Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2008 11:31 - КАКВО ПРИЕМА , ОБЯСНЯВА,......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 2190 Коментари: 9 Гласове:
0



КАКВО ПРИЕМА , ОБЯСНЯВА , ОТКРИВЯ  И ДОКАЗВА  ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА ДЪЩНОСТ  НА ВЕЧНОСТТА ?

 

       Автор: Г.К.Михов

 

П Р И Е М А:

 

1.     Приема, че има само една вечност ,като  реалност ,като реален Бог  и втора  такава няма  и не може да има.

2.     Приема ,че базовата същност на тази Вечност-Бог е неделимото и вечно триединство от: пространство-материя-движение.

3.     Приема, че това неделимо и вечно триединство е необяснимо с нищо друго  освен със собствената си същност.

4.     Приема, че това триединство,безначално и безкрайно,не  създаемо  и неунищожаемо  обуславя и обяснява със своята същност  всичко преходно.

5.     Приема, че то е база,творец и рушител на всичко преходно  от себе си,в себе си, в т.ч. и на човека с тяло,ум и чувства.

6.     Приема, че  освен  неделимото и вечно триединство и произтичащите от него вечни и ненарушими природни закони  друга  реална вечност  няма и не може да има.

7.     Приема, че освен общата характеристика за неделимото и вечно триединство,като база,творец и рушител  на всичко преходно  от Вечността-Бог собствена характеристика,която ги отличава едно от друго имат и неговите компоненти:пространство, материя, движение, независимо от това, че те са неделими едно от друго.

8.     Приема, че не само неделимото триединство от пространство –материя движение,като цяло е необяснимо с нищо друго освен със собствената си същност, но с нищо друго не са обясними ,освен със собствената си същност по отделно и пространството, материята, движението,което  прави независима същността им на едно от друго.

9.     Приема, че докато материята има вещеви характер,то пространството и движението нямат такъв.

10.  Приема, че пространството  със своята нематериална същност има само измерения  и никакви качества и взаимодействие  с материята и движението.

11. Приема, че всяка една от  трите компоненти  на неделимото и вечно триединство от пространство-материя-движение  съдържа в себе си другите  две  и се намира в тях.

12.  Приема, че всяка една от трите компоненти на неделимото  и вечно триединство от: пространство –материя- движение  е напълно прозрачно за останалите две.

13.  Приема, че материята съществува  в безкраен брой структурни форми  с пространствени размери между две недостижими  граници:  н у л а т а    и     б е з к р а н о с т а.

14.  Приема, че пространството и материята са абсолютни категории, което значи,че определена част от тях е еднаква спрямо  всички отправни системи

15.  Приема, че определено количество движение ,като количествена мярка на движението е различно спрямо различните отправни системи, в резултат на относителността на движението.

16.  Приема,че в съответствие със съхранението на пространството, материята, движението няма и не може да има преход между трите компоненти на  неделимото и вечно триединство . Не може пространство да премина в  материя и движение  и те в пространство. Не може материята да премине в пространство и движение  и те в материя. Не може движението да премине в пространство и материя и те в движение .

17.  Приема, че движението е единственото творческо  начало , присъщо само на Вечността –Бог  и на нищо друго.

18.  Приема, че със своето базово качество  и н е р т н о с т а  материята е инертен строителен материал на Вечността –Бог  и нищо друго.

19.  Приема, че пространството със своята не материална същност  е единственият безкраен, неподвижен терен  в който Вечността –Бог  от себе си, в себе си  изгражда и разгражда всичко преходно.

20.  Приема, че над не  делимото триединство от : пространство-материя- движение  ,като базова същност на Вечността –Бог  няма и не може да има нищо друго.

21. Приема, че и разумът  и  чувствата  са  продукт на  базовата същност на Вечността –Бог и без всеобщ разум не може да има и индивидуален такъв, както без всеобщото пространство  не може да има  частично такова, без всеобщата материя отделни неини структурни форми, без всеобщото и съхранимо движение  отделно единично  движение.

22.  Други.

 

О БЯ С Н Я В А :

 

1.     Откритите и формулирани принципи от Нютон за инертността, действието и противодействието  и пропорционалността  на силата  на масата на телата  с инертността на материята ,като нейно  базово  качество.

2.     Непълнотата на  открития и формулиран от Нютон  закон за силата с която се притеглят две тела  с отсъствието в него  на относителността на движението, което го прави  частен случай на  общия закон  за гравитационната притегателна сила , открит и формулиран  от мен /Г.Михов/, при  създаването на Теорията за безкрайност на енергията във времето и общата теория за енергийните потоци /енергийните  полета/, обосновани от  съхранението  и относителността на движението.

3.     Механизма на силово въздействие  при право и обратно  действуващите  енергийни потоци  даващи възможности  за директно черпене на енергия от тези потоци.

4.     Силата ,като продукт на движението и  количествен  израз на обмен на движение между структурните форми на материята.

5.     Вечния сблъсък между структурните форми на материята  със  съхранението на движението при което имаме:

1. Пренос на движение от една структурна форма на материята в друга.

2.  Пораждане на физическа сила.

3.  Разграждане на едни  и изграждане на други структурни форми на материята.

4.  Пораждане на корпускуларни  и вълнови енергийни потоци , формиращи  енергийни полета  в пространствата, които изпълват.

5. Липсата на неподвижна структурна форма на материята  в пространството  със  съхранението  на  движението.

6. Синхронизиране на часовниците с двупосочна информация

 при движещи се една спрямо друга системи.

7. Еднаквата скорост на корпускуларните  излъчвания от телата  във всички посоки ,независимо от  това  неподвижни или подвижни  са тези тела с инертността на материята.

8. Еднаквото гравитационно ускорение  за всички тела ,независимо от масата им  с механизма на гравитационното силово въздействие.

     9. Зависимостта на гравитационното ускорение от плътността на гравитационното поле  и независимостта му от масата на телата  върху които действува гравитационната сила.

    10. Не консервативния характер на гравитационното поле  с гравитационно обосновани промени  в обемите  и масите на телата .

11. Неизчерпаемостта на енергията и импулса   на енергийните потоци докато те съществуват  със наличието на движението при тях.

12. Центробежната сила ,като продукт на инертността на материята, а центростремителната ,като израз на външно силово въздействие ,каквато е при небесните тела движещи се по орбити род влияние на гравитационната притегателна сила.

13. Други

 

О Т К Р И В А    И   Д О К А З В А :

 

1.     Че  гравитационните полета ,продукт на гравитационно лъчение от телата ,обосновано от вечното движение не са консервативни.

2.     Че телата с гравитационно обоснован променлив обем и маса ,при  определено конкретно устройство  и определени конкретни условия  има: различни гравитационни потенциали между две  гравитационни нива, както и различна от нула сумарна гравитационна енергия ,при движение по затворен път в гравитационно поле.

3.     Че има директен достъп до гравитационната енергия на гравитационните полета.

4.     Че директните гравитационни  двигатели не са и не могат да бъдат вечен двигател,какъвто никакъв двигател не може да бъде.

5.     Че на  базата на  гравитационните полета  на  земята и други небесни тела ,като естествени  и неизчерпаеми енергоизточници ,докато съществуват , с директни гравитационни двигатели  може  да се реализира икономически  изгоден и безопасен неограничен  добив на полезна за хората енергия.

 

Ст.-Загора, 27.03.2004 год.

                                                                 Д-р Г.К.Михов

                                             Член на съюза на учените гр.Ст.-Загора

                          

 

 



Тагове:   Какво,   обяснява,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. physnews - с две думи:
01.09.2008 18:47
примаш че никога няма да можем да разберем немислимото, което е създадено немислимо и непознаваемо.

ама според теб материята е основния градивен блок на всичко и т.н.. Пич, КОЯ материя? тъмна, барионна, небарионна, екзотична .... ?

да не говорим, че това което твърдиш, че се приема, в голямата си част е ДОКАЗАНО грешно. тъжно, но факт :-) ако искаш, ще ти дам и статии по въпроса.
цитирай
2. gmihov - В отговор на коментара.
01.09.2008 23:21
Има само една матеиря. Не бъркайте понятието материя със структури на материята. Различните форми на съществуване на говорят, че има различни материи.
цитирай
3. physnews - напротив,
02.09.2008 08:05
няма една материя. стуткурата на двете материи барионна и небарионна е КОРЕННО различна. това би следвало да го знаеш.
цитирай
4. gmihov - В отговор на коментара.
02.09.2008 10:43
Има безброй структури на материята, но материята си е само една, вечна, несъздаема, необяснима с нищо друго, освен със собствената си същност.
Коректно е това, което отговаря на обективната истина.
Материя и структури на материята са две различни нещо, както материята от която е изградено всяко живо тяло и неговата структура, форма.
цитирай
5. physnews - напротив,
02.09.2008 13:37
това изказване е напълно грешно. материята не е една, не е вечна и се СТРЕМИ към унищожение (втори принцип на термодинамиката). и тя (нормаланта материя) е обяснима чрез струпаване на частици, предполагам си чувал за атоми, кванти и т.н.?
цитирай
6. gmihov - В отговор на коментара.
02.09.2008 22:41
Няма нормална и не нормална материя. Атоми, протони, неутрони, кванти, звезди , планети и пр. всичко това са структури на материята. Без материята тях ги няма и не може да ги има.
При наличието на движението всички те , като структура, като форма са преходни, но същността им / материята/ от която са изградени е съхранима , вечна.Не се създава. Не се унищожава.
Не са обяснява с нищо друго освен със собствената си същност.
Всдички те , като структура на материята притежават базовото й качество инертността на базата на която подчинени на принципите на Нютон.
цитирай
7. physnews - да де,
02.09.2008 23:45
само че принципите на Нютон са непълни. и това е факт от има няма половин век.

ненормална материя има - нарича се "тъмна материя" и в момента е огромна загадка за физиците.

като говориш за необсинамата същност: физиката иска да обясни именно същността и е стигнала доста напред в нещата. но очевдино ти не си и чувал за, примерно, струнна теория или теориите на великото обединение?
цитирай
8. gmihov - В отговор на коментара.
03.09.2008 07:07
Пълни или не пълни принципите на Нютон са едно от най значимите достижения на обективното човешко познание.
В светлината на теорията за базовата същност на Вечвостта те са непълни и не могат да бъдат всеобща база за едно всеобщо фундаментално обяснение на всичко, което реално съществува във Всемира защото произтичат само от част от общата характеристика на неделимото и съхранимо триединство от: пространство - материя - движение, от инертността на материята, като неино неделимо и вечно свойство, да се противопоставя на всяко външно силово въздействие, на всяко движение.
Според моята теория за базовата същност на Вечността, на Всемира само неделимото и съхранимо, вечно, несъздаемо и не унищожаемо триединство от про9транство - материя - движение е едествената обективна реалност, която, като всеобща база, фундамент, може да даде фундаментално и достоверно обяснение на всичко във Всемира.
Готов съм да се откажа от тази всеобща фундаментална база на безначалния и безкраен Всемир , ако някой ,на кратко може да ми посочи и докаже:
1. Някаква реалност извън пространството.
2. Накяква структура на материята, която да не е от това триединство, да не притежава неговата обща и частични характеристики, като пространство, като материя, като движение
3. Пространство, което да не е част от всеобщото пространство.
4. Структура на материята, която да не е част от всеобщата материя.
5. Движение, което да не е част от всеобщото движение.
6. Отделно самостоятелно съществуване на пространство, матеря, движение.
7. И още доста реалности, които не може да ги има без тази всеобща реална база на Всемира , без този всеобщ геном на Всемира от който и в който произтича всичко и който се намира във всичко, което реално го има във Всемира, като база, Бог, природа, както искате така го наречете.
Не може да се абясни необяснимото, като: Вечността, безначалиено, безкрайността , но те ни обясняват това, което е около нас и у нас, включително и нашата мисъл и чувства.
Тази тема не е за всички. Не е лесно в простото да се види и най сложното. Не е лесно да се види и проумее, че между падащият камък и формирането на нашата мисъм и чувсва има нещо общо, което ги обяснява. Не е лесно да се разбере, че има и необясними неща, които понатия и реалности, като Бог, като природа , Всемир и пр.
цитирай
9. gmihov - Има!
25.07.2011 16:52
Има прости и очевидни неща, които се знаят и виждат от всичики, но когато, при филосостване се пренебрегват и се застава над тях от изкачилите се високо в познанието хора се стига до научна слепота и глухота, при която се говори за листата и плодовете на дърветата, като се заблвят корените им и почвата без която листата и плодете им не може да ги има.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3309012
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930