Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2008 06:33 - ЗА ОБЩОТО И РАЗЛИЧНОТО МЕЖДУ ........
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 550 Коментари: 0 Гласове:
0



ЗА ОБЩОТО И РАЗЛИЧВОТО МЕЖДУ ДЕИСТИТЕ И АТЕИСТИТЕ  В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА.

 

  Общото е , че и едните и другите приемат обща начало от което и в което произтича всичко във всемира и което се намира във всичко.

  Различното е , че деистите го наричат Бог, с човешки качества и действия, а атеистите го наричат Природа, без човешки качества.

   Теорията за базовата същност на Вечността, която създадох за да дам най- възможното фундаментално теоретично обяснение на моите резултати, открития и изобретения, които обуславят и гарантират неограничен , икономически изгоден и безопасен добив на енергия , на базата на гравитационното поле, на земята и други небесни тела, като естествени и неизчерпаеми източници на енергия  , след , като дава конкретен и положителен отговор на въпроса, че съществува всеобща базова същност от която и в която произтича всичко и която се намира във всичко в безначалният и безкраен всемир , приема за такава същност неделимото и съхранимо / вечно / триединство от : пространство – материя -  движение, като дава следните характеристики за това триединство:

1. Обща характеристика съгласно която всичко произтича от това триединство и в него и то самото се намира във всичко, което реално съществува във Всемира.

2. Характеристика, като пространство, без вещева същност с наличие на измерения , което побира всичко в себе си и се намира във всичко  и всяко пространство е част от всеобщото пространство.

3. Характеристика, като материя, като вещева същност, която съществува в пространството в безкраен брой структурни форми с пространствени размери между две недостижими граници : нулата и безкрайността, притежаваща инертност, която я характеризира , като единственият инертен строителен материал на и във Всемира и всяка материя е част от всеобщата материя.

4. Характеристика, като движение, без вещева същност, което съществува неразделно от материята и пространството , като творческото начало във Всемира  и изгражда и разгражда всяка структура на материята непрекъснато с единствен механизъм на силово въздействие между структурите на материята, като непрекъснато ги сблъсква една с друга, без което няма и не може да има : енергия, импулс, ускорение, сила, изграждане и разграждане на структурите на материята и явленията, които протичат с тях. Всяко движение , съзнателно или несъзнателно е част от всеобщото движение и от нищо друго.

  В резултат на съхранимостта/ вечността/ на неделимото триединство от: пространство – материя – движение никой и по никакъв начин, при никакви условия, включително и самият Бог, самата Природа, не може да

                                                          2

 

създаде и да унищожи : пространство, материя и движение и тяхното неделимо единство.

  Никой и по никакъв начин, при нивото на нашите обективни познания , не може да посочи друг по общ фундамент на Всемира, който не може да се обясни с нищо друго, освен със собствената си същност, но със собствената си същност обективно обяснява всичко във Всемира, включително и наличието на човека, като преходна структура с тяло, ум и чувства.



Тагове:   между,   общото,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300042
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031