Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 10:01 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1067 Коментари: 5 Гласове:
0



Въпрос:  Каква е разликата между инертност и инерция в светлината на ОТБСВ? Кратък отговор:  Инертността е същност от същността на всеобщата базова същност на Вечността/ на Природата, на Бога/ , като материя, строго пропорционална на количеството й.  Инерцията е продукт на движението и е относителна величина, различна спрямо различните отправни системи, променлива, пропорционална на произведение от маса – количествена мярка за материя и скорост – път приет за единица мярка.    При сумарна външна сила върху телата , каквато реално не съществува, теоретично телата запазват положение на чисто инерциално движение, но не и реално.  При константно количество материя в телата инертността им , като величина е еднаква спрямо всички отправни системи.



Гласувай:
0



1. doctora - доктора
29.05.2011 01:08
съвременната физика не само, че не мисли така по тези проблеми, но мисля че и изобщо не мисли по тях и тези проблеми са сякаш извън центъра на внимание ..... абсолютна тъпотия ..... нещо което трябва да е в центъра на вниманието на една наука се оказва извън обсега и на възприятие..... крайъгълния камък на всичко сякаш не съществува..... енергийна бариера учителю. нещо ни прави слепи за истината..... мнооого могъщо нещо. понякога си мисля, че съм много близо до разбирането, а друг път сякаш съм безкрайно далеч..... инертността е самата материя, мисля че двете неща са право и обратно еквивалентни. инертността е материята, а материята е инертността..... не е просто инертна, а е самата инертност/съпротива/твърдост/плътност в смисъла на най-плътното..... пространството освен обем е по-скоро прав и обратен еквивалент на не съпротивата/неплътност по смисъл на най-неплътното/на празното място. най-интересна е истината за движението, но сега не ми се разсъждава повече. със здраве.
цитирай
2. doctora - доктора
29.05.2011 13:49
сега да си довърша снощното разсъждение: докато инертността е на практика материата/материалната/съпротивителната /плътната страна на бога тоест същност/същностна страна на бога на бога една от триединната му същност то инерцията е производна страна на бога и както и да въртя както и да го суча за мен инерцията е самата енергия /имаме права и обратна еквивалентност между инерция и енергия/ тоест това което ви говори учителя, че инерцията е произведение от маса и движение е същото като при енергията - произведение от материя и енергия. инерцията е качествена, но едновременно с това и количествена величина. защо е така: ами много просто защото от една страна инерцията си е инерция на дадена структурна форма на материята и касае като качество всяка една структура, но от друга страна инерцията на една звезда не е същага като инерцията на една топка за пинкпонк ..... все е инерция, но въпреки това едното е инерция на милярдмилярди тонове, а другото на грамове инертност или материален еквивалент. трябва винаги да се има предвид, че инерцията като движението е многомерна величина защото всяка една структура във всеки един миг от вечността извършва движение в безкраен брой посоки и реално в една посока може и да е инерциална характеристиката, а в повечето неинерциална ..... знам, че тези разсъждения изглеждат отвлечени и абстрактни, но не е лесно да се говори за вечността в ясни и разбираеми категории ..... ще разберете рано или късно. със здраве и успехи в разбирането ..... и имайте предвид, че и разбирането е динамична величина ..... амин.
цитирай
3. gmihov - Инертност и инерция
30.05.2011 00:16
Инертността е констатна величина за констанстна маса. Инерцията не е.
Инертността не зависи от скоростта на телата. Инерцията зависи.
Инертността не се увеличава с увеличение на скоростта. Инерцията се ускорява, както енергията се увеличава.
Инертността е противодействие. Инерцията е енергия и може да бъде противодействие и действие.










цитирай
4. doctora - доктора
30.05.2011 00:55
не знам до колко е вярна формулата за кинетичната енергия и със сигурност е по-вярна когато се коригира със коефициентите на относителност, но ..... ясно се набелязва фактът, че структурните форми на материята реално бидейки съставени от материя и движение винаги и вечно на "фона" на пространството реално се изявяват в ролята на енергията..... структурните форми на материята не просто съдържат енергия, а СА САМАТА ЕНЕРГИЯ. всички ние хората и всичко което ни заобикаля и което се съдържа във нас си е реално енергия/енергиен поток - вечен и безкраен. движението е основната компонента на енергийния поток, но без инертността нищо не става и за това инертността/материята ще бъдат вечно компоненти неразделни на енергията /самата енергия/. но друга ми е мисълта: пространството е не просто неразделна компонента на структурните форми на материята. то е не просто обема и вместилището, а е другия "край" на бога, антипода на инертността - неинертността, абсолютния еквивалент на нулата както материята е абсолютния еквивалент на еденицата. това което прави активната страна на вечността=бога - движението е да подрежда тези две крайности в безкраен брой комбинации. и макар и неуловимо и нехватимо пространството бива подреждано от вечността точно толкова колкото и материята от нещо също толкова неуловимо и вечно каквото е движението=светия дух=активната страна на вечността. древните са били изключително могъщи и развити и много добре и ясно са схванали, че основата е тризъбеца от материя/движение/пространство и това е хаоса, който изобщо не е хаос, а е просто нагуала на карлос кастанеда, това е носещата програма, но когато имаме четвъртата страна на вечността - сблъсъка се появява проявява латентното качество на светия дух/движението - подреждането/творчеството и четиризъбеца/кръста, който не е кръст на христа, а е кръст на отца/по-точно богинята майка/майката/вечността, тъ кръста е нагуала на карлос кастанеда - подредената страна на вечността, която изобщо не е подредена, но е вечн
цитирай
5. doctora - доктора
30.05.2011 16:52
всъщност грешката е моя и трябва да се чете, че кръста е тонала, а тонала е само и само подредената част на вечността или вечността в подредба, а не във съвкупност. нагуала е неподредения, но в никакъв случай не и хаотичен тризъбец. свръхабстрактно е и за това е трудно да се обясни. безмълвното познание не може да се обясни с думи прости, но винаги трябва да се опитва. амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3314471
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930