Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2012 07:23 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 2677 Коментари: 12 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Въпрос:  Какво количество работа ще извърши един кубически метър природен газ, който изхожда от газово находищи на дълбочина в воден басейн 100м. докато стигне и излезе от водата? Кратък отговор:  Кратко ориентировачно изчисление:  На дъното на басейна подемната индиректна гравитационна сила е от порюдака на 1тон, в зависимост от плътността на водата.  До повръхността на водата обема на газовия мехур с намаляването на хидростатичното налягане ще нарастне от порядъка на 10 пъти. Съответно с толкова ще нарастне и подемната сила.  Средната работна индиректна гравитационна сила/ подемна сила/ ще е от порядъка на 5тона.  Количеството работа, която ще извърши подемната сила, каято индиректна гравитационна такава ще е от порядъка  А/Е/ = 5т.100м = 500тм. = 5000000нм.  Мощността на този газов мехур, при скорост на изплуване 10м/с ще е от порядъка на:    W = 50000н.10м/с = 500000вт.= 500Квт.     Ако дебита на газовото находище на дъното на водния басейн е 100куб.м/с мощността ще е от порядъка на 50000Квт. = 50Мвт.    Ако дебита е 1000куб.м. мощността ще е от порядъка на 500Мвт.     Като се вземе предвид общото количество природен газ, които днес използува човечеството, който излиза на дъното на водните басейни и на повръхността на сушата с налягане по голямо от едн атмосфера елементарните изчисления с езика на математиката ни показват какви огромни допълнителни енергийни гравитационни мощности за производство на електрическа енергия може да си сигури човечеството с което иономическата изгода от природния газ да се повиши значително.    Време е вече, учени, администратори, управляващи, лаици да не се държат, като „богове” с мълчание и безразличие към истините свързани с гравитацията и това, което те ни предлагат и да погреднат сериозно и отговорно към моето предложение, на територия на България да изградим Национален научно производствен център, който с участие на учени и инвеститори от други страни да прерастне в Европейски и международен такъв от което България нищо няма да загуби, но при всичики слумаи ще спечели и то толкова много, което учените и управляващите не можаха през изтеклите 50 и повече години да разберат и все още обсебени от своите управленчески интереси и заблудата, че гравитационното поле е консервативон не могат да видят и проумеят.      



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. doctora - доктора
18.06.2012 08:09
дори да не е природен газ, а атмосферен въздух газовия флуид /така ще се решат екологичните проблеми/ при тези изчисления се вижда, че с една голяма помпа захранвана с ток от турбината на дълбок язивир какъвто е антон ивановци може при определени технически решения да произведем повече енергия /образно казано/ от колкото сме вложили от ел. турбините, за сметка на гравитационното поле на земята разбира се ще стане тази работа ... защото безплатен обяд няма ... и пак дори и по този хибридно гравитационен начин ще изкараме повече ел. енергия от колкото ако ползваме водата на язовира чрез турбините му за произвеждането на този ел. ток ...успехи в разбирането ... глава от тъмно място трябва да се изкара за да се види истината на безкрая ... амин.
цитирай
2. doctora - доктора
18.06.2012 09:48
може ли в едно енергийно поле да се създаде асиметрия това означава, че от даденото енергийно поле може да се черпи енергия ... самата постановка на променливите обеми и маси показва, че в дадено гравитационно поле, в случая земното може да се създаде асиметрия, тоест разлика в силите в затворен кръг и от там най-естествения извод е че от даденото гравитационно поле може да се черпи енергия ... тогава защо нещо което е въпрос на технически решения не се реализира ... и друг път съм ви казвал, че това е едно от доказателствата, че има външен за човека фактор, който няма изгода човек да осъзнае неконсервативността на гравитационните полета защото тази неконсервативност е прекия път към осъзнаването на същността на бога = вечността, а неосъзнаем ли същността на бога ние никога не ще осъзнаем връзката си с него, а и връзката на всичко с него ... душата е тази връзка и нито тя нито бог не са нещо имагинерно без плът и посока ... идва времето на новата научна парадигма и само вечността ще реши по какъв начин тя да ни се стовари върху главите. амин.
цитирай
3. doctora - доктора
18.06.2012 10:03
примерно на сто метра дълбочина при стената на антон ивановци /всъщност сега язовира може да се казва и по друг начин/ хидростатичното налягане ще е към 13 -14 атмосфери /там някъде/ ... смятам че за една голяма помпа няма да е проблем да нагнетява въздух от околната атмосфера на ниво - дъното на язовира и от там чрез определени технически решения да направим въртящ се кръг, който въртящ се кръг да произвежда повече енергия от вложената ...... разбира се на базата на гравитационния енергиен поток - безплатен обяд няма ... и пак по този начин ще се получи самозахранващ се кръг на базата на отворениея енергиен поток - гравитацията ... шъ разберете рано или късно ... амин.
цитирай
4. doctora - доктора
18.06.2012 10:09
даже може да се създаде система с променлива геометрия, която да е като програма - на влизане да затваря, а на излизане да отваря и под нейното було газовия мехур да расте, а заедно с него да расте и нивото на засмукваната гравитационна енергия ... защо германци, японци, руснаци, американци не могат да видят това и не са го видели в изминалите столетия и хилядолетия .... защото така е писано ... ако щете вярвайте на вас българите е писано да усетите първи моща на тризъбеца и под неговото знаме да се наредите ... вярвате или не, искате или не ще се наредите под неговите бойни знамена и песен ще запеете за него и ще си спомните името на истинския месия и какво значи адже ба месия и как това е нещо далеч от религията, а религията поради незнание е присвоила смисъла на тази истина на светлината на безкрая .... амин.
цитирай
5. gmihov - доктора
18.06.2012 12:08
Малко си пренебрегнал закона за съхранение на енергята. Като вземем предвид, че има и триене, енергията, която ще изразходваме за намалението на обема на въздуха ще повече от енергията, която ще получим. Двигателят ще работи, но без КПД.
цитирай
6. doctora - доктора
18.06.2012 19:32
няма дя се сърдиш учителю ... знаеш че доста фантазии съм изговорил, но някак си на око ми изглиждаше приемлив вариант ... хубав компресор не би трябвало много ток да потребява, а и една армирана тефлонова тръба на сто метра няма да е кой знае колко триене, а и тези тонове които ги изчисляваш би трябвало лесно да се постигнат, така че кой знае какво бихме спечелили в крайна сметка ... е разбира се естествен газ под налягане е по-добре, а най-добре е знаеш директен гравитационен двигател ... ще дойде време и на формулите учителю ... напоследък някак си виждам как съдбата ускорява своя ход с помоща си ... днес един пример с неръждаемите листове 250/125/1,5 ... в буквалния смисъл на тези думи съдбата ми спести 120-130 лева, а може и повече да са ... викам на човека дето не се направи на разсеян ... само да знаеш на какво точно правиш хаир юнак ... но нали знаеш учителю че подробностите след завършека ... колкото пари се спестяват толкова имаме възможност да играем с варианти на лентата ... само да завърша механиката и ще ми идваш на гости ... със здраве.
цитирай
7. doctora - доктора
18.06.2012 22:09
макар че като се замисля триенето ще да е доста ... дявол да го вземе понякога е доста трудно на око работа да правиш ... е те за това не бива сам да ме оставаш ... просто нямам време да усвоявам всички тънкости, но за пробиване и заобикаляне на стени ме бива ...
цитирай
8. doctora - доктора
18.06.2012 22:31
в един великолепен историкополитически блог - истинската българска история написах кратък коментар за епохата майтрея ... ще го напиша като смисъл също и тук ... легендата говори, че епохата майтрея ще дойде когато нещо си /тук под нещо си авторът беше изброил куп глупости, които явно не е разбирал никога, а и хората от които ги е взаимствал също не са разбирали/ бъде забравено напълно ... какво може да е това нещо ... всеки случай няма да е онази работа на прапра дядо ми ... умишлено се изразявам цинично за да подчертая, че нещото подложено на забрава трябва да е най-важното нещо ... какво е забравено ... забравен е светия дух с истинското име движение, забравена е материята с истинското име инертност, забравено е пространството с истинското име поле на битката или измерение/я, но най вече е забравен тризъбеца ... забравяйки тризъбеца е забравен основния закон - всичко е от тризъбеца в тризъбеца и тризъбеца е във всичко ... забравено е че тризъбеца е графичния израз на вечността, на бога, а някои шибани идиоти от християнски произход /аз съм кръстен источноправославен християнин/ са нарекли тризъбеца и вила на дявола ... свещенна простота, неукост и престъпност - не ще им бъде простено ... забравена е истинската истина съдържаща се в истината всичко е от бог в бога и бог е във всичко ... забравено е ... един велик човек с обикновенно българско име от обикновен български град - стара загора ми припомни ако не всичко по-голямата част от забравеното ... да се свети името му вечно ... така говорят знам религиозните фанатици и простаци, но аз не съм такъв ... когато влезна в храм се прекръствам и паля свещичка и се моля за мирът и светлината в душите на близките си, а и на всички хора ... аз не съм добър човек, но не съм и лош човек и знам едно ... след десет поколения гените ми ще са се пръснали ще е останал само спомен от тях ... тогава кое е важното ... да крадеш като шибаняк за десет поколения и да оставиш изродени хора след себе си или да върнеш щастието на земята
цитирай
9. doctora - доктора
18.06.2012 22:47
не обичам и никога не съм обичал добрите намерения защото зад тях стои паразитна система вътре в нас и дублираща нашите наследствени структури, но с удоволствие ще се позабавлявам и ще поставя заедно с трижди великия учител георги колев михов началото на края на легиона на земята ... и легионът е забравен и душата и генома са забравени от човека и всичко истинско и свято и съдбоносно като легиона за човека е било забравено и сега то е само химера, но най-свещенното и истинско нещо което е очудващо и жестоко е, че е било забравено е истинската истина за трижди светия тризъбец от МАТЕРИЯ/ДВИЖЕНИЕ/ПРОСТРАНСТВО ... ЗАБРАВЕНО е, гарантирам ви и още как е забравено ... на КУБ Е ЗАБРАВЕНО ...преди 53 години един велик българин полагайки кански усилия е започнал да ви го припомня ... жестоко е табуто за да съм почти единствен който е повярвал и разбрал в дълбочина учителя ... жестоко и отвратително е табуто върху истинската светлина на безкрая - ГРАВИТАЦИОННАТА СВЕТЛИНА КОЯТО ОСВЕТЛЯВА ДЪЛБИНИТЕ НА МИКРО И МАКРОСВЕТА И ЗА НЕЯ НЯМА ГЛУПОСТИ КАТО КОНСЕРВАТИВНО ГРАВИТАЦИОННО ПОЛЕ, ИЗКРИВЕНО ВРЕМЕ ПРОСТРАНСТВО, ПАДАЩИ ВИНАГИ ПО ТЕЖКИ ОТ ПО-ЛЕКИТЕ ТЕЛА В ГРАВИТАЦИОННИТЕ ПОЛЕТА ... всичко е мъгла и пепел ... щом първи петли са запяли за забравената истина, значи човешкия дух започва да си спомня ... значи започва епохата на майтрея и майтрея е европеец, а не китаец колкото и да им се иска на монголоидите /малко е грубо/, но дори и това не е вярно и говори хищника в нас защото майтрея е новата научна парадигма и епохата в която тя се завръща в човешкия свят ... ЧУКНЕТЕ В ИНТЕРНЕТ МАЙТРЕЯ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, НО "ИСТИНАТА" Е ПО-РАЗЛИЧНА ОТ ТОВА КОЕТО ПРОЧЕТОХ ЗА НЕГО ПРЕДИ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ДА ЗНАЕТЕ ... някой доста се е постарал да осере истинската истина, но какво да се прави нека да пожевеем и ще видим ... в крайна сметка епохата на надвиването и установяването започна 2012 - 2018 година ... периода не е голям, но не всички ще го изживеем ... само които вечността определи ... амин.
цитирай
10. анонимен - Да разбрах ка си решил да създадеш ...
23.06.2012 19:52
Да разбрах ка си решил да създадеш аудитория
цитирай
11. doctora - доктора
26.06.2012 10:26
вярно е ... направо откриваш америка човече ... направо ме разобличи в моите пъклени планове ... ТИ СИ ВЕЛИК ХОЛМС ...
цитирай
12. doctora - доктора
26.06.2012 10:28
и холмс, давай напред защото рядко се връщам назад в блога ... моля те бъди гъвкав в стремежа си да разкриеш измамниците ... може пък и да се прославиш ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3309954
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930