Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2011 17:28 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1732 Коментари: 10 Гласове:
1



Въпрос:    Защо твърдението на Айнщайн , че масата на телата зависи от скоростта няма физическо достоверност? Кратък отговор:    Защото, при изчислението на тази зависимост е изпуснал, че всяко движение е относително в резултат на което всяко импулсна сила , която ускорява движението да телата , с увеличение на скоростта им намалява до нула.  Масата, като мярка за количество материя не е и не може да бъде относителна и не зависи от относителността на движението. От относителността на движението зависят ускорението и силата. Те са които се променят, не масата.  Истината, че масата не зависи от скоростта има фундаментално теоретично и практично значение, включително и при директната гравитационна енергетика.



Гласувай:
1



1. beehive - oбяснение на отрицателен вот
30.04.2011 21:06
Нямах време за коментар и гласувах с отрицателен вот. Гласувах това защото, според мен, твърдението на автора на постинга, "че всяко движение е относително" е неправилно. Вярното е "Движението е абсолютно, а покоят е относителен".
цитирай
2. gmihov - beehive
30.04.2011 22:57
И покоят и движението са относителни, защото пътищата им спрямо различвите отправни системи са розличви.
Абсолютни са пространството и материята,защото определена част от тях е еднаква спрямо всичики отправни системи.
цитирай
3. beehive - Не желавя да споря. Казах мнението си.
30.04.2011 23:58
Вероятно трябва да си дефинирате по прецизно най-напред - понятията абсолютно и относително и какво ги свързва с понятието път, второ - отправна система и трето - движение и как се свързва с понятието - материя.
цитирай
4. gmihov - Коментар от доктора
01.05.2011 07:17
не мога да разбера защо "нещото" допуска чужди коментари, а не допуска моите, а пробвах от трите компютъра да пусна коментарии. непрекъснато опитвам и все ми ги изтрива..... малко се позамотах и не успях да ти се обадя по телефона. както и да е..... интересен е последния коментар на един читател..... той е есенцията на неразбирането на твоите идеи. толкова са прости, че според техните представи са повече от гениални и съответно напълно неразбераеми..... а за мен са повече от ясни. какво има да се дефинира като абсолютното означава неизменно откъдето и да го погледнеш, а относителното е изменчиво и различно от където и да го погледнеш. човекът е напълно ненаясно какво е покой и какво е движение за съжаление. и ха-ха-ха точно като папите гласува отрицателно без да го е осмислил. кажи му да вземе да прочете блоговете назад и ще види двете гледни точки за това какви са разликите между новата и старата научни парадигми. как да обясниш истини, които ще са понятни след столетия и хилядолетия, дори и след като цялата енергетика мини на гравитационен принцип. как да обясниш, че бог макар и вечно в движение е абсолютната отправна система защото е навсякъде и във всичко, че всичко е от бог в бога и бог е във всичко. как да обясним бог като безкрайновечна и отворена същност..... трудно. моля те учителю. препечатай тези мои думи като коментар от мое име, но през твоя компютър и ще постигнем две цели: първо ще го предизвикаме последния коментатор да пише, разбира се ако има дух в гърдите, а не е дърво и на второ място ще видим дали нещото ще изстрие моите думи когато си ги написал ти. спази и доктора за заглавие и напиши всичко до последната точка. със здраве. ще се чуем.
цитирай
5. beehive - Благодаря за допълнението.
01.05.2011 09:48
Аз очаквах още в репликата си към мен да цитирате Ваш конкретен постинг (или пък друг източник, на който се позовавате), където по-подробно да са дефинирани понятията (или категориите, или ...), с които боравите за да "докажете" едно или друго Bаше твърдение. Но от дупликата Ви, първите четири реда на която ме изхвърлят в недоумение (свързвам го с много високия Ви и неразбираем за мен стил на изразяване), разбрах , "че бог макар и вечно в движение е абсолютната отправна система защото е навсякъде и във всичко, че всичко е от бог в бога и бог е във всичко. как да обясним бог като безкрайновечна и отворена същност..... трудно", а това Ви определя като член на съвсем друг отбор, към който аз не се причислявам, дори не съм му фен. Благодаря Ви. Бъдете жив и здрав.
ПС: Радвам се, че имате три компютъра. Виждате, че ако човек не може да борави с тях, те се превръщат в куп "железария".
ППС: За Ваше сведение, от скоро в блог.бг се изтриват автоматично всички коментари, ако преди това не сте влезли с портебителското си име, иначе блог.бг Ви идентифицира като "анонимен" и Ви изтрива коментара.
цитирай
6. doctora - доктора
02.05.2011 01:07
в моят живот съм решил следното: който ми носи късмет иска или не, съзнателно или по-скоро не, е мой приятел. ти beehive ми донесе късмет, което означава, че си мой приятел независимо към кой "отбор" се причисляваш. ти не се захвана за правописа и стила. иронизира съвсем леко или почти леко, което е нормално за умният и мислещия човек, пестиш си думите и не говориш глупости и цинизми, което автоматично те слага в групата на хората годни да разберат новата научна парадигма..... и преди там назад в страниците писани от доктор михов съм коментирал и учителя е коментирал подробно за опорните пунктове на новата научна парадигма..... чети..... ние не сме малоумници и съзнаваме какво си мисли читателя отсреща, когатоговорим за бог и религиозните истини, но осъзнаването и разбирането, което стои зад нашите думи се различава от осъзнаването и разбирането на хората на старата научна парадигма и както ни нарече един читател назад - сектантите и религиозните фанатици. това което учителя е узнал за вечността и което благодарение на него и аз узнах е нещо велико и невероятно..... просто човек трябва да достигне до основата на вечността и да започне да мисли троично, а не двоично. вечността има три страни материя/движение/пространство , а не две страни - черно и бяло или още повече зло и добро. думите и формулите изопачават и завоалират истината..... ето примерно тъй наречената истина - относителен покой си е жив пример за неистина и заблуда. относителния покой като понятие и смисъл и осъзнаване завоалира фактът, че две структурни форми на материята са застанали в една отправна система, но в никакъв случай не са застанали неподвижно спрямо всяка една друга отправна система и структура или още по-точно като смисъл е спрямо пространството. белег за единна отправна система са и примерно потока от "инерциални" фотони и инерциални гравитони. имам само един компютър, а другите са на двете ми работи. ето за това учителя казва, че без вас няма да има директна гравитационна енергетика.
цитирай
7. doctora - доктора
02.05.2011 01:43
благодаря ти beehive и не се отказвай да четеш блога на учителя и да спориш..... може пък ние наистина да сме неуки и да ни просветиш, но по-важното е да положиш усилие да ни разбереш..... да разбереш от каква позиция на осъзнаване ние изхождаме..... приеми на доверие съвета и заявлението ми: ние с учителя не сме малоумни, нито шарлатани искащи да отрежат на патката главата. ние съвсем чистосърдечно се опитваме да ви просветим, а вие ако искате. даром нищо се не дава включително и знанието..... знанието изисква борба на съзнанието за да се ускори в дадена посока и да доведе до разбиране и осъзнаване. пак едно благодаря beehive и успех в разбирането. амин.
цитирай
8. doctora - доктора
02.05.2011 10:38
без вас знаещите, мислещите и можещите българи, а и хора като цяло не ще има директна гравитационна енергетика защото една и две птички пролет не правят. ние с учителя и да искаме не можем да знаем и да можем всичко. ние сме "изпратени" от вечността да мръднем колата от мъртвата точка, а останалото ще го направите вие. тези думи изглеждат смислово като проява на налудничаво месианско поведение, но не е така. просто те изразяват конкретната реалност така както се развива пред очите ми като обемен алгоритъм. всичко е програма в програмата или както казва учителя геном от генома до безкрай, а безкрая /или основата я наричаме с учителя/ е вечността с трите и достъпни за осъзнаване от нашите умове страни - материята/движението/пространството. без да се осъзнае, че основата, която е и основата и свода и всичко между тях и е съставена от три вечни и безкрайни страни - материята/движението/пространството и от тези три страни е направен света, не ще се разберат истините на учителя. осъзнаването на тези истини не е шега работа и изисква полагането на труд и сърце. без сърце не ще разберете единството и отделеността на материята/движението/пространството. без сърце не ще разберете, че ако има бог, а за мен има и още как, то бог е само и само единна и вечна троица от материя/движение/пространство..... и всичките божии закони, а това са само и само физикохимичните закони са истинските божии заповеди. но тези закони изискват "малка" корекция, особенно тези в които участва движението и тази корекция е свързана с коефициентите за относителност. когато се въведат коефициентите за относителност цялата картина се променя..... идва истинската картина, която не позволява да съществуват глупости от рода на ентропия, изкривено време пространство, унищожаване и преход на материя в енергия и обратно, съществуване на време като същност, зависимост между маса и скорост, абсолютност на нещо което е винаги относително и относителност на неща които са винаги абсолютни. итака нататък. успехи в ра
цитирай
9. doctora - доктора
02.05.2011 11:06
и още един път голямо благодаря beehive. голям камък ми свали от плещите. много е важно за четящите да видят две гледни точки за едно и също нещо. много е важно като двете очи за оценка на обема и разстоянието до предметите. моята гледна точка не е толкова добра като тази на учителя, но е достатъчна като втора отправна система към идеите за троицата. пак благодаря и със здраве.
цитирай
10. doctora - доктора
20.05.2011 00:56
рядко се връщам толкова на зад, но ей сега се загледах в гласуването - има само един глас/гласувал и той е за и в полза на учителя. странно е изказването на beehive, че е гласувал против при положение, че няма глас гласувал против. интересно .....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3313834
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930