхсиметрични/ до короната където гори термоядрения огън, но съм сигурен че в живота на звездите това ще е най-малкия проблем за изясняване за да можем да знаем кога една звезда умира и кога не и съответно да предотвратим тази смърт ... ще дойде време в което ще можем да го правим и ще тераформираме планетите и ще слънцеформираме звездите ... но първо трябва да се научим да мислим правилно ... без да разберем какво е материята/движението/пространството и защо в древността има повече доказателства за разбирането на древните за това от колкото сега, не ще
цитирай
5. abstrakttsionist - Re: doktora
12.08.2012 13:42
Препоръчвам ти да си свалиш файла от трудовете на проф Канарев . Този линк дето го дадох по горе не се отваря чрез гугъл търсачката , затова влез в блога ми , отиди на блогрол и натисни "файл от трудовете на проф Канарев" от там може да се свали и да прочетеш документа .
цитирай
6. doctora - доктора
12.08.2012 23:18
горе долу се справих ... да ти кажа честно не искам да се намесвам в техния диалог /напоследък установявам, че партизанското име доктора е доста разпространено, че понякога и съвсем презряно като при огнян донев и любомир павлов ... пфууу ... но няма време сега да се сменя примерно на лекаря и т.н./ а и много, много формули ... не ги обичам формулите, макар и езикът им да е по-съвършен от този на думите ... не мога да не отбележа, че който не може да обясни с думи прости поне горе долу смислено, не разбира основното ... това да го знаеш от мен ... нека си вярва професора ... това е добре за сега ... има и огромни черни дупки, има и малки каквито са елементарните частици ... това което държи концентрирана материята е движението и неговия съкровен израз гравитацията, но все пак е движението ... пропорционалността на гравитационната сила на масата на падащото в грави поле тяло все още не може да се осъзнае добре ... без осъзнаването на трите страни на бога - материята/движението/пространството и рисуваната от тях картина на програмен принцип с помоща на изхождащите от нея истински божии заповеди - само и само физикохимическите закони /и то коригирани когато съдържат елемента движение с относителните и ъгловите коефициенти/ тъ без разбирането на това не ще се осъзнае и даже няма да започне да се осъзнава вселената истински, но ... човек не бива да спира да търси ... действай по магнитника, защото там е скрита истината ... той е нещо като да ти бъде позволено да бръкнеш в дупките на раните христови и да повярваш в словото божие ... истинското слово божие между другото е това което изкаже науката, но когато се изчисти от религиозните си глупости ... успехи абстракт.
цитирай
7. doctora - доктора
13.08.2012 01:46
нещо което се счита за градска легенда, но поражда сериозен размисъл от гледна точка на новата научна парадигма: стефан найденов - горящата вода / спонтанното човешко самозапалване / карлос кастанеда и неговия учител - дон хуан - когато си тръгват от тази земя виждащите биват обхванати от вътрешен огън и изгарят - в някои от пирамидите в мексико има обгорели и деформирани човешки останки - внимавай кастанеда казал учителя му какво говориш пред хората защото могат да те изгорят ... идват интересни времена и само вечността може да реши дали ще настъпи времето на тризъбеца ... българия е горяла поне един път когато е обхващала цялата земя, но да приемем, че и това е градска легенда ... амин ... назад в блога си разсъждавах фантастично какво би се случило при горящи огромни маси вода от гравитационен микроускорител ... усвояването на огромни маси движение от гравитационния енергиен поток би предизвикало прав или обратен кинетичен удар върху дадения участък от земята с невероятна мощ ... е те за това ще е необходим института на вечността или на вечното движение да изучи какво би се случило без да си завира главата в задника и да го предотврати защото то би означавало обличането на каменни одежди ... фантазия вероятно брат, но направо настръхвам като си помисля за нея ... и птицата феникс и легендата придобива много интересен смисъл ... със здраве и пак амин и господ да ни пази ...............
цитирай
8. doctora - доктора
13.08.2012 02:02
не случайно на учителя хич не му се искаше да говори пред люба - така и викаше един блогър дето не знаеше с какво се захваща ... веднъж започне ли да излиза на светло тризъбеца ще сме хванали дявола за опашката, направо ще го яхнем между рогата .... но рано или късно това ще трябва да бъде направено ... не се отлага ... да виждаш и осъзнаваш истински тризъбеца означава да започнеш да виждаш цялата мозайка и нямаш нужда от формули за да я видиш и започват да излизат странни неща от библията, от виждащите, от градските или истинските легенди като тази за кулата вавилон, а всъщност кулата българия, за тесла и други гении като него и защо никой преподавател почти не е разбирал трудовете на шаубергер, а пък са му завиждали до небесата ... когато пъзела започне да се нарежда започва да изникват легендата за истинската обетована земя и за истинския йерусалим и за истинската троя ... странен свят осветява светлината на тризъбеца ... само новата теория на информацията която идва е достатъчна да потреперя до дъното на душата си ... гравитоните са неуловими, но дали това е така и каква е плътността на познанието която носят за всичко в този бял свят включая и за черните дупки в центровете на галактиките, ами в центъра на вселената и вселените, ами дали като ги погледнеш в гравитационния диапазон ще са толкова черни и дали няма да свети всичко в светлина и мрак .... няма мрак в орела, но има по-светли и по-тъмни зони, но винаги има светлина .... не обичам мистиката, но понякога тя ме обсебва и новата научна парадигма я носи, но това не е мистиката на глупаците, а онази визия на древните в която колкото мехура на познанието ти нараства толкова той осветява все по-огромни области от незнание ... дерзайте вие ловци на познание защото идва царството на тризъбеца = царството небесно и не се знае дали на всички ще хареса ...... на тези търсещи познание ще хареса, но на тъмните духом стремящи се да ви стъпят на вратовете им е спукан мехура на матрицата ... четете около редовете. амин.
цитирай
9. begetron426 - С увеличаване на обема...
18.08.2012 21:54
С увеличаване на обема гравитационните сили на повърхността намаляват, а при намаляването на обема се увеличават. Защо тогава при елементарните частици липса гравитация при прекалено малкият им обем. Изглежда други сили управляват техните взаимодействия. Изводът, е че увеличаване и намаляване силата на гравитация при намаляване и увеличаване на обема е валидно само при тела съставени от атомна /веществена/ материя при определено натрупване на маса. При малки маси например: парчета скали, животни, човек и друга веществена материя гравитацията като цяло е прекалено малка, не влияе и не се регистрира от околните предмети, а при елементарните частици напълно липса поради малката маса и невеществената им структура, която се управлява от друга сила. Гравитацията като центроустремителна сила проявяваща се при натрупване на атомна материя води до логиката,че гравитоните се намират в ядрата на атомите съставени от нуклони, което означава в тяхната структура и то в центъра. Точно това затруднява тяхното откриване и практическото управление на гравитацията. Защото, за да се проникне в тяхната структура са необходими огромни сили, а проникване до центърът им, свръхогромни сили. Колайдерът ЦЕРН има възможност да проникне в тази структура. Поздрав!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3314729
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930