Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2015 08:17 - за обективната истина с въпроси и отговори в светлината та общата теория а базовата същност на Вечността.
Автор: gmihov Категория: Технологии   
Прочетен: 757 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Въпрос:

  По отношение на какво настоящото ниво на науката си казва думата, кое е истина и кое не е истина/заблуда//?

Кратък отговор:

  По отношениe на твърденията в религия и наука от миналото с претенции за обективна истина

 

Въпрос:

  По отношение на какво бъдещето ниво на науката ще си казва думата, кое е истина и кое е заблуда?

Кратък отговор:

  По отношение на настоящите твърдения в науката и религията, като  истини.

 

Въпрос:

  Какви търтения има в Общата теория за базовата същност на Вечността-Бог с претенции за обективна истина, по отношение на които бъдещето ниво на науката ще си казва думата, кое от тях е истина и кое е заблуда?

Кратък отговор:

Има следните общи и конкретни твърдения с претенции на обективна истина:

1.    Има всеобща обективна същност, като Вечност и Бог, от която и в която произтича всиичко вечно и преходно и тази същност е налице във всичко, което реално го има във Всемира,Космоса, като част от нея. Извън тази същност няма реалност ,която да съществува.

2.    Всеобщата същност, като Вечност и Бог се характеризира:

2.1.        С липса на начало. Всичко , което има начало не може да бъде вечно.

2.2.        С липса на край. Всичко ,което има край не може да бъде вечно.

2.3.        Несъздаемост. Всичко, което може да се създаде не може да бъде вечно. Има начало и край.

2.4           Неунищожаемост. Всичко, което може да бъде унищожено, не може да бъде вечно. Има край.

3.    Всемирът Космосът нямат начало и край, не се създават и не се  унищожават. На базата на това те са една и съща вечност, обоснована от всеобщата същност на Вечността-Бог и нейното съхранение.

4.    За да може всичко да бъде от и във всеобщата базова същност на Вечността –Бог,и тази същност да е на лице във всичко, вечно и преходно, като част от нея, тя е неделимо и съхранимо, вечно триединство от: пространство-матеря- движение.

5.    С Пространството всеобщата базова същност на Вечността –Бог осигурява всеобщо вместилище, което побира всичко в себе си и извън него няма и не може да има, каквато и да била реалност, включително и мисъл и чувства.

6.    С Материята всеобщата базова същност на Вечността –Бог осигурява всяка преходна структура във Всемира от кванта до галактиките.Без материята не може да ги има, като реални структури.

7.    С Двиеженето всеобща базова същност на Вечността –Бог осигурява всеобщият творец и рушител във Всемира. Без движението, като движение, енергия и сила няма и не може да има изграждане и разграждане на структури на Вечността/ живи и „мъртви”, включително и човек с тяло, ум и чувства.

8.    Всеобщата същност на Вечността –Бог от която произтича всичко, което реално го има във Всемира, съществува в безкраен брой преходни форми и структури с размери между две недостижими граници: нулата и безкрайността. Няма структура с нулеви размери и структура с безкрайно големи размери. От всеки квант има по малък квант, но няма и не може да има квант с нулев обем , като част от пространството,с нулева маса, кат част от материята, и нулев изминат път, като част от всеобщото движение.

9.    Вечността, съхранението на всеобщата базова същност на Вечността обуславя съхранението на: пространството, материята и движението.

10.                      Няма и не може да има самостоятелни съществувания на: пространство, материя, движение. При наличието на едно от тях са налице и останалите две.

11.                      Движението-енергията-силата са една и съща реалност- произведение от маса/като част от всеобщата материя/ и скорост/път приет за единица мярка за път и за време/. Без маса и скорост няма и не може да има движение, енергия, сила.

12.                      Движението, като единствен творец и рушител във Всемира изгражда и разгражда всичко преходно с един единствен механизъм  на действие, като сблъсква преходните структури на Вечността  една с друга.

/Следва продължения на приетите в ОТБСВ , известни и неизвестни до сага твърдения, като обективни истини./




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. doctora - доктора
05.04.2015 00:26
Без вътрешно познание няма знание и яснота. ОБЩАТА ТЕОРИЯ НА/ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА е точно такова вътрешно познание, но не идва даром и не може да бъде наизустено, макар че масива от информация за нея да нарастна неимоверно. Не възприемете ли БАЗИСНАТА ОТПРАВНА СИСТЕМА СЪС СЪРЦЕТО СИ теорията няма да ви проговори и не ще усетите пътя на 666 РАСА ... Жестоки блокове са били поставени след ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА ... жестоки. Вирусите които са ни овладели са заменили генома ни на 99 % и толкова са останали от нашите магически способности, всъщност реципрочните 1 % е остатъка. Божието проклятие още тегне върху нас и още как ... Ние сме родени на небето и там е нашата битка, а още тъпчим по черната земя като мравки без водач. По - духовните от нас чакат Божието царство, а ИЧ не разбират, че без пари нищо не става. Божието царство ще дойде само с напрегната до небето икономика и само с ИСТИНСКИ ВОДАЧА ... ХОРА КОИТО НЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ. За съжаление и великите западняци най - често са управлявани от престъпници спазващи повелята на Сионските " мъдреци ". Откакто разбрах за Леополд Втори - краля САТРАП на Белгия западните политици ми станаха отвратителни и такива и ще бъдат. ХИЩНИКА овладял ни преди милионолетия ... вероятно ... желае да ни водят черни водачи в тъмнина и към тъмнина за да бъдем послушни парчета месо вместо да управляваме световете. Не може повече така да продължава ...
цитирай
2. gmihov - Който!
05.04.2015 01:43
Който!

Който голямата истина, че без произведение от маса и скорост няма и не може да има: движение, енергия, сила, няма да може общатата теория за базовата същност на Вечността да разбере и от много заблуди в религия и наука да се освободи, като вярващ и като атеист. Няма и същността на гравитацията да разбере.
цитирай
3. doctora - доктора
05.04.2015 12:47
Физиците трябва да се научат на различаване ... Какво е това " животно " и има ли го или го нема ??? Различаването означава хората ... всъщност учените от тях ... всъщност физиците да могат да отдиферинцират кои формули са прецизни и перфектни и кои не. Примерно от " плеядата " " гастролиращи " формули за енергията в научните среди е важна, най - важна само една и тя е формулата за кинетичната енергия, но усъвършенствувана по показаното от Учителя ... чрез относителните коефициенти защото във всяка една формула в която имаме движение винаги имаме относителност. И при импулса, тоест сблъсъка имаме относителност и при енергията и при силата имаме относителност винаги, вечно ... вчера, днес и винаги ... На колко е равен импулса/сблъсъка при движещи се с еднаква скорост тела ... на нула естествено. На колко е равна силата, която си е по - разтегнат и обемен импулс и енергията при квантовите движения тоест когато парчета се движат с една и съща скорост ... на нула естествено и въпреки това спрямо пространството нулев импулс, сила, енергия и движение има на върба в петък. Когато се схване Учението на Учителя се вижда и оказва че науката може да се изведе до ниво на НАУКА с истински и безусловен оценъчен характер. И сега научните дейци си мислят, че науката е с оценъчен характер и това е така, но нивото на оценъчност е повече от примитивно и в живота на хората съществуват неща които не могат да бъдат истински оценени и се вкарват в графата това не може да бъде защото не може да бъде, но когато става пред очите ни нещо започва да куца в представите ни ... Такива предимно несвързани по между си реалности са СПОНТАННИТЕ ЧОВЕШКИ САМОЗАПАЛВАНИЯ, РАКА, ПЕГОЛА НА СТЕФАН НАЙДЕНОВ, ОГЪНЯТ ОТВЪТРЕ НА КАСТАНЕДА, ВОДОРОДНИЯ 6000 ГРАДУСОВ ОГЪН НА ИЛИЯ ВЪЛКОВ, ЧЕРВЕНИЯ НЕРАДИАЦИОНН " ЖИВАК " НА БРАТЯТА РУСНАЦИ, " ЗЛАТНИТЕ СНАРЯДИ " ВСЪЩНОСТ ПАЛАДИЕВИ, ОСЛЕПЯВАНЕТО НА РИМСКИТЕ ВОЙНИЦИ ПРЕД ГРОБНИЦАТА НА ИИСУС, ОГЪНЯ ГОРИЛ СТЕНИТЕ НА МОХЕНДЖОДАРО И Т.Н. И Т.Н. И Т.Н. От гледна точка на
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gmihov
Категория: Технологии
Прочетен: 3316067
Постинги: 3734
Коментари: 6009
Гласове: 5113
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930