Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 03:02 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 686 Коментари: 2 Гласове:
1



Въпрос:  Какво Аристотел е видял и какво не е видял, когато е формулирал своето твърдение – заблуда, че тежките тела винаги падат по бързо от леките? Кратък отговор: Видял е , че по големият камък пада по бързо от птичето перо. Не е видял, че в условията на вакуум и тежките и леките тела падат с еднаква скорост. Това не са видели и съдиите на Галилей за да се откажат от заблудата, че тежките тела ВИНАГИ падат по бързо от леките.   Въпрос:  Какво е видял и не е видял Нютон, когато е формулирал принципа- заблуда, че всяко действие има равно на себе си противодействие? Кратък отговор:  Видял е равенството на гравитационните сили с които две небесни тела се притеглят едно към друго и го е отразил в своя закон за гравитационната сила, на базата на която е изградил своята небесна механика.  Не е видял, че без действие по голямо от противодействието в пространството няма и не може да има ускорително движение. Това и учените и лаиците не го виждат до ден днешен, когато, като латерни повтарят, без да мислят “Всяко действие има равно на себе си противодействие”.   Въпрос:  Какво моите съвременници виждат и не виждат, когато приемат твърдението- заблуда, че гравитационното поле е консервативно за неоспорима обективна истина /за аксиома/? Кратък отговор:  Виждат, че телата с непроменлив обем и маса между две гравитационни нива имат еднакви гравитационни потенциали, при падане и издигане. Виждат, че сумарната им гравитационна енергия е равна на нула. Не виждат ,че когато телата, при падане и издигане имат различни обеми и маси, както това е при подводниците, гравитационните им потенциали , при падане и издигане не са равни. Не виждат ,че сумата от гравитационната им енергия, при падане и издигане не е равна на нула, не виждат и не мислят и като латерни високопарно повтарят “ Гравитационното поле е консервативно”, както по времето на Коперник и Галилей учени и лаици, като латерни, без да мислят високопарно, с чувство на превъзходство и увереност в непогрешимост са повтаряли “Земята е неподвижна”    Трудно и очевидната истина стига до мозъци където господстват инертността, инерцията и заблудата и лисва обективно мислене. По лесно е на гранит житно зърно да посееш и житни зърна да получиш от колкото в тези мозъци истина да посееш и резултат да получиш.      



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. doctora - доктора
29.02.2012 17:28
някога без да имам достатъчно акъл в главата /може и сега да не е достатъчно/ критикувах идеите на айнщайн и въпреки че ...... в моментът въведените от него заблуди много пречат на физиката да се развива истински той айнщайн е велик човек и велик физик /дали е признал помоща на приятелите си и близките си или не, само бог знае, но е бил велик/ и мислител. тъ ..... учителя винаги като съм се изказвал неподготвено ме е поправял, че той айнщайн е открил нещо велико, но ..... това което е спорно е фактът дали го е осъзнал и разбрал истински или не, а може би го е разбирал в началото истински, а след това е кривнал образно от правия път, като са започнали да го славославят /за това не ми харесва и на мен че славославя учителя, но тъй като ми остава много малко време да бъда с него, от душа и сърце искам той да разбере какво чувствам за него като човек и за неговите теоретикопрактически достижения и тъй като единия начин е да направя двигателя и аз го правя, но другия е да пиша в неговия блог и чрез силно ограничаващите думи да се изразя. даже не можете да си представите какво чувствам аз за него и неговото дете единната теория на енергийното поле, която е трохичен фрагмент от всичко което е създал ..... ДАЖЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ, НО ИМАТЕ ШАНС ДА СЕ ДОБЛИЖИТЕ КАТО РАЗБЕРЕТЕ ТОВА КОЕТО Е НАПИСАЛ В НЕГОВИЯ БЛОГ ..... ИМАТЕ ШАНСА. аз знам, че повечето от вас биха искали да разберат принципите на двигателя, независимо дали позицията им е на крадеца или учения, но никога не забравяйте, че има и технически решения, които няма да видите, а и не е редно за сега да ги видите ..... все пак има авторска тайна, но пак ще се повторя това което ви дава учителя в блога е огромно и който има сърце да го види ще види всичко, ще видите ако не вие които сега четете блога то вие там напред във десетилетията, столетията и хилядолетията, и още едно но - виждам, че някои от вас и сега се усещат за какво иде реч ..... ние с учителя не сме балами, нито се правим на такива ..... умряха
цитирай
2. doctora - доктора
29.02.2012 17:53
баламите/ тъ пак се отплеснах ЗА АЙНЩАЙН И ДРУГ ПЪТ СЪМ ГО КАЗВАЛ, ЗАЩОТО УЧИТЕЛЯ МИ ГО Е КАЗВАЛ, НО ЕДВА НАПОСЛЕДЪК ГО ОСЪЗНАХ И ТО Е ЧЕ АЙНЩАЙН Е ОТКРИЛ ЗАКОНА ЗА ЕДНАКВОСТ НА СКОРОСТТА НА СВЕТЛИНАТА, КОЙТО ЗАКОН КАСАЕ И ГРАВИТАЦИОННАТА СТУДЕНА, РЕАКТИВНА СВЕТЛИНА СПРЯМО ИСТОЧНИКА ОТ КОЙТО ИЗХОЖДА НЕ ЗАВИСИМО ДАЛИ ИСТОЧНИКА Е ОТНОСИТЕЛНО НЕПОДВИЖЕН, ОТНОСИТЕЛНО ПОДВИЖЕН ИЛИ ОТНОСИТЕЛНО СЕ УСКОРЯВА ИЛИ ЗАБАВЯ ...... тръгнете като мен е моя приятелски съвет. аз тръгнах от разбирането на теорията и мислих че няма никога да разбера принципите на двигателя, но сега знам как работи и се върти и върти вътре в ума ми, но едно е теорията, а да я претвориш в плът не е едно и също ...... не хитрейте ..... просто няма нужда ..... единственото нужно нещо е да се учите и подготвяте ..... тази година е годината на дракона свещенното животно на древните българи, а не на братята китайци, тази година е годината на гравитацията ....... а сега няколко думи за учителя: вчера направих интересен пазарлък с един бай к.р. за парче плексиглас, бая голямо парче - близо 90 кг., от него ще направя остатъчните тапи - една за петия и четири за шестия сегмент ...... отрязани са че и остана и за още един сегмент парче голямо. тъ пазарлъка беше за 240 лв. само за сведение кг. плексиглас струва 11-13 лв...... както се казва съдбата помага ..... не че плексигласа е най-подходящ за тапи, но и той става ..... веднъж да излезнем от роторните сегменти ще ми светне и да подхванем окачванията ..... на вас четящите успехи в разбирането, а на учителя дружно да пожелаем здраве, защото пак ви казвам без него виждането на звездната врата ще се забави доста не зависимо колко е узряло общото съзнание на вида ...... амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3316612
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930