Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 09:33 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 718 Коментари: 2 Гласове:
0



Въпрос:  Кои са двете основни причини за използуването на нови енергоизточници? Кратък отговор: 1.   Да се отговори на растящите нужди от производство на енергия. 2.   Да се предотвратят гибелни последици, свързани с производството на енергия по отношение на човека и природната среда.   Ако днес базираме енергетиката изцяло само на дърва едва ли би останало дърво на земята.  С включването на въглищата в производството на енергия възможностите на енергетиката нарастват, но от това дървесината не става по евтина и собствениците на гори не печелят по малко от колкото в миналото. Ако базираме енергетиката изцяло на базата на въглищата не бихме могли да се справим не само с растящите нужди от енергия , то и от пагубните последици за човека и природата.  Ако базираме енергетиката изцяло на петрола от това цената на въглищата едва ли ще намалее и те ще станат по малко полезни за хората. Но екологичните проблеми сигурно ще станат много по големи. Внедряването на атомната енергетика увеличи възможностите на енергетиката, но не намали цената и общата консумация на петрола. Ако базираме енергетиката изцяло на атомната енергетика, от атомни гробници , не знам какво ще остане за хората за безопасен живот.  До сега нито един енергоизточник, които Вечността –Бог със своята обективна същност не предоставя безплатно, не е изхвърлил другите енергоизточници на бунището на историята и не е намалил цената и печалбите от другите енергоизточници.  Наред с това, въпреки, че Вечността ни предоставя безплатно енергоизточниците, тяхното използуване става с труд и разходи.  С труд и разходи ще я има и бъдещата директна гравитационна енергетика заедно с досега съществуващите, без която човечеството няма да може да продължи своето съществуване и оцеляване на земята и в космоса, както днес атомната енергетика е на лице редом с енергетиката на базата на дървесината, въглищата, петрола, природния газ и печалбите от тях не са станали по малки и броят на хората ,които ги ползуват, като природно благо по малък.  


Тагове:   Обективната,


Гласувай:
0



1. анонимен - доктора
29.01.2010 00:37
е сега разглеждах АБВ - то. последните страници от януари - сега. бяха зачекнали темата с гравитационния двигател, който уж бил създаден от българин във франция. между другото споменаваха и твоето име, че си говорил за такъв двигател и че може би си ти. ха-ха-ха. друг е въпроса че си ми казвал, че имаш познати във франция. между другото споменаваха, че ти отдавна не си писал там. мисля, че бачо ачо беше. интересен човек. явно темата за " вечния двигател " доста го интерисува защото се включва доста активно в оборването на несъстоятелни идеи. ха-ха-ха. ако знаех как бих им написал да четат по-внимателно " СЪЩНОСТ НА ВСЕМИРА - ГРАВИТАЦИЯТА " но първо незнам как да пиша на тази страница / а и не изкам да питам госпожата тя знае, а и там само чета /. най ми е интересно и най - добре разбирам и се усъвършенствувам / нямам време за четене на сериозни учебници, чета само обзори / когато се " появи " знаещ читател и започне да спори със теб " на живот и на смърт " ха-ха-ха. сега ще им предложа на твоите читатели как могат да те разберат. първо четат всичко. второ четат всичко много пъти и се опитват със зъби и нокти да те разберат, а не да те съдят и да се правят на много умни и тогава знанието ще ги посети изневиделица и ще започнат да разбират " простите " истини. ха-ха-ха. независимо, че се смея съм много сериозен за препоръката. със здраве учителю.
цитирай
2. анонимен - доктора
29.01.2010 00:46
знаеш ли, че сега ми мина следната мисъл и разсъждение. ТЯХНАТА физика вече не ме интерисува, макар, че почти всички формули ще бъдат запазени, но тези в които участва движението ще бъдат коригирани с коефициентите за относителност. напрактика ще се получи НОВА ФИЗИКА И СЪОТВЕТНО НОВА НАУЧНА ПАРАДИГМА. ето любимата ми тема за пътуване във времето, пробиване , осукване, надскачане, изкривяване и т.н. на простанството вече знам, че е абсолютна глупост и заблуда и филмите на тази тематика ми станаха безинтересни, а много обичам н.ф. екшъни. как се променя човек от една велика идея. амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3314508
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930