Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2015 08:02 - за обективната истина с въпроси и отговори, в свтлната на общата теория за базовата същност на Вечността
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
1



 Въпрос:

  Какво е властта /духовна и светска/ в човешкото общество?

Кратък отговор:

 Тя е голямото човешко зло по силата на което човек , над човек се извисява и право да го наказва и убива получава,когато на волята на управляващия не се подчинява и злото  зло още по голямо става, Но ако властта я  няма, човешкото общество се разпада и злото пагубно за човешкия род става. Нужна е нова форма на власт в която знанието и разумът приоритет да имат, пред алчността и страстта за имане и власт.

 

Въпрос:

  Защо в много хилядолетната човешка история ,властта/ духовна и светска/ не е довела до голямата човешка мечта за вечен мир и благоденствие за всяко човешко същество?

Кратък отговор:

  Защото  властта /духовна и светска/ до сега от хората изградена, с природата им съобразена, не е съобразена със същността на Вечността-Бог и закона му ненарушим строг.

  Време е хората не само със своята природа и его да се съобразяват, но нужно е и същността на Вечността –Бог да проумеят и с нея да се съобразят , за да могат от беди големи да се спасят. Да няма религиозни и светски борби и войни,в които само зло има и добро няма.за човешкия род. И голямата човешка заблуда, все още дива и луда армия срещу армия, човешка общност срещу общност ,по волята на управляващи да се изправят ,в един Бог да вярват, на един Бог да се молят, взаимно да се унищожават.

  Всяко зло –зло ражда. Време е злото, да изчезне от обществото на човека. Да остане само доброто, което добро ражда.

  НО! Това нова вяра и нова форма на власт изисква., което лесно не може да стане,без природата на човка да се промени и човешкият морал и поведение с нов морал да се замени, че ако това не стане, човекът –звяр и динозаврите по голям ,като динозаврите от битието ще изчезне.

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3314781
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930