Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2008 05:39 - ЕДИН ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН РЕЗУЛТАТ, КОЙТО.....
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 629 Коментари: 0 Гласове:
0



ЕДИН ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН РЕЗУЛТАТ, КОЙТО ГАРАНТИРА ПОЛЕЗЕН ДОБИВ НА ЕНЕРГИЯ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ИЗГАРЕНЕТО НА ВЪГЛИЩАТА, ПЕТРОЛА, ПРИРОДНИЯ ГАЗ,  ЯСРЕНОТО ГОРИВО И ДРУГИ ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИ,  ВЗЕМАТИ ЗАЕДНО.

 

  Този резултат аз получих , при моите опити в 1960  и 1984г.

   Опитите ,при които се получава са прости и понятни. Резултата е очевиден, но въпреки това, поради заблуда , че гравитационното поле е консервативно , в продължение на 48 години и най добрите технически специалисти не могат да го видят, проумеят,  приемат, повторят и оползотворят, както, поради заблуда на времето опонентите на  Коперник, Галирей, Р.Майер се са видели, приели и оползотворили техните достижения.

  Резултатът се състои в следното: В условията на реален опит, с проста опитна установка, съизмерима по простота с установката при пущането на камъни от кулата в Пиза с което Галилей  открива и установява независимост на гравитационното ускорение от масата на телата , които падат в гравитационното поле, при изразходване на даден гравитационен потенциал се получава , на базата на закона за съхранение на енергията по голям гравитационен потенциал, с което извличаме полезна от гравитационното поле енергия, равна на разликата между изразходвания гравитационен потенциал и получения по голям такъв.

  Този резултат с проста и разнообразна апаратура може да се повтори в всяка научно – техническа лаборатория, във всеки технически университет, в всеки техникум, във всяко училище , при съответния урок по физика, но заблудата не само в религията, в политиката и пр., но и в обективното човешко познание е голяма сила, където инертността на материята и инерцията не отсъствуват и при човешкото мислене и водят до това, че хората слушат, но не чуват и гледат но не виждат конкретната истина, приели заблудата за истина.

  За щастие , ще повторя пак. Заблудите са преходни .Обективните истини са вечни. Ще мине време и тази заблуда, че гравитационното поле е консервативно ще отпадне , както са отпаднали заблудите, че земята е неподвижна, че тежките тела падат винаги по бързо от леките, че атома е неделим и човечеството редом с енергията, което днес получава от дървата, въглищата, петрола, природния газ, ядреното гориво, вятъра, индиректното използуване на гравитационната енергия и други енергоизточници,  ще има енергетика и на базата на директното използуване на гравитационната енергия с неограничени възможности за икономически изгоден и безопасен добив на енергия, на базата на гравитационните полета на земята и други небесни тела, като естествени и неизчерпаеми енергоизточници.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3314073
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930