Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2009 14:34 - ПРОПОСКИ ПРИ......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 1381 Коментари: 6 Гласове:
0



ПРОПУСКИ ПРИ НЮТОН И АЙНЩАЙН ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СКОРОСТТА.      Нютон, при формулирането на закона за гравитационната сила, приема безкрайно бързото силово въздействие на гравитацията и изпуща относителността да движението, което сам той много добре анализира и извежда не само математически, но и физически достоверни формули. При това положение, при ускорително движение се получава постоянен импулс, което, на базата на неговата формула математически е достоверно, но не и физически, реално, защото всяка сила,независимо каква е,когато създава ускорително движение намалява и има граница , при ползуването формулата на Нютон, без корекцията, която аз внесох в формулата на Нютон, при изграждането на моите теории , граница за скоростта на гравитацията няма. Айнщайн, приема скоростта на светлината, като крайна, при което също изпуща относителността на движението. При него също, на базата на този пропуск, се получават математически достоверни, но физически недостоверни резултати. Такъв е случаят с формулите за зависимостта на масата от скоростта, на базата на постоянен импулс, при ускорително движение.  Повече информация в gmihov.blog.bg


Тагове:   Нютон,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - още много хляб
03.11.2009 14:38
трябва да изядеш, докато разбереш ТО
цитирай
2. gmihov - анонимен
03.11.2009 14:57
Повече хляб ще трябва да се изяде за да се разбере ОТБСВ.
цитирай
3. анонимен - доктора
03.11.2009 18:04
само се моля наистина да немине цяло хилядолетие докато тюфлеците учени и недоучени разберат ОТБСВ. дори и сто години още вероятно ще са фатални защото смърта незасяга само вируса и човека а касае цели народи, цивилизации, планети, звезди, галактики и асънъмъ. покрай теб доктор михов разбрях колко съм зле в разбирането на света, а за другите тюфлеци да неговорим. още от малък във схващанията, разбиранията и формулите за лостта, зъбните и ремъчните предавки чувствах че нещо куца и щях така и да си остана на интуитивно равнище докато несрещнах теб. това което куца е разбирането за силата на силите, обединителката на полето - движението. освен за движението на тюфлеците им липсва и разбирането за това що е то материя, пространство, координатна система, силов център, относителност, закон за съхранение на енергията, глупостта кое е първичното съзнанието или материята, глупостта обединение на време с пространство, глупостта изкривяване на измерение на движението и изкривяване на същността която се описва с думата дупка и т.н. и т.н. с други думи тюфлеци от различни калибри. вместто да ти целуват ръката и да задават смислени въпроси те те съдят по един или друг начин, а неразбират че ти се връщаш от там където ние ще сме след сто години. бих ги изпсувал много цветисто, но нетрябва. амин.
цитирай
4. gmihov - доктора
04.11.2009 00:14
Има обективни истини, които хората интуативно са осъзнавали и хилядолетия с езика на словото са ги повторяли, безброй пъти, до индивидуални представи за тях, без да се докоснат до тяхната същкност. Такива са истините: "Всичко е от Бога, в Бога и Бог е във всичко", " Без Бог да разреши не може и косъм от главата на човек да падне", "Ако Бог е решил ще стане" .
В хода на вековете , по силата на същността на Вечността, която Бог,Всемир, природа, космос и пр. се нарича и ненарушимите обективни закони, които произтичат от нея човечеството се доближава все повече и повече до същността на Вечността-Бог от която и в която всичко произтича и която във всичко се намира,от кванта до галактиките, включително и у човека с тяло, ум и чувства.
Считам, че ако до сега принципите на Нютон бяха обективната истина в човешкото познание, която стой най близко до същността на Вечността -Бог, с ОТБСВ , неделимото и съхранимо триединство от: просранство - материя движение, което обяснява от къде идват принципите на Нютон ще заеме още по близко положение до същността на Вечността Бог, като всеобщ извор на всичко във Всемира, като единен и неделим процес на изграждане и разграждане на всичко.
цитирай
5. анонимен - доктора
04.11.2009 09:36
ето затова казвам, че на този бял свят има поне още един човек който ще разбере истински ОТБСВ. това е стивън хокинг. неговите сващания, изказвания и представи за нютон са много близки с твоите. може би му липсва практическата страна на нещата, но интелектът му е на много високо ниво и би трябвало да обхване идеята. има две нота. едното е предвит сериозността на заболяването което носи дано да е във форма, а другото е че компакта от твоите идеи съм го направил преди месец и все още от ремонта на село не ми остава време да му направя втората редакция и да го дам на жена ми за стилните корекции преди да ти го пратя при теб за да го коригираш както кажеш и да го превеждаме. атаката ще е поне на два фронта, а може и на повече. само се моля за теб ( ако трябва да бъдем истински смирени и за себе си защото воистина няма гаранция за живота независимо на каква възраст си. ) да си жив и здрав. амин.
цитирай
6. анонимен - доктора
04.11.2009 10:10
между другото сега ми дойде една идея. поетите и поетесите затова са по активни в гласуването за твоя блог в положителен смисъл защото те виждат силата в твоите стихове. независимо че стилът ти не е на особенно високо равнище смисъла и изказа на словото ти са на супер ниво. със сигурност има хора с великолепен стил на написаното от тях, но немогат да родят от сърцата си нищо ново. тези хора които четат стиховети ти със сигурност могат да четат между редовете и да осъзнаят смисъла на написаното и затова гласуват за теб. по подобен начин стои и написаното от теб на "физическия" фронт. те братята учени виждат стила на научния ти език вместо да виждат смисъла който стои зад него. те очакват да говориш с тяхната терминология. аз го виждам. и все пак от тях виждам, че има хора които чувстват че нещо не е наред и следят внимателно твоите разсъждения. аз им предлагам да тръгнат от обратната страна. първо да си представят чисто теоретически че ти си гений ( имам предвид не изтърканата дума, а същността която стои зад нея ) който е завършил медицина, но твоето сърце не е било "обречено" на медицината а е било "обречено" на физиката. ти напрактика си бил"закърмен" с медицинския език, а не със физическия. поради тази причина ти говориш с физически език, който си си изграждал сам ( също по подобен начин стоят нещата с математическия ти език ) за да можеш да обясниш обективните истини които са в сърцето ти. по подобен начин са стояли нещата при нютон и неговия език, който и до сего не е напълно разбран. братя мои трябва да почуствате истината и тогава ще дойде осъзнаването. не е лесно гения да донесе новата истина на този бял свят. трябва и ние да му помогнем. ако без предубеждение разберете, че редовете са написани от велик човек, ще започнете да полагате истински усилия да ги разберете, а положите ли усилия в правилна посока истината ще дойде в съзнанията ви. така е устроен бог, който сме и ние. дано да съм ви бил полезен с моите смислови абракадабри. извинявай доктор михов, че те наричам гений ( знам че не ти харесва особенно ) ама си си гений ЧОВЕЧЕ. амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3310878
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930