Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2008 10:16 - Теми
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 721 Коментари: 1 Гласове:
0



                                         Т   Е   М   И

 

Които произтичат от теорията за базовата същност на Вечността, като Бог за вярващите и природа за атеистите , чиято разработка представлява определен интерес в сферата на обективното човешко познание

 

1. За същността на Всемира и това с което тази същност, като всеобщ геном от който и в който произтича всичко вечно и преходно и който се намира във всичко.

2. За  характеристиката на пространството, като единственото вместилище във всемира в което всичко се намира и то във всичко се намира.

3. За характеристиката на материята / веществото/ , като всеобщ инертен строителен материал във Всемира и това, което произтича от тази характеристика.

4. За характеристиката на движението , като единствен строител във всемира, с един единствен механизъм на строителство -  сблъсък между структурите на материята.

5. За геномите  на живите и “мъртвите“ структури на материята като боже и природно начало за тяхното наличие.

6. За природните закони, като продукт на всеобщия геном на Всемира, състоящ се от неделимо и съхранимо триединство от : пространство – материя – движение.

7. За енергийните потоци във Всемира, формиращи енергийните полета, като естествени и неизчерпаеми енергоизточници.

8. За общите закони за енергията, импулса, ускорението силата и масата и техните частни случаи в енергийните потоци/ енергийните полета/ , включително и в гравитационното поле ,в светлината на инертността на материята и относителността на движението.

9. За двата вида енергийни потоци / енергийни полета/, корпускуларни и трептящи/ вълнови/ и механизмите на силово въздействие при тях .

10. За неизчерпаемостта на енергията и импулса в енергийните потоци/ полета / докато те съществуват.

11. За общата теория на полето изградена на базата на неделимото и съхранимо триединство от: пространство – материя – движение и произтичащите от него вечни и ненарушими природни закони.

12. За неизчерпаемостта на енергията във времето на всяка структура на материята , обоснована от относителността на движението.

13. За принципите на Нютон, като продукт на инертността на материята.

14. За скоростта на светлината в светлината на относителността на движението.

15. За видимите и невидими гравитационни вълни, като продукт на реактивните потоците от гравитони преминаващи през вещевите среди изпълващи пространството.

                                                            2

 

16. За отражението на относителността на движението в общите закони и техните частни случаи за енергията, импулса, ускорението и силата , включително и при гравитацията.

17. За всеобщата корекция на скоростта на структурите на материята в пространството от гравитационните полета.

18. За пълната прозрачност на пространството за структурите на материята и те за него.

19. За ненарушимите природни закони, които ни гарантират директен достъп до гравитационната енергия със системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса.

20. За двата основни механизма на силово въздействие в енергийните потоци, формиращи енергийни полета, които ги определят, като право и реактивно действуващи.

21. За закона за съхранение на енергията, като гарант , че сумарната гравитационна енергия по затворен път не винаги е равна на нула и за директните гравитационни двигатели, че не са и не могат да бъдат вечен двигател.

22. За закона FCos.alfa 90 градуса = 0 ,  като гарант за неизчерпаемата гравитационна работна сила ,при директните гравитационни безконечно лентови хидростатични двигатели.

23. За независимостта на гравитационното силово въздействие на гравитационните полета в дадена точка от пространството и резултатите от това.

24. За коригиране на движението и неговата скорост в малките гравитационни полета от големите такива в които се намират.

25. За наличието на маса, инертност и инерция ,при гравитоните и наблюдаеми резултати от това.

26. За отражението на реактивният механизъм на силово въздействие ,при гравитацията в общите закони и техните частни случаи за енергията, импулса, ускорението и силата.

27. За екологичната характеристика на гравитационното поле на земята, като естествен и неизчерпаем източник на енергия.

28. За големите сумарни падове, при директните гравитационни енергийни магистрали, които обуславят и гаранатират големите им енергийни мощности съизмерими с големината на общите енергийни мощности на големите реки, като естествени гравитационни енергийни магистрали.

29. За предимствата и недостатъците на директните гравитационни за работа на суша в сравнение с тези за работа във водна среда.

30. За ролята и значението на гравитационните центростремителни и центробежни гравитационни сили при директните гравитационни двигатели.

                                                             3

 

31. За ролята на право и реактивно действуващите енергийни потоци за концентрацията и разсейването на материята във пространството.

32. За неделимото и съхранимо триединство от : пространство – материя – движение , като всеобщ фундамент в обективното човешко познание ,във всички негови раздели и направления, физика, биология, социология, психология , философия и пр.

33. Процеси и явления вътре и извън  небесните тела обосновани от собственото им гравитационно излъчване.

34. Експериментални резултати, открития, изобретения обосновани от неделимото и съхпанимо триединство, като всеобщ фундамент на Всемира и всичко в него.

35. За зависимостта на човека от гравитационното излъчване.

36.  За предимствата на директните гравитационни безконечно лентови хидростатични двигатели пред тия на базата на системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса.

37. Опити и резултати в подкрепа на възможностите да се реализират директни гравитационни магнитодвигатели, както това е възможно на базата на системи с гравитационно обоснован променлив обем и маса и на безконечни ленти .

38. Опити и резултати на базата на които да се отговори на въпроса: Възможни ли са директни гравитационни центробежни двигатели?

39. Опити и резултати на базата на които да се отговори на въпроса : Може ли едностранната центробежна сила, на базата на инертността на материята, при определени конкретни условия да бъде вътрешно подемна сила, която да придвижи дадена система в пространството?

40. За несравнимо по големите безопасни  възможности за добив на енергия при бъдещата директна гравитационна енергетика в сравнение с атомната такава.

   Могат да се изброят още много теми в теоретичен и практичен аспект , които произтичат от теорията за базовата същност на Вечността, като Бог за вярващите и природа за атеистите, които имат определено значение за настоящето и бъдещето на човешкия род и не само за него. Те ще се появят и без аз да ги посочвам, когато се разбере теорията за базовата същност на Вечността, наличието на условия, при които гравитационното поле не е консервативно и директните гравитационни двигатели, че не са вечен двигател.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - gvf,gvf , ,fv yhj ,fycykutv
13.05.2008 20:40
bb-99bujdhabmn zadf
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3317200
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930