Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2008 05:13 - ОТ КАКВО ЗАВИСИ МАСАТА И ГРАВИТАЦИОННОТО УСКОРЕНИЕ, КОИТО......
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 3674 Коментари: 0 Гласове:
0



От какво зависят масата и гравитационното ускорение, които формират травитационната сила ,теглата на телата, които се намират в гравитационните полета и с какви  опит това може да се провери?

 

Зависят:

1. Масата зависи само от количеството материя и от нищо друго. Само промяната в количеството материя води до промяна в масата, съответно и до теглото на дадено тяло в гравитационното поле. Математическият резултат и твърдението,обосновано от него в теорията на относителността ,че масата зависи от скоростта на телата не отговоря на обективната истина.

2. Гравитационното ускорение зависи от:

а.  Като всяко ускорение от разликата между скоростта на гравитацията и скоростта  на падане в гравитационното поле.

б.  От плътността на гравитационното излъчване ,формиращо даденото гравитационно поле и не зависи от плътността на материята на телата в гравитационните полета.

    Опитите с които може да се провери посочените реалности са:

1. За зависимостта на масата от количеството материя, като се прибавя или отнема количество от материята на телата и измерва теглата им в една и съща точка от гравитационното поле.

2. За зависимостта на ускорението от плътността на гравитационното излъчвания , като се измерва на различни височини, където , поради радиалното излъчване на гравитоните, носители на гравитационната енергия ,плътността на гравитационното поле е различна.

3. За независимостта на  гравитационното ускорение от масата на телата, като се  променя количеството материя на телата и измерва гравитационното ускорение или ,като в една и съща точка в гравитационното поле се измерва гравитационното ускорение на  тела с различна маса и различна плътност.

4. За зависимостта на гравитационното ускорение от скоростта на падане,  като се измерват промените във възстановяването на теглата на космонавтите, при завръщането им  на земята или при наличие на много чувствителна апаратура промените в гравитационното ускорение при падащ асансьор с нарастваща скорост.и измерените стойности се съпоставят с измерените такива в различни точки от пътя на падане, при неподвижен в тези точки асансьор. -



Тагове:   масата,   Какво,   Ускорение,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3316895
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930