Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2015 07:14 - За обективната истина с въпроси и отговори в светлината на общата теория за базовата същност на Вечността/-Бог,Природа/
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 535 Коментари: 1 Гласове:
0



 Въпрос:

  Кои са нeоспоримите обективни доказателства, че човечеството, в своето културно развитие, все още е във своя дивашки период, агресивен звяр към себеподобните,нямащ равен на себе си, който за имане и власт е гототов и избива ,без жал и с  жестокост , хиляди и милиони себеподобни, което го няма, при нито един друг животински вид?

Кратък отговор:

  Неоспоримите доказателства са:

1. Наличиието на престъпността на човека, към човека, включително и убийствата на човек от човек.

2, Егоизмът, агресивността,алчността,завистта на човека към човека.

3. Насилието на по силния към по слабия, без жал и жестокост , в индивидуален и колективен план.

4. Паразитизмът на човека към човека, налице в човешкото общество, с цялата гама от зло /  насилие,грабеж, кражба, измама, лъжа, бой, убийства и пр/

  Да израсне човечеството на едно по високо ниво, при което в човешките общности да отпадне престъпността на човека към човека . Да няма убийства на човек от човек  е нужен нов общочовешки и религиозен морал.

  Историческият опит от ерата на многобожието и еднобожието , както и от ерата на атеизма показва,че  наличния морал, които имат религиите и атеизма не е достатъчен да реши проблема с човешката престъпност и убийствата на човек от човек.

  Вярата в един Бог е предпоставка цялото човечество да си изгради един всеобщочовешки и религиозен морал, без престъпност и убийства на човек от човек.  Но! Създадените , на базата на еднобожието религии , на базата на историческия опит показват , че наличните религиозни морали не само не стимулират един единствен общочовешки морал , без престъпност и убийства на човек от човек , а отделни секти в тях и периоди на развитие стимулират престъпността и убийствата. Инквизицията и джихата нагледно показват това.

  При  изграждането на Юдизма,Християнството, Мохамеданството, на базата на един общ за тях  Бог, като религии/ форми на духовна власт/, не води до тяхното обединение в един единствен религиозен и общочовешки морал, в името на един Бог, а ги противопоставя , на базата на болните човешки заблуди, „кой бащина дружина да води”,кой /еднодневка нищожна/ „господар на света да става и като Бог да го управлява, без нищожната си значимост в веригата на живота да вижда и проумява, че от преходност, вечност не става, че от човека Бог и господар на живота и света не става. Каквото зло да направи на себеподобните, все еднодневка си остава, за миг идва и си заминава от вечната верига на живота.

  Всички религии,като духовна власт и всички светски власти , в исторически план показват, че желаната голяма общочовешка мечта за вечен мир и благоденствие с наличните религиозни и политически морали , които имат не могат  тази мечта да осъществят. Напротив, с напредването на човешкото познание те не само не намаляват глобалната човешка престъпност, но и я увеличават с много по голям брой на невинни жертви, които убиват и разпиляват по земята да дирят място за оцеляване..

  Нужно е обединение на човечеството  ,не на базата на насилието от една глобална религия, а от един глобален човешки морал, обоснован и изграден на базата на всеобщата базова същност на Вечността-Бог, от която и в която произтича всичко, като БОГ И ПРИРОДА.

 За да може това да започне да се реализира нужно е от всички религии да се вземе доброто, което изключва всяка престъпност на човек, към човек и изключи злото в тях и изпрати завинаги на бунището на историята.

  Общата теория за базовата същност на Вечността, като ПРИРОДА И БОГ, дава такава предпоставка , за един общочовешки и религиозен морал , обединяващ човечеството в името на един единствен Бог, в един единствен общочовешки морал , който в бъдещето да изведе човечеството до реализация на голямата му мечта за вечен мир и благоденствие на човешкия род, като продукт на същността на Вечността-Бог.

  Всичко ,което го има във Всемира има своят произход от всеобщата базова същност на Вечността-Бог,  Но ! Религиозните и политически учения/идеологии/ произхождат от  отделни човешки личности, които да достигнат до съзнанието на хората и на базата на тях да се изградят форми на духовна и светска власт , със съответен човешки морал са нужни техни последователи. Без последователите на Моисей не може да го има Юдизма. Без последователите на Христос не може да го има християнството, Без последователите на Мохамед не може да го има мохамеданството. Без последователите на Буда, не може да го има будизма и пр.

  Общата теория за базовата същност на Вечността-Бог и Природа и  всичко което произтича от нея, обуславя един нов общочовешки и религиозен морал, обединяващ доброто от всички религии и атеизма. Но! Тази възможност може да стане реалност, ако се появят последователи на тази теория за свят с човешки общности,при които престъпността-злото на човека към човка отиде на бунището на историята, а доброто от всички религии и политики се обедини в един единствен общочовешки морал, на базата на единствената всеобща базова същност на Вечността-Бог, от която и в която произтича всичко.

 Каня всички хора, които в душата си носят голямата човешка мечта за вечен мир и благоденствие, при реализацията на която вярващите виждат на една трапеза вълкът и агнето ,без опасност за агнето да станат мои приятели в Феизбук. Да се запознаят с Общата теория за базовата същност на Вечността, като ПРИРОДА И БОГ и да помогнат за в бъдеще човечеството да може да реализира голямата си мечта за вечен мир и благоденствие не само за всички хора, но и за всички живи същества, като преходни бримки, във вечната верига на живота, учейки се от същността на Вечността и това, което произтича от нея, ползувайки директно най голямото природно /божи/ богатство - гравитацията,без която не само земята и всичко н нея не може да го има, но , не може Всемира/космоса/ да го има.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. gmihov - Много!
26.05.2015 08:17
Много написаното ще прочетат.Малко истината ще видят. Верни на своята природа ще продължат към пара и власт да се стремят с господство над другите да се изявяват, без с тях да се съобразяват.И с добро и зло, като еднодневки от веригата, вечна на живота ще си замиват.Но! Истината, като продукт на същността на Вечността, вечна ще си остане. И ще дойде време, когато повече човешки мозъци ще огрее, да бъдат по добри хората. Да живеят по добре, докато за кратко ,във вечната верига на живота са здрави и живи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3315748
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930