Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2008 07:15 - ЗА РАЗБИКТА В ТОВА,.....
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 3201 Коментари: 3 Гласове:
0



ЗА РАЗЛИКАТА В ТОВА, КОЕТО ПРОИЗТИЧА САМО ОТ СКОРОСТТА И ОТ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ  СКОРОСТИ  И  ОТ ОТНОСИТЕЛНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО.

 

Само от скоростта произтича само относителен изминат път и нищо друго.

От разликата между скоростите, при относителността на всяка скорост произтичат:

1. Енергията и нейната относителност.  E =/ mv^2 / : 2

2. Импулсната сила и нейната относителност. I = m./v1-v2/

3. ускорението и неговата относителност. a = v1 –v2

4. Силата и нейната относителност. F = ma = m/v1=v2/

 

  От относителността на движението произтича невъзможността да се  изчисли, измери и определи всяка скорост спрямо общото пространство, спрямо което движението също е относително.

  Може да измерим нашата скорост спрямо пода на вагона, самолета в който пътуваме, но да изчислим спрямо земята ни е нужно да знаем скоростта на самолета, влака спрямо земята. Да я изчислим спрямо слънцето необходимо е да знаем скоростта на земята спрямо слънцето и т.н. до общото пространство. Освен това да се направи такова изчисление трябва да се вземе предвид и реалността, че във всяка точка от пространството върху телата и всяка тяхна структура действуват неопределен брой гравитационни сили, от които също зависи всяко реално движение във пространството.

   При тези реалности и скоростта на светлината е неопределяема спрямо общото пространство и е различна спрямо различните отправни системи със стойности по малки, включително до нула и по големи от 10^8m/s.

  Може да няма скорост на светлината по голяма от 10^8m/s спрямо източника от който изхожда, но няма светлина чието скорост да не е различна спрямо различните отправни системи. Такова чудо не може да има,защото то противоречи на движението и неговата относителност, като част от неделимото и съхранимо триединство от : пространство – материя – движение, като всеобща базова същност на Всемира от която произтича всичко във Всемира и която се намира във всичко.

 




Гласувай:
0



1. physnews - формулата за енергията
04.09.2008 22:31
е E=mc^2

когато става дума за относителност. за импулса следва: P=E/c

би трябвало да го знаеш.

а скоростта на свелината е ЯСНО определена. въпросът не е дали я има и колко е, а дали има и дурга по-бърза скорост. (но не на светлианта, рабира се). да, има "забавена" светлина. но това НЯМА НИЩО ОБЩО с посултатите, които си написал, а е съвсем друг ефект.

тъй че заключението в поста е просто научна пародия.

и да те питам като говориш за Всемир (с Главна буква ;-) и базови същности, не ти ли идва на ум, че повтарянето на едно-две изречения не е начуна обяснение, а чиста тавтология. особено, когато с елеменатерн поглед се вижда че просто бъркаш (още в началото) на идеите си.

просто това, което пишеш, не е вярно и не е оснвоано на никаква физика или физична идея. прост и доказан факт.
цитирай
2. gmihov - В отговор на коментара.
05.09.2008 03:43
П
цитирай
3. gmihov - В отговор на коментара.
05.09.2008 04:30
При моитемногобройни ми срещи, включително и тази през 1993г с Научният съвет , при ИФТТ съм с впечетлениет ,че и в науката, както и в религията могат хората да бъдат така обсебени от това, което са приели за неоспорима истина от книгите, които са чели, че слушат, но не чуват какво им говориш. Гледат но не виждат какво им показваш . Тяхната мисъл, просто се движи със скорост по голяма от скоростта на светлината в посока на това, което за тях е неоспорима иситина,и трудно, много трудно може да им обясниш, че зимата не е неподвижна.
Това вероятно в голяма степен важи и за самия мен.
Зная, че много неща не зная и допущам много грешки, но не мога да приема, както вярващите казаното от светците без обективни и понятни доказаталества.
Да конкретезираме нашя спор. Вие , на базата на много по големия обем от познания, получени от книгите и личния Ви опит твърдо сте убедени, че масата на телата зависи от скоростта им. Аз , изхождайки от това, което наблюдавам и това, което в много по малък обем съм прочел твърдо съм убеден, че масата на телата не зависи от скоростта им. Зависи импулса им, енергията им, поради това, че са продукт не само на материята, но и на неината скорост, но не и масата им, която за мен е само количествен израз за материята.
За да се разберем нужно е да се конкретизираме в нашия спор и изясним съдържанието на някои понатия. В конкретният случай бихте ли ми изяснили конкретно Вашето по отношение физическата същност на следните две понатия: материя и маса. Каква разлика има относно същността на тези понатия. Какво изразява точно едното и какво точно другото.
Мисля, че без да изясним и уеднаквим нашите виждания относно съдържанието на тези две понатия и зависимостта между тях, трудно може да стигнем до единомислие относно зависимостта на масата от скоростта.
Наистина въпроса за зависимостта на масата от скоростта по скоро е теоретичен въпрос, но той има отношение конкретно и по отношение на зависимостта на обемите, масите , теглата и гравитационните потенциали , при системите с гравитационно обоснован променлив обем и маса от положението им спрямо направлението на гравитационната сила, с които в 1960 година стигнах до откритието" Наличие на условия, при които гравитационното поле не е консервативно" и до първите варианти на директни гравитационни двигатели, които , в продължение на 48 години и учени и лаици отричат априорно, като религиозни деятели, твърдо убедени, че папата е непогрешим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300283
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031