Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2009 01:29 - Въпрос с кратък отговор
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 961 Коментари: 2 Гласове:
0



Въпрос:  За какво, което преди времето на Архимед и от времето на Архимед се знае споря в продължение на 50 години с учени и лаици за да докажа,че гравитационното поле не е консервативно и това не е в противоречие с закона за съхранение на енергията? Кратък отговор:  Преди времето на Архимед се знае ,че телата под влияние на собственото си тегло могат и се преобръщат.  От времето на Архимед се знае, че с помощта на лост или две макари с  по голяма тежест, която пада на определена височина може да издигнем по малка тежест на много по голяма височина.  От моите опити в 1960 и 1984г. се знае, че ,при преобръщане ,под влияние само на собственото си тегло, системите с гравитационно обоснован променлив обем и мака могат да променят теглата си от определен максимум до определен минимум и обратно.  В продължение на 50 години аз пред учени и лаици говоря и показвам, че както с всяка друга тежест с по голяма тегло може да издигнем тежест с по малко тегло на по голяма височина и да я оставим да се преобърне под влияние на собственото си тегло и да получим по голям гравитационен потенциал от изразходвания,  така това е възможно и когато тежестите са системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса.   В заблуда и учени и лаици ме слушат, но не ме чуват. Гледат какво им показвам, но не виждат. Те , уверени в своята “непогрешимост” “знаят”, че гравитационното поле е консервативно, както папите и кардиналите по времето на Коперник и Галилей са знаели, че земята е неподвижна и не се върти за да има ден и нощ и никаква друга истина не ги е интересува.  При такава реалност и днес, както по времето на Коперник, Галилей, Ж.Бруно, Р.Майер трудно научен спор се води за да се уточни дадена конкретна обективна истина, за да се види “земята” такава, каквато Бог я създал, а не както в свещени писания е отразено и папи и кардинали твърдят. За щастие обективната истина е такава, каквато Вечността – Бог я създал и рано или късно тя достига до съзнанието на хората, въпреки съпротивата на тези, в наука и религия, силни с пара и власт, които се считат за “непогрешими”.    Така е било и така ще бъде. След време ще се намерят и след непогрешимите от чисто любопитство да се замислят и проверят моите опити и да отворят широко вратите на директната гравитационна енергетика, от която човечеството вече има жизнена нужда за да може да достигне до радикални решение за решаване на глобалните проблеми ,които застрашават бъдещето му на земята, като: замърсяването на природната среда, климатичните промени, транспорта, който задушава движението в градовете и по магистралите и пр.  


Тагове:   отговор,   въпрос,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - доктора
04.12.2009 18:49
аз мисля, че не се разбира същността, истинската прилика и истинската отлика в потенциалната и кинетичната енергия иначе щяха да разберат и схванат ДГД. за същността на движението да неговорим.
цитирай
2. gmihov - доктора
04.12.2009 23:09
Неразбирането идва главно от това,че фундаменталните закони ,които обуславят и гарантират наличието на условия, при които гравитационното поле не е консервативно и ДГД-ли не са вечен двигател се ползуват от учени и лаици, като догми,без да се анализират конкретните условия,при които могат да се видят конкретните обективни резултати и проумее тяхното наличиеу като откритие и изобретение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3301258
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031