Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2012 23:27 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1356 Коментари: 7 Гласове:
0



Въпрос:  Кои принципи от общата теория за енергийните потоци/ полета/ важат и за въздействието на гравитационното поле върху фотоните , носители на светлината? Кратък отговор: 1.    Всеки енергиен поток/ поле/ да упражни силово въздействие върху тяло, намиращо се в него, трябва тялото да има скорост и посока на движение различна от скоростта и посоката на силово въздействие на  енергийния поток. Този принцип важи и за фотоните в гравитационното поле. 2.    Всеки енергиен поток/ поле/ корегира скоростта и на телата в него до собствената си скорост и посока на силово въздействие. Това важи и за фотоните в гравитационното поле. 3.    При скорост на телата в енергийните потоци/полета/, при скорости равни на скоростта на енергийните потоци и посака на силовото им въздеййствие импулсното силово въздействие на енергийните потоци е равно на нула. Това вожи и за фотоните в гравитационното поле. 4.    Без сблъсък между носителите на енергия, при енергийните потоци/ полета/ и телата в тях няма и не може да има силово въздействие на енергийните потооци/ полета/ върху телата в тях. Това важи и за фотоните в гравитационните полета. 5.    Колкото разликата между скоростите между енергийния поток /поле/ и тялото в него е по голява толкова силовоното въздействие на енергийния поток върху тялото е по голямо. Това важи и зафотоните в гравитационните полета.



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. doctora - доктора
28.06.2012 00:14
аз го разбирам така учителю ... по докторски го разбирам така ... скоростите на фотоните и гравитоните е еднаква и инерциална - едно це, но ... защо имаме черни дупки, които привидно за да са "невидими" трябва скоростта на гравитоните да е изпреварваща за да задържат фотоните ... защо ... важно е ... мисля, че нещата опират до плътността на съответните енергийни потоци и полета ... мисля че плътността на великия и трижди велик строител - ГРАВИТАЦИЯТА Е ЕН ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ НА ФОТОННИЯ ПОТОК/ПОЛЕ И КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРИ ТАЗИ РАЗЛИКА НА ПЛЪТНОСТТИ ... АМИ ИМАМЕ ОГРОМЕН БРОЙ ЪГЛОВИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КЪДЕТО ВЕЛИКИЯ КОСИНУС ПРЕДОПРЕДЕЛЯ НЕВЪЗМОЖНОСТТА ФОТОНИТЕ И ГРАВИТОНИТЕ ДА ЗАСТАНАТ В ЕДНА ИНЕРЦИАЛНА ОТПРАВНА СИСТЕМА И СЪОТВЕТНО ФОТОНЪТ ДА СЕ ОСВОБОДИ И ДА ОСВЕТИ "ЧЕРНАТА" ЗВЕЗДА ... ПРОСТО В ДАДЕНИЯ СЛУЧАЙ РАЗМЕРЪТ/ПЛЪТНОСТТА НА ГРАВИТАЦИОННОТО ЕНЕРГИЙНОТО ПОЛЕ РЕШАВА ВСИЧКО ..... НЕ ВЯРВАМ В РАЗЛИЧНИТЕ СКОРОСТИ НА ГРАВИТОНИТЕ И ФОТОНИТЕ, НЯКАК СИ ХИЧ НЕ МИ СЕ ВЯРВА УЧИТЕЛЮ ... може все пак да има разлика и различните скорости тоест изпреварващото въздействие на гравитацията да "потъмнява" "мъртвите" звезди, но някак си не ми се обръща мисълта в тази посока ... ти си мислил много повече по тези въпроси учителю и твоя е последната дума .... ще ми е интересна твоята логическа верига.
цитирай
2. gmihov - доктора
28.06.2012 15:48
Светлинен разпад , светлина изхожда от телата, при висока температура.
Гравитационният разпад не зависи от температурата на телата. На тази база
черните дупки трява да са студени тела, което обеснява защо от тях не изхожда светлина но при голямата им плътност и мощност на гравитационното излъчване те ще поглъщат не само макро структури и микро таокива, вклйчително и фотони.




























































цитирай
3. анонимен - Re : Gmixov
28.06.2012 18:15
Възможно е черните дупки да са нагрети до свръхвисока температура , но понеже не излъчват , няма как да я регистрираме .
цитирай
4. doctora - доктора
29.06.2012 00:03
до този момент и аз считах, че свръхвисоките температури са логически за звездните недра ... колкото по-голяма дълбочина толкова повече движение и топлина ... да ама не ... ако се приеме новата научна парадигма на въоръжение ще се видят някои интересни следствия ... едно от тях е, че нямаме нужда от тъмна енергия и тъмна материя ... просто в свят където всичко е изпълнено с материя, движение и пространство и видимата вселена е краткоживееща флуктуация просто няма нужда от космологични константи за запълване на нашите лъжливи представи ... всичко е закона ... бог е закона ... може ли сърцата на звездите да се окажат по-студени и от бучка лед ... може ли на фона на свръхенергичност да имаме студенина до безобразия ... може ... според мен "черната" звезда не е просто нещо черно си ... на фона че черните звезди осветяват с гравитационен огън безкрая според мен те представляват и обекти характерни за еволюцията на всяка дълбочина и масивност ... в дълбините на всяка звезда и планета трябва да има еволюция на материялната сърцевина до мощни гравитационни центрове ... тези гравитационни центрове не са нещо ново като визия, но новото и интересното е това, че еволюцията на тези центрове може да е от симетричен тип ... температурата е хаотична по характер докато симетрията е студена по характер .... твърде е възможно сърцата на звездите да са студени гравитационни мелници продуциращи симетричното и студено гравитационно лъчение, а и в по-високите си слоеве да произвеждат и горивото на звездите - протоните - лишени от електронна обвивка протоните трябва да са доста по-склонни към строителство ... дали нефтът, въглищата и газа са изключение или са по-скоро правило в еволюцията на една планета и то еволюция не пряко свързана с живота само бъдещето ще покаже ... аз залагам на гравитационна мелница в дълбините на земята, която продуцира водород и по-тежки елементи "процеждащи" през гравитационната прегръдка във височина и правещи някои страни неоправдано богати, а други бедни не
цитирай
5. doctora - доктора
29.06.2012 00:17
за винаги за наше щастие ... тъ твърде е възможно учителя да се окаже напълно прав за "черните" звезди и те да са по-студени и от лед ... и тъй като вероятно сърцата на звездите също са по-студени и от лед това просто трябва в бъдещето да се види как може да се докаже като практическа постановка ... как през булото на бушуващия огън можем да видим стената от тъмнина ... реално всичко става с пари, но и основно с познание ... вероятно не само позицията на дадена планета около звездата има значение, а и не само характеристиките на дадената звезда за възникването на живота ... вероятно има значение и симетратора в дълбочина на всяка една планета, а според мен всяка една планета е дъното на звезда ... и това ще видим /който е жив/ във времето безкрайно ... както се казва основния лозунг е студена симетричност и гореща хаотичност ... амин.
цитирай
6. doctora - доктора
29.06.2012 00:26
и още нещо ... неизлъчването на "черните" дупки е само фикция и то фиктивна истина в лоното на старата научна парадигма ... реално сингулярността е само мит на старата научна парадигма ... информацията която носи гравитацията за звездите планетите и безкрая е много повече от информацията носена от светлината ... неизмеримо повече ... реално ябълката на познанието визира легендата за приемането на фотонното сетиво от човека и забравянето на гравитационното ... това е решаваща и трагична загуба защото без гравитацията ние не можем да изследваме структурните форми в дълбочина и във функция ... виждащите възстановяват частично това сетиво, но се изисква много работа докато се създадат новите виждащи, защото в една изчислителна вселена техния взор ще ни трябва в пътя ни сред звездите ... мога още много да кажа, но нещо ми омръзна дявол да го вземе ... успехи в разбирането ...
цитирай
7. doctora - доктора
01.07.2012 20:45
сега като ги чета горните редове съм сигурен, че учителя е прав за студените сърца на звездите .... може и в горните слоеве на "черните" дупки да е гиганска жега, но в недрата е абсолютна нула при енергии нямащи равни на себе си ... само си представете атома и тъй наречените елементарни частици и ще разберете студената тайна на вечността и покрай нея истината защо в съвършенната вселена няма нужда от силно и слабо взаимодействие ядрени и защо електромагнетизма дори и от великия тесла не е бил докрай доразбран .... макар, че това за недоразбраността на електромагнитната сила ще разберем истински, когато ни предадат след време архива на тесла ... мисля че го пазят американските военни ...... "трагедията" всъщност трагикомедията при американските военни и учените на старата научна парадигма е че има научни истини, които са извън тяхното ниво на съзнателна компетентност ... просто енергийната бариера в тези хора е отвъд нивото на преодоляване - непреодолима е .... е те за това ви говоря за представителите на шестата раса към която принадлежат архимед, птолемей, коперник, нютон, майер, тесла и хилядите знайни и незнайни труженици на новата наука ... на тризъбеца ... амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3309843
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930