Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2015 09:02 - Мисли и разсъждения в светлината на ОТБСВ
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 428 Коментари: 0 Гласове:
1



 Продължение

 

Несъзнателни и съзнателни открития  обосновани от гравитационното излъчване от структурите на същността на Вечността, което формира гравитационните им енергийни полета от тях до безкрайността.

61. Падането на телата

62. Издигането на телата от флуидите /вода, въздух и пр./

63. Наличието на гравитационно налягане, гравитационна сила, която задържа телата на повърхността на земята. На тази база  човечеството е започнало да строи домове за себе си от дълбока древност и до сега.

64. Наличие на тегло-сила, при телата във зависимост от масата им. На тази база са изобретени кантара и везните, които от най дълбока древност и до сега съпътстват живота на човека и живота му , като общност, без тях е немислим.

65. Потъването на по тежките тела  и изплуването на по леките тела във водата. На тази база започва най- ранното плаване по вода с първото плавателно изобретение- сала., което и до днес с ползува .

66. Закона на Архимед  за подемната гравитационна сила във флуидите. С които започват научно обоснованите изобретения и реализация на плавателни съдове.

67. Хидро и аеростатично налягане на флуидите, които са съществена реалност в развитието на науката в различни нейни направления.

68. Откриването на гравитационното ускорение, пропорционално на плътността на гравитационното поле и независимо от масата на телата, кои падат в него. Открито Галилей.

69. Откриване на закона за гравитационната сила от Нютон.

70. Небесната механика на Нютон.

71. Изобретенията с които се използува подемната гравитационна сила,  за преодоляване на гравитационната центростремителна сила: балоните, цепелините.

72. Изобретенията , при които се използува изкуствено създадена сила, с които се преодолява гравитационната центростремителна сила, като самолетите, въртолетите, ракетите.

73. Изобретяването на гравиметриите с които се установява различната плътност на гравитационното поле  на земята в различни точки от нея.

74. Отклонението  на посоката на светлината от гравитационното излъчване на небесните тела , когато то действува под ъгъл различен от нула и  360 градуса., което предсказа Айнщайн и се установи  с астрономични наблюдение.

75. Откритието”Наличие на условия , при които гравитационното поле не е консервативно” до което достигнах в 1960 година, което , в заблуда, че гравитационното поле е консервативно, моите съвременници/ учени и лаици/ все още не могат, от блатото на тази заблуда да го видят, като обективна истина, както съвременниците на Коперник и Галилей , не са можели дълго врме да се освободят от заблудата, че земята е неподвижна и да видят реалността/истината/, че тя непрекъснато се движи в пространството.

76. Изобретенията”Различни варианти на директни гравитационни двигатели”, на базата на откритието”Наличие на условия, при които гравитационното поле не е консервативно” и на базата на закона за съхранение на енергията, открит за първи път от Р.Майер, който, като мен не е бил технически специалист, а лекар.

Забележка :

  Този списък на открия и изобретения не е пълен поради следното:

1.    Не съм технически специалист и обема на знанията ми в сферата на техническите науки са минимални , в сравнения с тези на  техническите специалисти.

2.    На 92 години съм  и това, което съм учил, в гимназията, преди повече от 75 години, по физика и математика, вече е изчезнало от паметта ми повече от 80-90%.

Във  връзка с това апелирам към техническите специалисти: физици, математици, инженери и към настоящите ученици и студенти, които имат много повече конкретни познания от мен, да се опитат да излязат от блатото на заблудата, че гравитационното поле е консервативно, а директните гравитационни двигатели са опит за създаване на вечен двигател, каквито те не са и да коригират и допълнят този списък, Това ще бъде от полза за науката във всички нейни направления. Ще бъде и от полза за самите тях да видят света в който живеят в една по друга, по реална, по пълна светлина, в светлината на ОТБСВ 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3309473
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930