Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2015 08:35 - ИСТИНИ, МИСЛИ И РАЗМИСЛИ в светлината на ОТБСВ.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 643 Коментари: 1 Гласове:
0



 ИСТИНИ, МИСЛИ И РАЗМИСЛИ

   /В светлината на ОТБСВ/

 

-        Кой истината ще разбере и няма да разбере това Вечността със същността си го решава, в зависимост от това,на кого , какво от себе си му е дала. Глупостта човешка за свое дело го обявява и Вечността не признава.

-         

-        Истините са в реалностите. Заблудите са в главите на хората.

-         

-        С истините, човекът, като човек се извисява. С заблудите до глупости човешки стига и добро не постига.

-         

-        Всяка истина е от същността на Вечността. Всяка заблуда  от мисълта на човека.

-         

-        Всяка истина е вечна,като Вечността от която произтича. Всяка заблуда е преходна ,като мисълта на човека, който е преходен.Днес го има, утре го няма.

-         

-        Три  неща са необходими за да го има нещо:Пространство, материя, движение.Тях вечността ги притежава и тя всичко,всичко, като форма,структура, закон създава.

-         

-        С пространството вместилище за всичко тя осигурява. С материята структура му осигурява. С движението всичко, всичко да изгражда и разгражда.

-         

-        Пространството  материята-движението, като вечно, неделимо триединство са същността на Вечността, база и творец на всичко.

-         

-        Всяка реалност, като част от същността на Вечността три нещо притежава: Обем-маса-движение/път в пространството/. Има ли едно от тях, има и останалите две.Няма ли едно от тях, няма ги останалите две.

-         

-        Пространството е реално съществуващото НИЩО, което има само измерения и нищо друго.Това му е достатъчно да изпълнява своето предназначение- да бъде всеобщо вместилище на всичко, което го има реално.

-         

-        Материята е всеобщият инертен строителен материал от който и в който Вечността всичко изгражда и разгражда, включително и човешката мисъл и чувства. И това е нейното единствено предназначение.

-         

-        За да бъде всеобщ инертен материал Материята инертност притежава и това е достатъчно противодействие на всяка външна сила да оказва и единственото си предназначение да изпълнява.

-         

-        Движението е всеобщият творец и рушител на всичко преходно.Това негово единствено предназначение. За това свое предназначение то/движението/  то е и енергия  и сила и всяко противодействие преодолява и безброй реалности от същността на Вечността изгражда и разгражда.

-        /Следва продължение/

 

 

-         

 

-         

 

 

 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. doctora - доктора
31.08.2015 03:45
Възхищават се от фактът, че Айнщайн е открил " истината " за времепространството и неговите деформации или недеформации като ги е измислил в пристъп на вирусна инфекция. Измислил ... възхищение на хора .. физици, които си мислят че с една глупост можеш да хванеш Господ за топките ... Дръжки на търкалета и не случайно Учителя ви говори за истини в реалностите и живота ... Ето ви една истина неразбрана: камъка тоест корпускулата при прехода през езерото прави вълни, но това не значи, че той е едновременно и корпускула и вълна ... той просто си е парче камък тоест вид корпускула ... И на " квантово " и на асънамъ ниво корпускулата не е едновременно корпускула и вълна, а си е корпускула предизвикваща вълни в езерото. Каквото е на земята такова е и в небесата ... Хермес Трисмегистър тоест триждивеликия. Времето не съществува защото то не е истинска същност, а същността стояща зад него е движението / сто пъти ви го повтарям, а даже не можете да разберете ... не ми е ясно защо е така, но е факт ... усещате интуитивно, но само толкоз ... трябва повече от това /. И Учителя и аз се опитваме да ви подбутнем като голям камък ... от тук ви подхващаме и от там ... безкрайни повторения на очевадни истини и нищо. Тук таме някой се обади настроен за спор за който той изобщо не е подготвен и толкоз. Всичко затихва ... поне няма спорове за владеене на езика и стила, Но няма физически спор. Вждал съм и такива спорове на физици с Учителя и винаги едно и също. Те не схващат той за какво им говори, а той Човека напълно ги разбира, но въпреки, че опитва неистово не може да им помогне да разберат. Не разбирам защо така на всички нас ни е писано, но Вечността има последната дума. Пилците се броят на есен. Нека видим каквото и да видим и каквото и да стане. Амин Господи и прощавай, че както и да опитваме не се получава с обясненията. Знам, че си ни изпратил за нещо, но и нещо все се изплъзва от разбирането ми за задачата която си ни поставил. Трябва да успеем защото Вечността е около нас и ни
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3300513
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031