Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2008 09:21 - ЗА ВСЕОБЩАТА БАЗОВА СЪЩНОСТ.....
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 753 Коментари: 3 Гласове:
0



ЗА ВСЕОБЩАТА ОБЕКТИВНА БАЗОВА СЪЩНОСТ НА ВСЕМИРА И ТОВА, КОЕТО ПРОИЗТИЧА ОТ НЕЯ, КАТО ОБЕКТ НА ОБЕКТИВНОТО ЧОВЕШКО ПОЗНАНИЕ ВЪВ ВСИЧКИ НЕГОВИ НАПРАВЛЕНИЯ В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА.

- реалности и резултати за обективна и достоверна дискусия с цел изясняване на обективната истина по отношение на тяхната същност и полза -

 

КРАТКО ВЪВЕДЕНИЕ

 

  В 1960Г. на базата на конкретни и достоверни теоретични и експериментални резултати открих, установих и доказах НАЛИЧИЕ НА УСЛОВИЯ, ПРИ КОИТО ГРАВИЕТАЦИОННОТНО ПОЛЕ НЕ Е КОНСЕРВАТИВНО, на базата на които изобретих и първите варианти на ДИРЕКТНИ ГРАВИТАЦИОННИ ДВИГАТЕЛИ.

  В 1984Г. Повторих моите експериментални от 1960г. с което отново потвърдих достоверността за наличието на условия , при които гравитационното поле не е консервативно и директните гравитационни двигатели.

  В периода 1960 -2008 год. сам и със съавтори достигнах до обективни и достоверни резултати, които , на базата на закона за съхранение на енергията и неговата ненарушимост обуславят и гарантират директна гравитационна енергетика с неограничени възможности за икономически изгоден и безопасен добив на енергия , на базата на гравитационното поле на земята и други небесни тела, като естествени и неизчерпаеми източници на енергия.

  За да дам необходимите обективни и достоверни теоретични обяснения на постигнатото от мен и съавторите ми създадох следните теории:

1. За безкрайност на енергията във времето , на базата на съхранение на движението и неговата относителност.

2. Общата теория за енергийните потоци / полета/, също на базата на съхранението на движението и неговата относителност.

3. Теорията за базовата същност на Вечността,  на базата на неделимото и съхранимо триединство от: пространство – материя/ вещество/ - движение, като всеобщ, фундамент на Всемира и всичко в него.

  С тези свои и на съавторите ми достижения още в 1960 год. разбрах , че се изправям срещу две фундаментални заблуди в обективното човешко познание, за консервативния характер на гравитационното поле и погрешната кволификация на дипректните гравитационни двигатели, като вечен двигател,   които по значимост  и съпротива не отстъпват на заблудите, които  са биле на пътя на достиженията на Корерник, Галилей,

 

                                                         2

 

Ж.Бруно, Р.Майер и др.

 Разбирайки срещу какво се изправям  още в 1960 г. направих за себе си  две прогнози:

1. Докато съм жив трудно ще се справя с съпротивата на тези две заблуди, владеещи масово съзнанието на специалисти и лаици.

2. Обективната истина , за разлика от заблудите е вечна и ненарушима и рано или късно тя достига да съзнанието на хората. Така ще стане и с истината, че има условия, при които гравитационното поле не е консервативно и директните гравитационни двигатели до които достигнах не са вечен двигател, както обективните истини в миналото  относно неподвижната земя, неделимостта на атома, наличието на закон за съхранение на енергията и др. са достигнали до съзнанието на хората и днес те ги използуват.

  Изтеклото време от почти половин век от 1960 г. до сега подвърди достоверността на моята първа прогноза. Има вече специалисти и любители , които разбират обективните истини до които достигнах, на все още официалните научни, административни и други институции  и работещите в тях продължават официално да отричат априорно това, до което достигнах, без нито една от тези институции да е повторила моите опити и да е видяла конкретните резултати, считайки ме за невежа, фантазьор, луд и не знам още какъв.

   Целта на настоящата дискусия , която предлагам е да изясни обективната истина относно това до което , като обективен резултат, откритие , изобретения и теория предлагам  и да се оползотвори от хората за радикално и ползотворно решение на проблемите, които днес вече осезаемо засягат бъдещето са човечеството в сферата на енергетиката, икономиката, демографията , екологията,  транспорта, жизнения стандарт,

климатичните промени, по пълноценното и ползотворно използуване на природните богатства на земята и други небесни тела, овладяването на космоса и др.

 За да бъде тази дискусия обективна, достоверна и полезна необходимо е реалностите, резултатите и изводите по които ще дискутираме , поради големият обхват на темата, включващ всички направления на обективното човешко познание , максимално да се конкретизират и уточняват по отношение на тяхната обективна същност, като реалност , като резултат и като обективен и достоверен извод.

  Необходимо е реалностите, резултатите и изводите по които ще дискутираме да следват определена логическа последователност за да не прескачаме от корените на дървото направо на плодовете му без да се

 

 

                                                        3

съобразяваме, че то има стебло, клони, листа, цветове.

  За достоверност, при нашата дискусия необходимо ще е понятията с които ще боравим да бъдат максимално конкретизирани по отношение на

тяхната обективна същност за да не говорим за различни реалности и да искаме да се разберем или да говорим за едно и също нещо без да се разбираме.

    Както при всяка дискусия не може да минем без въпроси и отговори. Те също трябва максимално да бъдат конкретизирани за да бъдат достоверни и понятни за разбиране.

   За изясняване на всяка нова обективна истина не може да се мине без да се ползуват известни обективни истини, както без да се знае азбуката не може да се пише  и излагат мисли и чувства. Във връзка с това предлагам да започнем нашата дискусия с отговор на следния въпрос, на които може да отговорим с обективните познания, които имаме.:

   Каква е мощността на гравитационният енергиен поток, които изхожда от 1 кв.м. земна повърхност и какъв е обективният и достоверен извод, който може да се направи по отношение на енергийните възможности по отношение на гравитационното поле на земята, като естествен енергоизточник?

   Преди да дам отговорът на теорията за базовата същност на Вечността на този въпрос ще отбележа, че ако специалистите , както до сега в продължение на вече половин век продължават, като “богове” за мълчат по отношение на конкретните реалности  това ще затруднява изясняването на обективните истини  и тяхното оползотворяване.

   Отговорът на поставеният въпрос в светлината на теорията за базовата същност се базира само на известни в познанието обективни истини , които са:

1.     Мощността е работа за единица време.

2.     Работа е произведение от сила по път

На базата на тези отдавна известни обективни истини , като използува принципа на “Щангиста” теорията за базовата същност на Вечността  определя по следният експериментален и числов начин.

1.  На пътя на посоченият гравитационен енергиен поток поставя   все по големи маси и отчита работата, която даденият гравитационен поток извършва, както това става при определяне максималната мощност на щангистите.

2. Отчита, че колкото и голяма маса да поставим на пътя на този енергиен гравитационен поток , няма такава по отношение на която той да не може да извърши съответна на големината й рабата, каквото  има при щангистите, когато им се постави тежест която те не могат да вдигнат и извършат работа.

 

                                                            4

 

  Изводите които прави теорията за базовата същност на Вечността по отношение на мощността на този гравитационен енергиен поток  и по отношение на гравитационното поле на земята, като цяло  са :

 1 Мощността на всеки гравитационен поток в съответствие с закона за съхранение на енергията и принципа на Нютон, че всяко действие има равно на себе си противодействие  клони не само теоретично , но и практически към безкрайност.

2.При неограничената мощност на гравитационните енергийни потоци /полета/ възможностите им, като естествени  енергоизточници са неограничени и от тях могат да се черпят неограничени количества полезна енергия за нуждите на хората.

З а б л е ж к а:

  Без разбиране достоверността на тези два извода не може да се разберат неограничените икономически изгодни и безопасни възможности, които бъдещата директна гравитационна енергетика предлага на базата на която човечеството може да реши радикално своите проблеми от които зависи бъдещето му.

  За да стане това, необходимо е специалистите да преодолеят своята заблуда, че гравитационното поле е консервативно и да се произнесат конкретно и достоверно по тези изводи, без априорни и необосновани мнения и становища.

   

 

 

  

 



Тагове:   същност,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gmihov - За същността и......
19.12.2008 00:03
ЗА СЪЩНОСТТА И ПРОИЗХОДА НА ГРАВИТАЦИЯТА В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСДТ НА ГРАВИТАЦИЯТА

След, като изясних по възможният най прост експериментален начин , че мощността на гравитационното излъчване от земята клони към безкрайно големи стойности необходимо е изясним същността и произхода на гравитацията.
Теорията за базовата същност на Вечността изяснява тази същност и произход на мазата на следните известни отдавна обективни истини:
1. Няма и не може да има енергия Е = 0,5mv^2 и импулс I = m/v1-v2/ без наличие на движение на структура на материята спрямо друга структура на материята в пространството.
2. Няма и не може да има ускорение a = /m1 - m2/./v1-v2/ и сила F =ma , без пренос на движение, съответно на енергия и импулс между структурите на материята, включително и при гравитацията.
На базата на тези две обективни отдавна известни истини теорията за базовата същност на Вечността приема наличие на материален носител и

5

движение на същия , като обективна същност на гравитацията / наличие на гравитони/, които изхождат , като лъчение, подобно на светлината/ фотоните/ радиално от телата със скорост равна на скоростта на светлината.
На базата на неделимото и съхранимо/ вечно / триединство от : пространство – материя – движение , като всеобща базова същност на Всемира от която и в която произтича всичко и която се намира във всичко теорията за базовата същност на Вечността приема , че и гравитоните, в съответствие с законите за съхранение, съгласно които всяко пространство е част от всеобщото пространство и от нищо друго, всяка материя е част от всеобщата материя и от нищо друго и всяко движение е част от всеобщото движение , гравитоните, като структура на материята и движението ,съответно гравитационното излъчване също произтича от това триединство и всеки гравитон съдържа в себе си това триединство. Без това триединство, както няма и не може да има структура на материята, така не може да има и гравитон , като такава.







цитирай
2. gmihov - ЗА ТОВА, КОЕТО.....
19.12.2008 00:41
ЗА ТОВА, КОЕТО ПРОИЗТИЧА ОТ СЪЩНОСТТА НА ГРАВИТОНИЕТЕ, КАТО СТРУКТУРИ НА МАТЕРЯТА И ПОЛЗАТА ОТ НЕГО.
Това, което произтича от същността на гравитоните, като структури на материята , продукт на всеобщата базова същност на Вечността / на Всемира/ е:
1. Наличието на гравитационните полета на телата.
2. Гравитационната енергия Е = 0,5mv^2
3. Гравитационният импулс I = m/c-v/
4. Гравитационното ускорение gt = / m : M/./c-v/ , gt = /m :M/./c-vt/
5. Гравитационната сила F = mg

Ползата на това, което произтича от наличието на гравитоните, като излъчване от телата е:
1. Наличието на гравитационните полета , на телата, като естествени и неизчерпаеми енергоизточници без които не само живота на земята е немислим, но немислимо е и съществуването на небесните тела и небесната механика.
2. Законите за гравитационната енергия , импулс, ускорение и сила ни позволяват не само несъзнателно но и съзнателно да ползуваме движението, съответно енергията, която носят гравитоните., без което нашият живот на земята и в космоса е немесилим..








цитирай
3. gmihov - Коментар:
20.12.2008 08:37
Базовата съшност на Всемира, произтичащите от нея вечни и ненарушими природни закони и обективните и достоверни резултати, открития, изобретения и теории до които достигнах обуславят и гарантират бъдещата директна гравитационна енергетика с неограничени възможности за икономически изгоден и безопасден добив на енеригя на базата на гравитационното илъчване от земята и други небесни тела, формирако гравитационните им полета, като естествени, мощни и неизчерпаеми енергоизточници.
Да стане тази енергетика реалност е необходимо проловин вековната моно дискусия, която вода да стане поли дискусия.
Необходимо е и настоящата тема не само да се чете повръхностно, но да се чете задълбочено, без предубеденост и априорно отричане на отразеното в нея, като обективна истина.
Необходимо е и дискусията по нея да се превърни от моно дискусия в поли дискусия.
Знам и го разбрах още в 1960г. ,че дискусията да се превърне от моно в поли дидкусия е нещо моного трудно, когато открих наличието на условия, при които гравитационното поле не е консервативно и изобретих първите варианти на директни гравитационни двигатели. Разбрах още тогава,че и моите съвременици , специалисти в сферата на техническите науки, катто папи и кардинали от времето на Коперник и Галилей, специалсти в божите деля, знаещи по добре и от самия Бог,че е създал земята неподвижна,с чуство на непогрешимаст ще застанат срещу обективните истини с не по малко упорство, което изтеклото почти половин век време от тогава потвърди това.
Но!.въпреки упоритата съпротива на "непогрешимите специалисти и лаици" обективните истини са нещо мтого по упорито и ще дойде вреве, което вече наближава, когато и истината, че гравитационното поле не е консервативно, че директните гравитационни двигатели не са вечен двигател, че бъдещата директна гравитационна енергетика с неограничени възможности за икономически изгоден и безопасен добив на енергия , на базата на гравитационното поле на земята, като естествен, общодостъпен и безопасен източник на енергия, наред с другите енергоизточници, които човечеството ползува ще се разбере, че вече необходима за да го има човечеството и в бъдещето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300823
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031