Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2015 02:32 - Учение за същността на Вечността,в светлината на реалността с въпроси и отговори.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
2



 УЧЕНИЕ

За същността на Вечността, в светлината на реалността с въпроси и отговори.

 

Въпрос 1:

 Какво представлява Вечността?

Кратък отговор:

  Представлява същност, която :

1.   Няма начало.

2.   Няма край.

3.   Не се създава.

4.   Не се унищожава.

5.   От нея не може нищо да се отнеме.

6.   Към нея не може нищо да се прибави.

7.   Съществува в безкраен брой структурни форми, от квантите до галактиките и от вирусите до човека. със размели между две недостижими граници: нулата и  безкрайността, на базата на което няма и не може да има структура с обем равен на нула, като част от пространството и маса равна на нула, като част от материята.

8.   Всичко вечно и преходно, произтича от нея, в нея и тя е във всичко, което, като реалност и природен ненарушим закон го има във Всемира, като част от нея/ Вечността/.

9.   Състои се от неделимо, вечно триединство от: пространство-материя-движение.

10.                    С пространството осигурява всеобщо вместилище, в което побира всичко и извън което няма и не може на има нещо, което реално да съществува, поради безначалните и безкрайни размери на пространството.

11.                    С материята и нейната инертност, с която се противопоставя на всяко външно силово въздействие , осигурява безкрайния брой структури на всички форми, под каквито тя съществува,от квантите до галактиките и от вирусите до човека.На тази база няма и не може да има форма и структура на Вечността с маса равна на нула.При нулева маса липсва и наличие на структура/ жива и „мъртва”./

12.                    С движението тя осигурява и се изявява, като вечен творец, който от себе си и в себе си изгражда и разгражда всяка структура , в това число и човека, с тяло, ум и чувства.

13.                    На базата на неделимостта на пространството-материята-движението , при липсата на едно от тях , отсъства и другите две.При наличие на едно от тях, налице са и другите две.

14.                    На базата на пространството всяка структура на Вечността има обем. Няма и не може да има структура на Вечността без обем.

15.                    На базата на материята всяка структура на Вечността има маса, като част от всеобщата материя, която изпълва неделимо цялото пространство.

16.                    На базата на движението всяка структура на Вечността има скорост/ път приет за единица мярка за път и за време/. Без път няма скорост, няма движение, няма време.

17.                    Преходните форми и структури на Вечността биват : кванти ,елементарни частици, атоми, молекули, органи , тела, и пр. Общият им брой е безкраен.Ако е кран и Вечността ще има край и няма да е Вечност-безкрайност.

18.                    В зависимост от разчелите на структурите на Вечността имаме микро и макрокосмос.

19.                    Всяка микро и макро структура на същността на Вечността е комбинация от по малки структури, които движението и нищо друго свързва в единно цяло, което изгражда и разгражда непрекъснато, поради вечността на движението.

20.                    Процесът на изграждането и разграждането на структурите на Вечността е единен и неделим. Той обуславя преходността на всяка структура на Вечността и на преходността на веригата на живота, която е вечна и безконечна.

21.                    Същността на това, което наричаме енергия и  сила е еднаква със същността на движението  и представлява произведение от маса, като количество материя и скорост, като път приет за единица мярка за път и време.

22.                    Без движение нямаме и не може ад имаме изминат път  и време.

23.                    Движението и пътя и времето, като негови измерения имат само една посока –НАПРЕД , включително и когато движението е по затворен път, спрямо дадена отправна система и никога спрямо всеобщото пространство. По отношение на всеобщото пространство няма и не може да има затворено движение. Има движения, които се пресичат в пространство ,но няма такива, които спрямо пространството да се затварят,както електроните около атомните ядра, както планетите около звездите.

24.                    Еднопосочното движение на структурите на Вечността в пространството формира енергийни потоци, от които човечеството получава на готова енергия , необходима му да го има и от които, като естествени източници на енергия може и черпи енергия, както тава е при водните въздушните и квантовите енергийни потоци.

25.                    Енергийните потоци от кванти, електрони, елементарни частици, небесни тела с пространството, което изпълват формират енергийни полета, с конкретни структури на Вечността, носители на енергия и сила, продукт от движението, като неделима част от същността на Вечността.

26.                    Пространството, което има само измерения и няма собствена вещева същност, при него и от него няма:

а. Движение, съответно енергия и сила.

б  Неподвижно е.

в  В него всичко се движи и няма реалност, която да е неподвижна спрямо пространството

27. За всички енергийни потоци/полета/ , на базата на микро и макро структури са в сила всеобщи вечни и ненарушими природни закони, включително и при гравитацията, като:

а. Същността на всяко движение, енергия, сила е произведение от маса и скорост. Без произведение от маса и скорост във Всемира няма и не може да има движение, енергия, сила.

б. Всяко движение, енергия, сила, на базата на движението , при тях са относителни , включително, включително, и при светлината и гравитационна енергии.

в. Всяка скорост, включително и при светлината и гравитацията са относителни.

г. При всички възможни условия и реалности, включително и при гравитацията няма и не може да има нарушение на закона за съхранение на енергията.

д. Всяко движение, енергия, сила са във вечен обмен между структурите на Вечността.

е. Всеки обмен на материя, движение, енергия,сила във Всемира, на базата на движението се извършва с един единствен механизъм - сблъсък между структурите на Вечността.Без сблъсък няма и не може да има обмен на материя, движение,енергия , сила ,не може да има и изграждан и разграждане на структури на Вечността.

ж. И други.

28. При преминаването на живите структури на Вечността в мъртви. Движението не чезне. Това обуславя живота като неделимо единство , обосновано от движението, без което не само, че няма живот, но няма и смърт.

/Следва продължение/

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300172
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031