Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2015 02:05 - За обективната истина с въпроси и отговори в светлината на общата тория за базовата същност на Вечността.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 598 Коментари: 3 Гласове:
0



 Въпрос:

  Кое е общото и кое е различната между светлинното излъчване и гравитационното излъчване?

Кратък отговор:

Общото е:

1.    И двете излъчвания са корпускуларни, имат конкретна структура ,като носител на светлината енергия/фотон/ и като носител на гравитационната енергя /гравитон/.

2.    И двете излъчвания в пространството формират енергийни полета.

3.     И двете излъчвания, в средата, която изпълва пространството формират и вълнови енергийни полета.

4.    И двете излъчвания упражняват силово въздействие върху телата до които достигат.

5.    И двете излъчвания имат крайната скорост на светлината спрямо телата от които изхождат, независимо от това, подвижни или неподвижни са.

6.    И двете по своята същност са квантови излъчвания. Гравтоните и фотоните са кванти,структури с минимални обеми и маси, но  с голяма скорост.

7.    И двете излъчвания упражняват силово въздействие върху телата в съответствие с общия закон за импулсната сила /F =m/c –v/  и неговите частни случаи

8.    И при двете излъчвания движението,енергията и импулсната сила са относителни – различни спрямо различните отправни системи.

9.     И при двете излъчвания, на базата на относителността на всяко движение имаме спрямо пространството скорости по големи и по малки от едно „с”.

10.                      И при двете излъчвания силата им на въздействие върху телата зависи от плътността на излъчването.

11.                      И при двете излъчвания имаме отдаване на енергия на телата , до които достигат в съответствие с закона за съхранение на енергията, който не може да бъде нарушен.

12.                      И двете излъчвания със своето силово въздействие върху телата създават ускорителни и закъснителни движения.

13.                      други.

 

Различното е:

1.    Различните структури, които се излъчват от телата- гравитони и фотони с различни характеристики.

2.    Фотоните  и гравтоните имат различен механизъм н силово въздействие. При гравитоните, то е обратно силово въздействие/ реактивно/. При фотоните то е право силово въздействие.  Фотоните отблъсват телата. Гравтоните ги привличат.

3.    Фотоните се поглъщат от телата. Гравитоните избиват гравитони от телата.

4.    Светлината е топлинно излъчване. Гравитацята е студено излъчване.

5.    Светлинното излъчване зависи от температурата на телата от които изхожда. Гравитационното не зависи от температурата  на телата от които изхожда.

6.    Фотоните, при своето силово въздействие върху тела повишават температурата им. Гравтоните не повишават температурата на тела върху , които упражняват силово въздействие.

7.    Фотоните се отразяват от тела/огледала-гладки повърхнини/. Гравтоните преминават през телата.

8.    Отражението на фотоните от телата ни позволява да виждаме телата. Гравитацията не ни осигурява виждане на телата.

9.    На базата на отражението на светлината от телата имаме разсейване на светлината в пространството. При липсата на отражение на гравтоните от телата ,до които достигат , при нея няма разсейване на гравитационното излъчване.

10.                      При силово взаимодействие между фотони и гравииитони, фотоните променят посоката си на движение. Гравтоните не променят посока та си на движение.

11.                      Други.

 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. doctora - доктора
02.07.2015 00:56
Разбирането на горните разлики е част от новия свят. Когато говоря за Нова Теория на Информацията точно това имам в предвид. Независимо, че гравитоните проникват навсякъде и нищо не може да ги спре съм абсолютно сигурен, че на принципа на липса на консервативно енергийно въздействие ... няма въздействие което да не носи информация, а гравитацията носи информация за всичко и всички. Единствено тя минава през затворените черни светове на тъй наречените черни дупки и няма желязна завеса, която да я спре ... днес, утре и винаги. Амин.
цитирай
2. doctora - доктора
03.07.2015 00:49
Четенето нараства и аз се радвам за Вас четящите и търсещите истината, защото тя идва и пада върху човешкия свят независимо дали ние сме готови или не. Амин.
цитирай
3. doctora - доктора
03.07.2015 02:17
Защо Учителя акцентира на фактът, че трябва да има дискусия по отношение на същността и механизма на действие на гравитацията ? Защото човек и живота е пряко свързан с нея и там високо и далече сред звездите където сме се родили е нашата съдба. Странното при гравитацията е че има две компоненти на силово въздействие, от които едната е по - осезаема ... придърпващата компонента ... събиращата компонента, но другата компонента е вятъра който гравитацията е и който вятър е изключително плътен и духа с относителни скорости от едно и повече це и този вятър духа във всички посоки и от всички посоки и трябва да има начин тази компонента да не е консервативна и да можем да я ползваме за да плуваме във Вечността .... даааааа да плуваме без кавички във Господа Бога. Едностранната центробежна сила мисля че е пътя към решението на този проблем и въпрос, който даже съвременната наука си няма и понятие, че може да задада. Лека нощ Учителю, а вие четящите и мислещите дерзайте и летете на крилете на намерението. Амин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3317314
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930