Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2009 10:05 - ЗА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА С ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 962 Коментари: 3 Гласове:
1



   Въпрос: Какво количество води съдържа коритото на р. Дунав в сектора , като граница с Румъния? Кратък отговор:  При средно сечение на водния поток от 2000кн.м. и дължина 400крм. Общото количество воден поток е с обем:            V = 2000.400000 = 800 000 000 куб.м.   Въпрос:  Колко голяма е гравитационната импулсна сила но това количество вода , при скорост от порядъка на 1м/с.? Кратък отговор:     Без големи отклонения импулсната гравитационна сила с опростено изчисление е  И = 8.10^8t.Cos.alfa.= 8.10^7t= 8.10^10kg= 8.10^11n.     Въпрос:    Какво е количеството на работата, която извършва тази гравитационна сила за една секунда, каква е енергийната мощност на водите в този сектор, при посочените конкретните данни?  Кратък отговор: Мощността е от порядъка на:                   W = 8.10^11n.1m/s = 8.10^12nm.   Въпрос:  Какви енергийни мощности ще получим , ако с индиректни, придънни енергийни магистрали, без да нарушаваме екологията на реката и без да пречим на корабоплаването по нея, извлечем 1% от тази мощност за произмодство на енергия? Кратък отговор:  Енергийните мощности за производство на енерги ще са ог порядъка на:                      W = 8.10^12nm.0,01 = 8.10^10vat= 8.10=80Gvat. Въпрос:  Какво е нужно да се види достоверността на посочените резултати и да се пристъпи към тяхното по етапно реализиране? Кратък отговор:    Нужно е разум свободен от заблуди, “непогрешимост” надменност и пр., който да осигури конкретна и достоверна проверка на тези резултати и как те мотат да се реализират,за което ще е необходима и конкретна техническа информация, за която цел , в условията на икономическа криза могат да се използуват и студенти по физика, математика и енергетика.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - доктора
02.01.2010 03:24
мислех си, че поне ще е лесно да схванат идеята за истинско аксиоматезиране на физиката на базата на твоите теории, а виж каква се оказва реалността. те учените дори не им е идвала идеята, че физиката може да бъде аксиоматезирана и тази аксиоматизация е много по-истинска от аксиоматизацията в математиката. математиката е сложен езиков инструмент, но е само инструмент и нейните аксиоми в голяма част от случаите отговарят на действителността само частично. чисто права линия няма и неможе да има, а и чисто крива линия няма. освен това няма линии, а има квантувани абстрактни потоци от структурни форми на материята движещи се в други структурни форми на материята. самият бог е квантов по същност, но това реално не се разбира или по точно не се разбира защо е така, а е така заради разделението на вечността на дупка недупка, пространство материя. като и това разделение е условно, а имаме разделение в единството. със здраве.
цитирай
2. gmihov - ДОКТОРА
02.01.2010 08:26
Радвам се, че за чест на лекарското съсловие ти все повече и помече разбираш тово, което физиците трябва за разберан, че математиката е език, а физиката е реалността и всяка реалност е част от всеобща реалност- Вечност, Всемир, Космос, Бог и пр.
Обестивната истина не е в математиката, не е в езика на словото, а в реалността, като част от Вечността и като всеобща такава.
Ще се появят и други, които ще започнат да разбират това, както ти вече го разбираш и моята прогтноза, че след мен истините до които достигнах ще стегнат до хората и ще де оползотворят за да го има човечеството ,както на земята, така в космоса.
цитирай
3. анонимен - доктора
02.01.2010 11:52
нещата трябва да станат докато ти си тук. защото на ниво съзнание и разбиране ти си огромна сила ама наистина огромна която тласка съзнанието на човечеството в правилна посока. не си мисли, че си просто човек. видимо с очите прости е така, но на ниво съзнание на човек, човечество и природа ти си огромен енергиен поток пратен от движението да промени движението на съзнанието на хората защото явно според природните закони са "заслужили" преминаване на ново ниво. но въпреки всичко по закона за свободната воля ние може да пропуснем шанса си. / покрай теб осъзнах колко лесно една ключова идея може да премине в небитието /единствения начин да непропуснем шанса си е да създадем ДГД - то и ти да си тук защото ще е необходима и защита докато се утвърди. и преди съм ти казвал, че аз разбирам и вярвам. преди няколко вечери сънувах сън как съм направил двигателя и оглеждам подробностите му. и той работеше и имаше звук. / сънищата които имат звук са много редки. обикновенно са само картини. / и небеше много голям. мисля че ще се вместим във височина 3-4 метра. и беше точно спираловидния тип установко. голяма съпротива има средата. / преди да срещна теб така наричах това което наблюдавах като реалност и действие, а най-малкото което придобих от теб е правилното мисленеедни и вече го наричам инертност и инерция на средата, което е правилната терминология. невиждат тюфлеците, че самото обучение е точно приложена сила на ниво съзнание която води до инерция и тази инерция помага при специализираните дейности на човека и при специализираното мислене. невиждат./ контакти ги правя четири дни, а идеята беше да свърша за ден. само бушоните за пример: смених главния бушон на гаража с 63 амперов, а се оказа, че бушона на апартамента / към него е вързан гаража / е 61 ампера... смях в залата. сега съм сложил 40 амперов и съм сигурен, че гаража ще "изключва" преди апартамента... ха-ха-ха. а иди и им обясни, че реално изказваш с думи прости пътищата на съзнанието и действията на човека в него и как те са подчинени на законите описани в ОТБСВ. аз продължавам и съпротива или не се движа към края. със здраве.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3314552
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930