Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2008 06:24 - ЗА ПАСИВНАТА И АКТИВНА ........
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове:
0



ЗА ПАСИВНАТА И АКТИВНА СЪПРОТИВА СРЕЩУ НОВИТЕ ЗНАЧИМИ ОТКРИТИЯ В ОБЕКТИВНОТО ЧОВЕШКО ПОЗНАНИЕ ВМ СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА НЕЧНОСТТА.

 

   Ако отправим поглед назад в историята на обективното човешко познание ще видим, че на пътя на всяко значимо откритие има пасивна и активна съпротива, обоснована от инертността, като базово качество на всяка структура на материята/ жива и мъртва/ да се противопоставя  на всяко външно въздействие и инерцията като продукт на инертността, при която всяка структура на материята запазва своето положение на относителен покой или инерциално движение,  включително и  при човешкото мислене и неговите ограничени възможности  за задълбочен обективен анализ на реалностите сред които живеем.

  Пасивната съпротива идва от неграмотните хора, които не са чели, учели и не четат и учат и за тях не представлява интерес дадено ново обективно откритие , колкото и значимо то да е за тяхното бъдеще. Изразява се от липсата на интерес и желание за знание. Новото откритие не засяга тяхното самочувствие и интерес.

  Активната съпротива идва от грамотните хора, които четат, учат и живеят с самочувствието, че знаят, приели дадена заблуда за обективна истина, която упорито защитават. Всяко съмнение в тази заблуда , приета, като неоспорима обективна истина те възприемат, съзнателно или несъзнателно, като лична обеда, като накърнение на собственото им самочувствие  на знаещи и активно реагират с всички възможни средства, каквито са случаите от времето на Коперник, Галилей, Ж.Бруно, Р.Майер и др.

  Трудна за преодоляване е пасивната съпротива, но далеч по трудна  за преодоляване е активната съпротива на знаещите, притежаващи авторитет и власт / духовна, административна, икономическа и пр./  Така е било, така е и днес, защото човек много неща може да промени, но не и собствената си природа, обоснована от базовата същност на Вечността и произтичащите от нея вечни и ненарушими природни ,  като Бог за вярващите и природа за атеистите.

   И на пътя на моето откритие “Наличие на условия, при които гравитационното поле не е консервативно” с много по голяма сила през последните 48 години  застана не пасивната, а активната съпротива от страна на всички грамотни хора, които , на базата на това, което са учели и учат ,приемат за неоспорима обективна истина, че гравитационното поле е консервативно при всички възможни условия  и не приемат никакви обективни доказателства против собствената си заблуда, превърнала се от знание във вяра. Не желаят да проведат и най- прости и елементарни опити

                                                        2

 

за да видят обективната истина такава каквато реално е тя, както никой по времето на Галилей , доколкото ми е известно не се качил на кулата в Пиза да пуща камъни за да види резултатите и истината.

   За щастие на човешкия род обективните истини са вечни, като базовата същност от която произтичат, а заблудите тяхното познание и битие са преходни  и идва време когато те заблудите изчезват, а истината остава.

  И църквата, която упорито се противопоставя на обективните истини до които достигат Коперник и Галилей  днес вече не може и не отрича, че земята е подвижна, че се върти около собствената си ос, че е такава, каквато Бог я създал, а не както в миналото тя е възприемала- неподвижна.

 Никой учен , като по времето на Р.Майер е заставал срещу закона за съхранение на енергията днес не може да застане.

  Няма днес и учен, които може да застане срещу обективната истина, че атома е делим, както в миналото.

  Ще мине време и няма да има учен и грамотен човек, който, като специалист , администратор, журналист и пр. да се противопостави на обективната истина, че има условия, при които гравитационното поле не е консервативно и директната гравитационна енергетика със своите неограничени възможности за икономически изгоден и безопасен добив на енергия, на базата на гравитационното излъчване от небесните тела, формиращо гравитационните им полета , като естествени и неизчерпаеми източници на енергия  ще бъде реалност, както днес,въпреки господстваща в съзнанието на хората заблуда , че атома е неделим в продължение на две хилядолетие ,днес атомната енергетика е реалност.

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3316430
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930