Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 11:09 - ДИРЕКТНА ГРАВИТАЦИОННА ЕНЕРГЕТИКА
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1144 Коментари: 5 Гласове:
1



Въпрос:  Може ли с подръчни материали да се направи система с гравитационно обоснован променлив обем и в условията на прости и понятни опити със съответни достоверни измервания да се покажи нагледно следното: -         Максималните и минималните обеми. -         Максималните и минималните им тегла. -         Максималните и минималните им гравитационни потенциали. -         Смяна на максималните и минималните им тегла с помощта на собственото им тегло. -         Наличието на постоянна работна сила при директните гравитационни двигатели.? Кратък отговор:     Може!      Ако за някой, който може да излезе от блатото на заблудата, че гравитационното поле е консервативно и има желание сам да направи тези измервания, да попита и ще му се каже как да ги направи.



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. abstrakttsionist - Re : gmihov
26.02.2012 11:27
Щом може , как стават ? нещо като схема , чертеж или снимка на макет . Да може с подръчни материали да се направи работещ мини макет на такъв двигател.
ПОЗДРАВИ :)))
цитирай
2. gmihov - abstrakttsionist
27.02.2012 00:35
Не мога да Ви изпратя схеми, чертежи по три причини по моя лична вина.
Първо в компютъра ми който е доста стар и бавен няма необходимата програма за компютърно чертане
Второ нямам и необходимата грамотност за такова чертане.
Трето нямам и устройство с което да внасям в компютъра си схеми, чертежи, снимки, графики,таблици и пр.
Мога да ви кажа какво Ви е необходимо и какво трябва да направите за да реализирате с подръчни материали система с гравитационно обоснован променлив обем и маса с която трудно може ад реализирате директен гравитационен двигател, но може в условия на реални опити да получите резултатите, които доказват, че гравитационното поле не е консервативно от които по нататък до различни варианти на директни гравитационни двигатели има само една крачка.
На първо време Ви е необходимо:
1. Метална топка с голяма плътност / оловна, желязна/ с радиус 10см. и повече.
2. Отворена метална консервна кутия с едно дъно и достатъчно дебели стени с радиус с 5-6см. по голям от радиуса на металната топка и не по висока с 5-6 см. от топката.
3. Здрава найлонова торбичка.
4. Силомер.
Какво трябва да направите:
1. Слагате металната топка в найлоновата торбичка и притискате торбичката плътно към топката и завързвате здраво отвора на торбичката ,близко, плътно до самата топка.
2. Разстилате плътно върху маса останалата част от торбичката, като топката лежи с завързаната част на торбичката към масата.
3. Върху разстланата част от торбичката поставяте консервната кутия с отвора, така , че топката да остане вътре в консервната кутия
4. Прегъвате краищата на найлоновата торбичка нагоре около кутията и здраво я завързвате, като с това затваряте пространството в кутията с топката в нея, прикрепена здраво към найлона с който е затворена кутията и служи да мембрана.
5. Хващане кутията за дъното и я вдигате нагоре. Виждате че топката я издува надолу. После я обръщате с мембраната нагоре и виждате ,че мембраната е хлътнала навътре в кутията в резултат на завързана за нея тежест.
При тези две положения на кутията тя има два различни обема.
Разликата в тези обеми може да поверите по следния начин.
Първо. В пълен с вода съд потапяте кутията с мембраната нагори и в друг съд събирате водата излязла извън съда с вода.
Второ . Напълвате отново до горе съда с вода и потапяте кутията във водата този път с дъното нагоре и събирате в отделен съд изместената от кутията вода.
Трето измервате по отделно събраните води от първото и второто потапяне на кутията и ги съпоставяте, като с тази съпоставка установявате разликата в обемите на кутията / вече система с гравитационна обоснован променлив обем/
6. Със силомера измервате теглата на кутията във водата, при мембрана отгоре и при мембрана от долу, с което установявате разликата теглото и при двете положения.
7. Двата различни обема Ви осигуряват двете различни тегла. Двете различни тегла Ви осигуряват да различни гравитационни потенциала. Двата различни гравитационни потенциала Ви осигуряват различни енергии, при падане и издигане. Различните енергий, при падане и издигане Ви осигуряват сумарна гравитационна енергия различна от нула, което показва, че гравитационното поле не е консервативно.
Забележка:
За реализиране на директен гравитационен двигател с такава система е необходимо още нещо да се знае, което също трябва да се провери, преди да се пристъпи към реализация на директен гравитационен двигател с такава система, което възможно, но трудно и полученият двигател е слон със сила на буболечка. Научно значим, но практически не достатъчно ефективен, поради голяма маса и малка работна сила.
цитирай
3. doctora - докотар
27.02.2012 00:52
това е великата тайна на вековете, но ...... макар и просто не е толкова просто ...... в смисъл: това техническо решение със сигурност ще покаже, че гравитационното поле не е консервативно .... даже и чисто теоретически то показва неговата неконсервативност и още повече подобни променливообемомасовици са правени преди няколко века, но защо няма директна гравитационна енергетика ..... просто е ..... само емперично не става ..... изисква се цялостна теоритична разработка за да може да се изчислява и планира практиката и нейното развитие, че и отвъд тази реалност ...... защо отвъд като теория и практика ....... защото ей гледай физикохимическата реалност в какви блата се заравя ..... от години се пише за молекулярните мотори и че подкисляването, а в случая на илия вълков с алкализирането на средата се постигат много високи скорости на въртене на молекулите най-често органични такива, имаме катализатори които ни пестят хилядолетия химическа работа в буквалния смисъл на думата, а я виж вижда ли се откъде катализаторите взимат енергията за въртенето на молекулите и напомпването на енергия в химическите връзки на различни съединения ...... нищо не се вижда, но ..... абстрактционист направи опита и ВИЖ и се присъедини към нас ...... колкото сме повече толкова и шанса за промяна в съзнанието е по-голям и в един момент ще се отпуши бентът на звездната врата ..... гледам по форумите колко мераклии има за свободна енергия ...... българите, а и не само те са готови ...... макар че ще я получат не съвсем от там от където са я очаквали ...... ИЗОТЪГЪЛА НА НАУКАТА. ..... амин.
цитирай
4. abstrakttsionist - Re : gmihov
27.02.2012 09:13
Здравейте , и без да правя опита , съм убеден от прочетеното че това несъмнено е така , но както споменахте трябва да се работи по подобряването на КПДто . Успехи!!! Мисля че при нарастване на мащабите на тъкъв ДГД със променлив обем ще расте и КПДто му , но не съм сигурен , ако примерно теглото и обемът на кутията и топчето се увеличат с много повече , и се потопяват в язовир . Ами ДГД със променлива маса , какво представлява ?
ПОЗДРАВИ!
цитирай
5. gmihov - abstrakttsionist
27.02.2012 10:42
С променлива маса предстамлява това окето представляват подводниците, които поемат и изхвърлят вода и нищо повече със следните разлики.
1. Вместо мотори имат лостови системи.
2. Могат да се преобръщат под влияние на собственото си тегло.
3. Предназначени са главно за работа на шуша.

НПД расте както с обема, но много повече зависи от мощността на лостовите системи/ вътрешни и външни/, при системите с гравитационно обоснован променлив обем и маса, които спрямо изразходваните гравитационни потенциали, при възстановяване на по големи гравитационни потенциали НПД в съответствие с закона за съхранение на енергията е по голямо от единиц. По отношение мощността на гравитационното силово въздействие НПД е нищожно малко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300341
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031