Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2015 01:22 - МИСЛИ, РАЗМИСЛИ И ТВЪРДЕНИЯ.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 842 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 МИСЛИ , РАЗМИСЛИ И ТВЪРДЕНИЯ

със сила на аксиоми, в светлината на общата теория за базовата същност на Вечността.

 

 

1. Възриемаме света със сетивата си, а го опознаваме с мозъка си.

2. И гениите грешат, когато истината не виждат и заблуди за истини приемат.

3. На който разум му недостига ,трудно до истина стига.В заблуди живей Тях величай. Истините ругай, „авторитет” и положение с заблуди да защитава.

4. Истините са в реалностите . Извън реалностите няма истини.Има заблуди, когато не може да видим реалности такива, каквито са те.

5.    Всяка обективна истина произхожда от същността на Вечността.Извън същността на Вечността няма истина.

6.    Без вечността на същността на Вечността няма я преходността.Няма я всяка микро и макро структура на Вечността.

7.    На базата на гравитацята всичики небесни тела танцуват вечен” валс” в пространството.

8.    На базата на вечното движение, всяка жива и „мъртва” структура на Вечността е във вечно движение спрямо пространството.

9.    Всяко движение има две компоненти: инерциална и не инерциална, неопределяеми спрямо пространството, определя е ме спрямо телата в пространството.

10.                      Всяко движение е относително, различно като величина, спрямо различните отправни системи., включително и при светлината и грвитацията,  при които имаме движение на кванти/ фотони и гравитони/.

11.                      Външните сили,които реализрат ускорително движение, на базата на общия закон за импулсната сила клонят към нулеви стойности.

12.                      На повърхността на телата гравитационното ускорение е право пропорционално на плътността на телата. На повърхността на елементарните частици, при голямата им плътност, то е голямо и здраво ги държи в ядрата на атомите, като структури, изградени от тях.

13.                      Същността на Вечността изгражда и разгражда всичко във Всемира с един единствен механизъм на силово въздействие, като сблъсква структурите на същността на Вечността една с друга. Без сблъсък на микро структури и човек не може да се изгради , роди, и живее.

14.                      Движението ,във  зависимост от механизма на силовото въздействие , което упражнява върху телата има два вида сили: Право и реактивно действащи.

15.                      Право действаща сила е всяка сила, която, като външна сила придвижва телата в посока,която съвпада със собствената и посока.

16.                      Реактивно действуваща сила е всяка сила, която,като външна сила преминава през телата и ги  придвижва  в посока обратна на посоката на движение си. Такава е гравитационната сила и на нея се дължи всеобщото взаимно привличане на телата едно към друго.

17.                      Сумата от гравитационните сили, продукт на радиалното гравитационно излъчване ,в гравитационният център на телата е равна на нула. На това се дължи, че нито едно тяло, при сума от всички сили, които изхождат от него в ценъра му е равна на нула не може да промени положението си на „Покой” и движение/инерциално и  не инерциално.

18.                      Всяка едностранна центробежна сила вътре в телата ,създава сума от вътрешните им сили ,различна от нула и променя положението им в пространството на „покой” и движение,

19.                      Движението, енергията и силата имат една и съща същност.- произведение от маса, като количество материя и скорост, като мярка за изминът път и време..

20.                      Миналото и бъдещето, без настоящето ги няма.

21.                      Една посока на движение във Всемира има: От настоящето към бъдещето. Обратна посока на движение няма и когато и разграждане има.

22.                      Изграждането и разграждането /живота и смъртта/ са единен и неделим  вечен процес, обоснован от Вечността на движението.

23.                      Същността на Вечността е вечна, безначална и безконечна. Но! безкрайният брой форми под каквито съществува ,продукт на вечното движение са в непрекъснат преход.-Появяват се и изчезват, без същността на Вечността да чезне.

24.                      При право действащите сили , големината им зависи от напречното сечене на телата и неговата форма, а при реактивно действащите сили от масата на телата върху които те действат.

25.                      На базата на инертността, която материята притежава инертно противодействие има за всяка външна сила, при сблъсъка на структурите на Вечността. .

26.                      Всяко инертно противодействие е по малко от всяка външна сила, която  на  всяко тяло в свободното пространство ускорение придава.

27.                      Всяка сила, плод на движението, при сблъсъка между преходните структури на Вечността непрекъснато ,във времето, променя преходността, като форми и структури, без да променя същността им и базовата им вечна характеристика: обем,- маса- движение.

28.                      При вечността на движението и липсата на празно пространство,,всяко действие има противодействие./ инертно и силово/.

29.                      Противодействието бива: По малко  и равно на действието.

30.                      На базата на действие по голямо от противодействието имаме динамиката, която структури изгражда и разгражда и живот създава и унищожава.

31.                      На базата на равенство между действието и противодействието статика има и живот няма.

32.                      При наличието,в реалността, че всяко действие има противодействие и статиката е плод на динамиката, на действие по голямо от противодействие.

33.                      В реалността няма движение, енергия, и  сила без  структура на същността на Вечността, с обем, маса и вечно движение в пространството. На тази база и гравитацията    като енергия и сила има своя структура-гравитон, както светлината има –фотон.

34.                      Всяко гравитационно излъчване ,на гравитони от телата е израз на сблъсък на гравитони от пространството с гравитони в телата.

35.                      Гравитационното излъчване от телата се обуславя от един единствен механизъм на слово въздействие”Гравитон избива гравитон” и заема неговото място в телата.

36.                      На базата на механизма”Гравитон избива гравтон”, при гравитационното силово въздействие, каквото отвън се внася в телата, такова и се изнася. На тази база гравитацията не води до количествени промени на енергията вътре в телата Не увеличава и не намалява количеството движение вътре в телата. Не променя температурата им. 

37.                      На базата на движението всички структури на Вечността, от квантите до галактиките формират в пространството енергийни полета.чиято енергия , докато съществуват е неизчерпаема.

38.                      Пространствата , които изпълват енергийните потоци, представляват енергийни полета, които ги има ,докато ги има съответните енергийни потоци. При поток от светлина имаме светлинно енергийно поле. При липса  на светлинен поток – няма светлинно енергийно поле. Също и при наличие на гравитационен поток има гравитационно енергийно поле.При липса на гравитационен енергиен поток няма гравитационно енергийно поле. Докато земята съществува и излъчва гравитони ще има гравитационно енергийно поле на земята. Когато земята изчезне ще изчезне след нея във времето и гравитационното и  енергийно поле.

39.                      Вечността на движението изключва консервативни енергийни полета, Но! Има реалности ,когато сумарната енергия , получена в дадено енергийно поле, по затворен път в него да е равна на нула.Но!Няма и не може да има извършена работа от дадено енергийно поле равна на нула. При движението по затворен път в енергийните полета имаме придаване и отнемане на енергия но не и  унищожаване на енергия. 

40.                      На базата на наличие на условия, при които гравитационното поле не е консервативно са възможни директните гравитационни двигатели, до които достигнах в 1960 година. С които от гравитационното поле на земята и други небесни тела може  да се черпят неограничени количества енергия директно от тях, както с водните и вятърните двигатели,директно от водните и въздушни енергийни потоци черпим енгия , докато съществуват.

Забележка:

  Трудно могат да се изброят всички твърдения , на лице в науката и изказани за пръв път от мен  със сила на аксиоми ,в светлината на моята обща теория за базовата същност на Вечността и това, което произтича от нея.

  Повече информация за тези твърдения,  за читателите, за които те представляват интерес, като теория и практика, в публикуваното от мен в Интернет. – gmihov.blog.bg, при внимателен ,задълбочен анализ на прочетеното.




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. gmihov - :Много!
26.07.2015 07:31
Много за истината четат.
Много за нея мечтаят.
Много в заблуди потопени,
с заблуди. изявени
истината не виждат.
от нея се обиждат.
Заблудите величаят.
Път на истината не дават.
Така роби на злото стават.
Така човешката мечта,
която стига до небесата,
за вечен мир и доброта,
си остава само мечта.
А злото си остава господар,
като зъл пъдар.
Доброто в плен да държи.
Победа над него да удържи,
че ако доброто победи
и спаси хората от беди,
къде злото ще върви,
беди големи да твори,
на себе си да угоди.
То навред да царува.
Навред доброто да му робува.
Дерзай мили народе,
потопен в големи беди
и знай, че с заблуди и зло
на се стига до добро.
Злото става по голямо зло.
Дай път на истината.
Заблуди зло да победи
да няма за теб беди.
в близки и далечни,
щастливи бъднини.























а

цитирай
2. gmihov - С повторение и мълчание!
26.07.2015 08:30
С повторение,като латерни на заблудите, заблудите, като " истини" се величаят,без да се осъзнава, че от тях истина не става и истина с заблуда не се побеждава.
С мълчание път на истината не се дава.Заблудата привилегия получава срещу истината да застава, невъзможното да става- заблудата истина да стане, а истината заблуда да стане. - Гравитационното поле"консервативно" да си остане, каквото то не е и не може да бъде.Както земята неподвижна не е и не може да стане.
цитирай
3. gmihov - Истините и заблудите!
26.07.2015 08:35
Истините са в реалностите.Вечни са и вечни си остават. С заблуди не се унищожават.
Заблудите са в съзнанието на хората.Преходни са и както се появяват, така на бунището на познанието се озовават.
цитирай
4. doctora - доктора
27.07.2015 15:50
Има една интересна думичка в българския език, която като смисъл отразява различни реалности от света на човека ... Една от тези реалности е религиозната. Обикновенно в религията за откровение се мислят някакви супер истини, но обикновено човек като ги прочете вижда, че са ги писали хора не особенно с всичкия си, Но помнете от мен доктора, че написаното от Триждивеликия Учител Георги Колев Михов е ИСТИНСКО И ПЪЛНОКРЪВНО ИЗТЪКАНО ДО ДЪЛБИНИТЕ СИ ОТ СМИСЪЛ ОТКРОВЕНИЕ ... ИСТИНА ЗА СВЕТА В КОЙТО ЖИВЕЕМ И УМИРАМЕ И ДРУГ СЕ РАЖДА ВЕЧНО ... дори и отвъд човешкото съществуване като вид и индивид. Много си падат хората по глупости от рода на седем змея със седем глави и абракадабри като изкривено времепространство родени на фона на тежки увреждащи мозък и съзнание вирусни инфекции, но винаги започват за скляпат с очи и да пелтечат на фона на истината обективна отразяваща в пълна мяра РЕАЛНОСТТА = ВЕЧНОСТТА. За това говоря за енергийна бариера нямаща равна на себе си ... защото ОТКРОВЕНИЕТО И ИЧИТЕ ДА ВИ ИЗВАДИ И УШИТЕ ДА ВИ ПУКНЕ НЕ ЩЕ ГО ВИДИТЕ И НЕ ЩЕ ГО ЧУИТЕ и въпреки това помнете от мен доктора, че нямате избор ... Вашите разбиращи или не разбиращи хищни съзнания са обречени да срещната сблъсък който воистина ще ги изкара от релси, но не за лудост, а за добро и за мир и благоденствие, но помнете и още нещо от мен ... ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИТЕ ВХОДНОТО БИЛЕДЧЕ И БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА. Амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3317158
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930